Zánět průdušek u dítěte

Anonymní
19.1.23 21:40

Zánět průdušek u dítěte

Ahoj, jak se projevuje zánět průdušek? Ráno pojedeme znovu k doktorce už jsme byli v úterý, píšu to radši hned na začátek. Malý má 2 roky a skoro 4 měsíce nebývá nemocný kašel má teprve po druhé, má od víkendu vlhký kašel, jenže neumí pořádně vykašlávat takže ty hleny včera večer zvracel aj. Tak mě napadlo jestli to nebude zánět průdušek.. nemá teploty ani rýmu, nekasle ani v kuse celé dny takže doufám že to nebude nakonec zánět průdušek. Já zánět průdušek taky nikdy neměla takže vůbec nevím jak to poznat ani. :) Taky jste teď nemocní? Máte to doma stejné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9826
19.1.23 21:52

Zánět průdušek bez horeček se léčí zcela stejně jako jakýkoliv jiný kašel. Ano, mohou se nasadit kortikoidy a bronchodilatancia, ale většina bronchitid je samolimitujících, určitě si nezaslouží být nějakým velkým strašákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80054
19.1.23 21:53
@Anonymní píše:
Ahoj, jak se projevuje zánět průdušek? Ráno pojedeme znovu k doktorce už jsme byli v úterý, píšu to radši hned na začátek. Malý má 2 roky a skoro 4 měsíce nebývá nemocný kašel má teprve po druhé, má od víkendu vlhký kašel, jenže neumí pořádně vykašlávat takže ty hleny včera večer zvracel aj. Tak mě napadlo jestli to nebude zánět průdušek.. nemá teploty ani rýmu, nekasle ani v kuse celé dny takže doufám že to nebude nakonec zánět průdušek. Já zánět průdušek taky nikdy neměla takže vůbec nevím jak to poznat ani. :) Taky jste teď nemocní? Máte to doma stejné?

teď je nemocná půlka republiky, a zánět průdušek je nepříjemné, nikoli nebezpečné onemocnění - že dítě zvrací hleny je naprosto normální při nemoci a dítěti se tím uleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
19.1.23 22:01

Dcera má teď záněty průdušek pořád. Pokud syn jen normálně kašle, tak je to v pohodě :) Až dostane teploty a prokašle/probrečí ti celou noc, tak to bude zánět průdušek. To poznáš. Je to takový štěkavý, hodně dráždivý kašel. Já jí vždy večer na silnější kašel dávám kapky Fenistil, Tussin nebo ještě jedny silnější (to jsou prášky) a když už to má na průduškách, tak jí nepomáhá vůbec nic a kašle pořád stejně strašně. Nemůže spát, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3008
20.1.23 08:12

Dcera měla zánět průdušek často ve školkovém věku
většinou to šlo hodně rychle, např. odpoledne teplota, v noci horečka a dušnost nejen kašel, ale sípání a při poslechu hrudníku uchem pískání, často jsme museli v noci na pohotovost, tam podali lék, aby se nedusila

velmi doporučuji dvakrát - třikrát denně inhalovat vincentku, je důležité natrénovat správné dýchání při inhalaci (hluboké nádechy, zadržování dechu a výdechy…někde to bylo popsané na internetu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí