Vánoční dárky a 3 děti stejného pohlaví

1133
6.12.18 19:51

No nevim jak ostatni, ale my mame deti tesne za sebou, takze kola atd nededi. Jinak tyhle darky dostavaji k narozeninam. Nelyzujeme, takze do roho nevidim :D. Jinak u nas jsme zavedli, ze co ma jeden pujcuje i druhemu, takove ty drazsi darky. neumim si predstavit, ze bych kupovala ctyri psp. :D snazim se jim kupovat darky ve stejne cenove hodnote a stejny pocet darku. Nejmladsi je teda nejlevnejsi letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5829
6.12.18 19:55

@masinka69 u nás se drahé dárky nedavají. :mrgreen: a jinak dělím spravedlivě, mám pro všechny stejnou částku, a snažím se dávat i obdobný počet dárků. (Letos 1200/dítě) Mám kluky 7,5 + 6 + 1rok.
Vánoce nejsou o dárcích. Obzvláště letos jsem je chtěla pojmout jako obdarování potřebných. A k tomu chci vést i své děti. Aby jim dělalo radost dávat. Taková radost totiž opravdu vydrží déle, než radost z toho, co dostanu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
6.12.18 20:01
@Mičule píše:
@masinka69 u nás se drahé dárky nedavají. :mrgreen: a jinak dělím spravedlivě, mám pro všechny stejnou částku, a snažím se dávat i obdobný počet dárků. (Letos 1200/dítě) Mám kluky 7,5 + 6 + 1rok.
Vánoce nejsou o dárcích. Obzvláště letos jsem je chtěla pojmout jako obdarování potřebných. A k tomu chci vést i své děti. Aby jim dělalo radost dávat. Taková radost totiž opravdu vydrží déle, než radost z toho, co dostanu. ;)

Možná jsem to napsala blbě, samozřejmě že ani u nás nejsou vánoce o dárcích a kluky učím větu,to není tvoje ale obou… Ale prostě to vybavení na Sport mladší prostě dědí a zase dávat Synovi lyže jen tak se mi nechce,kolo dostal k narozeninám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
6.12.18 20:06
@Opiska píše:
No nevim jak ostatni, ale my mame deti tesne za sebou, takze kola atd nededi. Jinak tyhle darky dostavaji k narozeninam. Nelyzujeme, takze do roho nevidim :D. Jinak u nas jsme zavedli, ze co ma jeden pujcuje i druhemu, takove ty drazsi darky. neumim si predstavit, ze bych kupovala ctyri psp. :D snazim se jim kupovat darky ve stejne cenove hodnote a stejny pocet darku. Nejmladsi je teda nejlevnejsi letos.

Jasně taky máme jedno lego atd, většinou na to píšu pro oba,mě spíš šlo o ty dražší dárky/ nehracky, které Stejne musím koupit a nechtějí se mi dávat jen tak . :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
6.12.18 20:11

@Mičule
Nevim, u nas dostanou ‚hodne‘ darku, pres rok dostavaji jen k narozeninam a to jeden co si vyberou v hrackarsti nebo v elektru. Vanoce jen o darcich rozhodne nejsou, ale je to jeden z velkych duvodu proc se na ne deti tesi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
6.12.18 20:13

Já se s tim taky potykam. Starší dostane kolo, mladší v té hodnotě nic, protože prostě nic nepotřebuje. Dostane něco většího, co se mu bude líbit, ale tu hodnotu kola to prostě mít nebude. Jinak budou mít stejný počet dárků a to, co bude bavit oba, dostanou dohromady, popřípadě každý nějakou část. A to, co dostanou zvlášť, si stejně budou půjčovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
6.12.18 20:15

@masinka69 Zatím toto neřeším, mladší syn má rok, ale do budoucna se tomu nevyhnu. Lyže v plánu kupovat nemám, normálně je půjčím. Pokud to starší již nepoužívá, co to prodat a mladšímu koupit nové?

JInak já dědila věci po starším bráchovi, ale to bylo ještě před rokem 89 a moc toho nebylo. Ale i tak mi to strašně vadilo, přišlo mi to nespravedlivé. Takže chápu podstatu „problému“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
6.12.18 20:17

Resime to tak, ze takove veci k Vanocum nedavame, pod stromecek davame veci pro radost. Kolo, lyze je nutna vybava, ktera se proste kouit musi. Take je mi ale nekdy lito mladsi dcery, ze musi toto vybaveni dedit. Ted jsme ji koupili aspon nove lyzaky, dokonce ruzove, presto ze je po ni zdedi jeste nejmladsi syn. Ten bude na tom chudak v tomto nejhur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
6.12.18 20:34

@masinka69
Jo ja takhle 6letemu koupila outdoorovou kameru, protoze ji chci na leto s nimi vyuzit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5645
6.12.18 20:40

Takovéhle věci pod stromek nedávám. Stejne bych je dětem musela koupit Vánoce nevanoce. Pod stromeček opravdu dostávají svá prani - hračky, které bych jim “jentak v úterý” koupit nesla. Nedávám ani obleceni, to jim taky musím koupit tak i tak. Vánoce přijímám jako speciální prilezitost pro speciální dárky nebo jak bych to řekla.
Navíc - v dnešní době bych řekla je mnohem výhodnější si komplet lyže půjčit na sezónu. Děti maji každy rok fungl nové a za tu cenu co je maji půjcene na sezónu bych je neporidila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
6.12.18 20:59

Já taky sportovní vybavení nedávám pod stromeček. Mladší vše podědí a starší by nedostávala nic jiného než vybavení na kolo, brusle, lyže, běžky, kolečkové brusle… Takže obě dostávají svá přání a vybavení na sport se kupuje, když je potřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
6.12.18 21:00

Mám tři kluky po dvou letech, nyní 12, 10 a 8. Lyže, kolo, brusle a tak, má nové vždy nejstarší a kluci to po něm dětí. Berou tu úplně automaticky, nevadí jim to. Ale kupuju to, když je potřeba, pod stromek ne. Je pro mě docela oříšek, co pořád kupovat, protože mi přijde, že už všechno mají po nejstarším. Hodně dárků mívali společných, jako třeba stolní hry,modelíny, atd., aby se nehádali. Ale snažím se dodržovat, aby měli stejný počet dárků. A s tím oblečením - zrovna ten nejmladší si ho přeje, mikinu a tepláky na parkour, těší se na to jako na nej dárek :) , ale dostane samo i něco jiného než oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
6.12.18 21:01

Já tohle budu řešit za rok :D prostě dražší dárky typu stavebnice a hry budou společné. A jinak co kdo potřebuje, když starší bude potřebovat kolo a mladší bude mít to po starším, tak mladší dostane nějaký jiný dárek, třeba sportovní pomůcku co ještě nemají nebo hračku na kterou už by byl ten straší zas moc velkej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
6.12.18 21:04

@masinka69 my jsme oetos tři poprvé a chci to dělat i do budoucna tak, že dostávají všichni tři, čtyři dárky - jeden takovej hlavní větší a pak spíš blbinky typu puzzle a tak. My stejně dětem kupujem hračky a tak i během roku, když něco vidím al íbí se mi to, tak jim to koupím a osobně nemám ráda, když jsou vánoce a narozeniny brány ve stylu, že musí být milion dárků. S manželem jsme si vždy dávali imezi sebou spíš blbosti, velké věci si prostě koupímev průběhu roku, takže nějak to extra neřešíme - letos třeba pro nejstarší tříletou máme Nintendo jako ten hlavní dárek a pak dostane nějakou barbínu s oblečkama, deskovku a lego. Prostřední dvouletá dostane jako hlavní dárek albi tužku se třema knížkama a k tomu taky krabici lega, magnetický puzzlíky takový a kuličkodráhu. a mimčo bude mít teprve necelýho půl roku o vánocích, tak to dostane jen symblicky stan s kuličkama a nějaký oblečení, co stejně bych kupovla :mrgreen: příští ro na tom zapracuju víc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
6.12.18 22:13

@KKatka23 to nintendo je pro malou nebo pro vas? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie