Kdy se nahlásit na pracák

3108
28.8.15 13:02

Kdy se nahlásit na pracák

Ahojky potřebuji radu 31.8. mi končí RD takže bych měla jít 1.9. se nahlásit na pracák ale do práce bych měla nastoupit do konce příštího týdne ale toho 1. to asi nebude, no řekněme že mi ve středu zavolají že mám ve čtvrtek nastoupit do práce a já zase poletím na pracák abych to ukončila? :lol: prý se tam musím dostavit do 8dnů od konce RD takže tam příjdu že jsem dva dny byla doma? A co pak? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
28.8.15 13:05

Myslím, že takhle pár dnů prodleva nehraje roli - pojistné se platí měsíčně - i když do práce nastoupíš 4.9. (třeba), zaměstnavatel za tebe uhradí pojistné za celý měsíc.
Ale nevím to jistě a naposledy jsem to řešila už fakt dávno, takže bych se zeptala na zdravotní pojišťovně.
Tam se případně můžeš nahlásit na těch pár dní jako osoba pečující o dítě a pracáku se úplně vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
28.8.15 13:15

@Kapřík90 Není povinností být registrovaná na UP, takže nějaké, že by ses musela registovat do 8 dnů je blbost. Ano, do 8 dnů bys měla zdravotní pojišťovně nahlásit změnu v placení zdravotního, ale ono se taky houby děje, když se to udělá později. Shrnuto, nic bych neřešila, změnu nahlásí zaměstnavatel až nastoupíš a to, že nebudeš od 1. z hlediska zdravotního nevadí, je to jak píše @Pipet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.15 13:23

:think: ale abych to pak nemusela hradit ty 4dny doma, aha a tam to musím jít potom i zrušit když se nahlásím jako osoba pečující o dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
28.8.15 13:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.15 13:37

@j.a.n.i1 aha takže i kdybych nastoupila až třeba 20.9. tak nemusím jít během té doby na úřad ani se nahlásit jako žena v domácnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101757
28.8.15 13:49

@Kapřík90 Jo, přesně tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
28.8.15 13:52

Tak to je super děkuji :) :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
28.8.15 14:47

@Kapřík90 je to přesně tak, na ÚP se kvůli zdravotnímu pojištění na těch pár dní hlásit nemusíš, ale musíš zdravotní pojišťovně nahlásit změnu, což znamená, že doložíš doklad o ukončení pobírání rodičovského příspěvku (většinou lze mailem). Zaměstnavatel je povinen nahlásit tvůj nástup do práce, nikoliv ukončení RP, takže na to pozor!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat