Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Dcera má atopický ekzém. Úspěšně s ním bojujeme krémem od Biodermy…Ale má ho i ve vlasech-zažrané šupinky. Nerostou jí vlasy díky nemocné pokožce a má je opravdu řídké s cestičkami. Nevěděl by někdo, co použít na ekzém na pokožce hlavy? Doktorka neporadí…Dceři jsou 3 roky
Zkuste šampón Linola. Chuderka, tak rozlezlý ekzém. Byli jste na alergologii? Ekzém může zhoršovat i nějaká potravina, zkus vysledovat, vynechání určité skupiny by mohlo výrazně pomoci.
@Petule030 píše:
Zkuste šampón Linola. Chuderka, tak rozlezlý ekzém. Byli jste na alergologii? Ekzém může zhoršovat i nějaká potravina, zkus vysledovat, vynechání určité skupiny by mohlo výrazně pomoci.
Tu jsem zkoušela a bez výsledku. Byly jsme na kožní, na hlavu nic neporadí. A zhoršuje se jí to po kyselém.
Ano, ekzém obecně zhoršuje kyselé, citrusy, čokoláda. Všude nás na tohle upozorňují. Ale dcerce se ekzémem projevila ABKM, někomu může vadit lepek a jiné. Ekzému se nám nedaří zbavit úplně, ale s vhodným jídelníčkem se aspoň zlepšuje.
Mně se na exém ve vlasech osvědčil Nizoral z lékárny (žlutý). Nevím, jestli můžou i děti, zkus si to najít, ale stačí třeba 3 umytí a to příšerné svědění přestává. Fakt zázrak…
@Petule030 píše:
Ano, ekzém obecně zhoršuje kyselé, citrusy, čokoláda. Všude nás na tohle upozorňují. Ale dcerce se ekzémem projevila ABKM, někomu může vadit lepek a jiné. Ekzému se nám nedaří zbavit úplně, ale s vhodným jídelníčkem se aspoň zlepšuje.
Mně třeba citrusy nevadí vůbec. Občas mi vadí čokoláda, někdy vůbec. Za 40 let jsem nepřišla na to, jak to 100% eliminovat, na alergologii taktéž ne. To mi přijde naprosto k ničemu..Klidně můžeš mít alergii na venkovní plísně (když je venku vlhko) a z toho exém a to neeliminuješ nijak. To má syn..No, je to celé na hlavu ![]()