Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak můj syn má 20 měsíců a baví ho duplo (to už staví sám, sedí u toho a vydrží dlouho), pak dětské nářadí - opravujeme auta, pak garáž a parkujeme a pak vaření (hlavně mixér), ale celkově míchání, krájení (dřevěné krájecí ovoce atd.), vaření kafíčka… Jinak si rád prohlíží knížky, čteme, cvičíme, u plastelíny už taky vydrží dlouho. Doma má odrážedlo, tak v mezičase jezdí na odrážedle a taky občas vozí kočárek a stará se o plyšáky (opakuje po starší ségře).
Super je GEOMAG. Já kupovala dceři až jako 5 leté Geomag kids, ale malé neteři jsem kupovala Geomag baby.
Jestli vadí odkaz, klidně smažu, ale není to reklama.
http://www.geomagworld.cz/geomag_baby.php
Mě moje děti naučily, že nejlepší hračky jsou takové, se kterými se dá hrát dle vlastní fantazie. Takže ač si každoročně k ježíšku přejou nějakou plastovou blbinu, už když ji kupuju tuším, že bude nakonec ležet v koutě.
Nejlepší investice u nás byla zatím do lega (ať už Duplo pro prťata, tak klasické co jsme začali kupovat od 4 let), houpací prkno, tee pee (anebo něco podobného, kde si bude moct udělat svoji skrýš), dřevěná vláčkodráha a kuchyňka (ano vyhraje si v ní i kluk). Super je také Play-Doh modelína nebo kinetický písek (ten teda doma nemáme, ale děti ho mají ve školce).
Já plánuji voskovky do vany, budou mu tedy už tři roky. Tak nějak pozoruji, že si s hračkama moc nehraje, spíš s našemi věcmi, bohužel.. Jinak bude dárek dřevěná vláčkodráha, kterou může složit, je celkem nerozbitná.. Miloval kolem dvou let motorku odrážedlo.
Ještě ho baví magnetické knížky, kde je normální říkanka obrázek a k tomu vložený placatý magnetek, který dítě může sundat přendat atd.
Příspěvek upraven 13.12.18 v 12:07
u nás vedou teda auta, kuchynka, plastelína, sem tam lego. Strašně záleží na dítěti.
U nás pro dvouletého frčí: duplo, magformers, modelina a dřevěná vlackodraha ![]()
@Freesia vidíš na to jsem zapomněla, to ho taky baví hodně, soudě podle toho, ze na to v noci neustale někde slapu ![]()
Ještě mě napadá, že v tohle věku milovali kuličkovou dráhu a toto https://montessorihracky.cz/…9880238.html
Tatrovka, ponk s nářadím, kuchyňka, skluzavka, dřevěné vkládací kostky, dřevěná vláčkodráha, odrážedlo, hrající mikrofon od FP, Albi tužka, letošní Ježíšek přinese tablet od FP, pak takovou dřevěnou krabičku, kde je tabule a různé zvířátka s magnetkama, dá se na tu tabulku i malovat, autíčka a trikolovou kolobezku
@marketa.konval tak ve 2 letech děti nejvíce bavilo lego duplo. Syna ty sady, kde bylo alespoň jedno auto nebo prostě sady, kde byla kolečka a dala se tvořit různá auta a základny na vožení zvířátek a panáčků.
Jo a jakákoliv vláčkodráha. Ta byla v té době taky super a syn si s ní vyhrál celkem dlouho.
@marketa.konval píše:
Ahoj poradíte mi prosím nějaké zábavné hračky pro kluka jsou mu 2. Nevím co už mu mám koupit nic mě nenapadá, něco co by ho zaujalo a vydržel si s tím hrát. (A nejlépe přes internet kdybych to mohla koupit) Určitě mi poradíte. Děkuji moc
Kup mu pytel cocky, nasypej na plech, k tomu lzice, maly bagr, maly nakladak, kelimky… To bylo jedine, u ceho ten muj ve 2 letech vydrzel chvili sam.
Dřevěná vlackodraha, duplo. A kupa modelů auticek. Když mu byly dva dostal první, dnes mu je 3,5 a má jich kolem 50! A hraje si se všemi, dělá parkoviště, bouracky, kolony… Z dupla jim staví servis nebo garáže… apod
A doplním ještě, že s tím prvním tři týdny spal a hrál si s ním.od rána do noci. Dnes nemá ani jedno kolo a ani jedny dveře ![]()
Příspěvek upraven 13.12.18 v 13:24
@marketa.konval Moje dítě měla VŠECHNY hračky, a jediný, s čím si hrálo, byli lidi. Samo s ničím. Lego nic, magnetická stavebnice nic, panenky nic, kuchyňka nic… jo když jsem si s ní prodávala jako že obchod, nebo já stavěla a ona podávala, to jo.
Záleží, jaké máš dítě.
Jinak z Lega se u nás ujal jen vlak na baterky, že jezdil sám. Ale musela jsem to já postavit a být k ruce, abych to vrátila na koleje - sama to tam neuměla dát tak, aby to jelo.
@Slečna Ferka Když ty holky jsou prostě často jiné, víc na lidi a vztahy a hry příběhů… Mám starší holku a mladšího kluka a ten rozdíl je obrovský, asi fakt každé pohlaví přemýšlí jinak a proto upřednostní i jiný typ zábavy od malička…