Začátek podnikání na RD

51
29.8.15 21:43

Zacatek podnikani na RD

Ahoj maminky mam dotaz jsem na RD a chtela bych zacit podnikat jako vedlejsi cinnost… Ma s tym nektera skusenosti?? prosim o rady jak na to a muzu vedet prosim kolik si tak berou ucetni??? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1118
30.8.15 00:14

@janulkalm Ahoj Janulko, záleží, co chceš dělat, kolik si vyděláš a jak náročné zúčtování bude. Já tedy účetní nepotřebuji, ale nejsou moc drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.15 01:19

Ahoj, hlavní je rozmyslet si formu podnikání - jestli se vyplatí jako OSVČ na živnostenský list nebo jako obchodní společnost, být či nebýt plátce DPH, podle toho se pak uzpůsobí běhání po úřadech. Účetních je milion - cenu určuje mimo jiné velikost města, kde žiješ, potom samozřejmě objem práce - jiná cena je za pět dokladů měsíčně, jiná za pětset, potom je důležité si rozmyslet, jestli platit účetnímu za zaúčtování položky (dokladu) nebo prostě paušál třeba za měsíc či kvartál. No a v neposlední řadě také - co všechno za tebe bude účetní vyřizovat. Pokud pouze vytiskne papíry s čísly a předá je podnikateli, který si bude sám vyřizovat vše na úřadech, datových schránkách atp, je samozřejmě jiná cena, než za toho, který ušetří práci a velkou část jednání s úřady obstará. A že ty úřady občas umí pěkně prudit, to asi nemusím zmiňovat…

• Citovat
  • Upravit
29350
30.8.15 17:16
@janulkalm píše:
Ahoj maminky mam dotaz jsem na RD a chtela bych zacit podnikat jako vedlejsi cinnost… Ma s tym nektera skusenosti?? prosim o rady jak na to a muzu vedet prosim kolik si tak berou ucetni??? dekuji

tak začni tím, že si vyřídíš ŽL… je to otázka pár minut, pokud chceš volnou živnost, pokud vázanou, musíš si sebou vzít doklady o vzdělání, praxi a podobně, plus tisícovku na poplatek za vyřízení ŽL… a můžeš začít… předpokládám, že víš, co budeš dělat, máš to nějak předem spočítané, zda se ti to vyplatí… Účetní nevím, kolik si bere, já si dělám účto sama… pokud budeš používat paušál, tak to bude velmi jednoduché, na to nejspíš ani tu účetní potřebovat nebudeš… jinak doporučuji www.jakpodnikat.cz
Je to tam velmi dobře a srozumitelně popsané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat