Zablešené kotě

27
21.6.16 14:49

zablešené kotě

Přivezli jsme si domů kotě a hned jsme zjistli, že jsme si ho přivezli i s bleškama :( Koupili jsme pipetu v lékárně a v neděli dali za krk. Dneska jsem pořád u ní viděla blešky. Nevíte po jaké době to má účinkovat a jak se nejlépe blech zbavit, co vám třeba zabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
21.6.16 15:14

@lumi1 Ahoj, my si taky koupili kotě a prodali nám ho i se 40ti blechami..manžel je počítal, když je vraždil ručně. Pipeta od veterináře nepomohla. Koupili jsme klasický Frontline ve spreji a kocuru stříkali…cca za 2 dny to bylo ok. Už se naštěstí nikdy nevrátily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.6.16 15:16

Pipety by měly fungovat po 24 hodinách. Dva týdny zpátky jsem ségře taky vezla kotě od známé, mělo blešky a po celým tělíčku vajíčka a výkaly od blech. Koupili jsme ve zverimexu Frontline sprej a za krk nastříkali, aplikuje se to podle váhy.
Jenže vy jste už něco použili, tak bych asi zašla za veterinářem, protože by se kotě mohlo další dávkou nějakých odblešovačů otrávit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.6.16 15:19

Na koťata jsou lepší spreje, pipety moc nezabírají. A nezapomeňte ošetřit i pelíšek nebo lépe vyhodit. Pokud by se pak doma nějaká ta bleška objevila, výborně zabírá postřik podlah biokillem. Ten, ale pouze na podlahy, ne na kočku. Může se stát, že někde zůstane vajíčko a bleška se objeví po delší době.

• Citovat
  • Upravit
567
21.6.16 15:20

Ja dostala od vete prasek cena cca 200kc ctvrtka prasku na mesic a fakt super :palec: blechy padaj pekne 8o a dokonce je dobry i na klistaky, nazev ti bohuzel nereknu nepamatuju si :oops: optej se primo vete. Jestli se ti podari ten prasek sehnat nech kote na dvorku ci chodbe, pac jestli je opravdu zablesene hodne tak to uvidis sama jak budou padat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.6.16 15:33

V chovence nám právě paní říkala, že se nemají brzo po sobě aplikovat ty přípravky, aby se to kotě třeba neotrávilo a my už dali tu pipetu, tak nevím co teď, když je pořád má. Když jsem psala paní co nám ho prodala, tak říkala, že jí dávala Frontline, ale težko říct jestli opravdu, tak jsme jí tu pipetu dali. My ji máme jen v bytě, tak se bojím, aby se tu neusídlily :,( Ještě máme nějakej přírodní sprej, tak nevím jestli to na ni ještě můžu nastříkat, když by to mělo být přírodní. V kožíšku má hodně takových černých teček, to jsou larvy blech nebo výkaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
21.6.16 15:37

Trochu OT, ale jak může někdo prodat kotě plné blech to nechápu. Stejně tak, kde k těm blechám přišlo. My máme kočky venku a nikdy neměly blechy. Já bych kotě vrátila.

• Citovat
  • Upravit
29
21.6.16 15:49

@lumi1 To jsou výkaly, pokud jich je hodně, tak bude i víc blech. Zašla bych k veterináři hned, jak budete moct, nic bych na kotě už nestříkala a nechala si poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
21.6.16 16:10

My tedy „adoptovali“ opuštěné kotě, zablesene… Byli jsme hned u veta a koupili nejaky sprej a behem 1-2 dnu bylo po (pri te prilezitosti ji i odcervil, coz by se vam mohlo taky hodit).. ale taky jsem ji dost pomahala a blesky z ni lovila, co slo… Na vasem miste bych zasla k veterináři a on poradi. Zatim ji mejte trochu izolovanou, treba jen v jedne mistnosti (koupelna, chodba,…)

EDIT krom toho je dost „divne“ PRODAVAT zvire v takovemto stavu. My kotata darovali a to i odcervena a naockovana a nejsme zadna chovna stanice, tam by to melo byt automaticke :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.6.16 18:12
@bamba píše:
Trochu OT, ale jak může někdo prodat kotě plné blech to nechápu. Stejně tak, kde k těm blechám přišlo. My máme kočky venku a nikdy neměly blechy. Já bych kotě vrátila.

No to já taky nechápu… A bohužel jsem si těch blech všimla až když jsme ho vezli domů. Byla jsem strašně naštvaná, ale kotě už jsme zaplatili a paní bydlí skoro 200km od nás, takže nám nezbývá než ho nějak odblešit. Ale taky to nechápu jak paní co si říká chovatelka koček, jak může prodávat zablešené kotě a to nebylo zrovna nejlevnější… Říkala, že kočky u nich chodí i ven, takže je chytlo někde venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
21.6.16 18:21
@Klanel píše:
My tedy „adoptovali“ opuštěné kotě, zablesene… Byli jsme hned u veta a koupili nejaky sprej a behem 1-2 dnu bylo po (pri te prilezitosti ji i odcervil, coz by se vam mohlo taky hodit).. ale taky jsem ji dost pomahala a blesky z ni lovila, co slo… Na vasem miste bych zasla k veterináři a on poradi. Zatim ji mejte trochu izolovanou, treba jen v jedne mistnosti (koupelna, chodba,…)EDIT krom toho je dost „divne“ PRODAVAT zvire v takovemto stavu. My kotata darovali a to i odcervena a naockovana a nejsme zadna chovna stanice, tam by to melo byt automaticke :nevim:

K veterináři jdeme až v sobotu, tak uvidím jestli nám na to ještě něco dá. Jj snažím se aby byla jen v chodbě a do kuchyně může, jinak bohužel zatím ne. Ale i tak se stejně bojím, aby se nám v bytě blechy neusídlily, mám z toho fakt hrůzu. JJ taky nechápu jak ho může paní prodávat zablešené, to mě ani nenapadlo tam kotě prohlížet, jestli nemá blechy, kdybych to tam zjistila, tak bych ho nechtěla. Ale bohužel :( Odčervený a naočkovaný je, máme očkovací průkaz, ale i tak s ním k veterináři půjdem, ať se na něj podívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
21.6.16 19:57
@lumi1 píše:
No to já taky nechápu… A bohužel jsem si těch blech všimla až když jsme ho vezli domů. Byla jsem strašně naštvaná, ale kotě už jsme zaplatili a paní bydlí skoro 200km od nás, takže nám nezbývá než ho nějak odblešit. Ale taky to nechápu jak paní co si říká chovatelka koček, jak může prodávat zablešené kotě a to nebylo zrovna nejlevnější… Říkala, že kočky u nich chodí i ven, takže je chytlo někde venku.

Propána to je nějaká šlechtěná??
Naše kočky jsou všechny venku a také blechy nemívají, tuším je to tím, že je pravidelně zakapáváme.. což by tedy v chovné stanici měli rozhodně praktikovat!!!
Tím Tě nechci nějak urážet ;-) spíš že bych té chovce udělala parádní „reklamu“

Příspěvek upraven 21.06.16 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.18 15:23

Blechy

S tím šamponem to není tak jednoduché, zaprvé se nedá nikde moc koupit pro kočky(podle mě prakticky nesehnatelné, jedině u Veta) a za druhé je to riziko, protože kočka se olizuje víc jak pes tak by se mohla otrávit tím antiparazitním šamponem. Bojuji s blechami už třetí měsíc máme za sebou 3 pipety a stříkáme biokillem byt a vytíráme desinfekcí a už jsme se radovali že je klid a manželka objevila dnes opět blechu :/ :nevim: :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný