Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Divná Bára píše: Více
A zas.. Dítě bude ráčkovat, dáme mu radši jméno bez R ![]()
Neznám nikoho s takovym jménem, jmeno priserny - kluk vam jednou podekuje, zvlast kdyz jeho starsi sourozenec ma jmeno bezne… ![]()
@Anonymní píše: Více
Z tebou vypsaných jmen se mi nelíbí jen Rút. Všechno ostatní jsou normální jména. Když jsme vybírali jména, tak se naše jména nikomu nelíbila
i tak jsme ho dali a nelitujeme ![]()
Zachariáška jsem si moc přála jako jednoho z dvojčat, ale bohužel vůbec neprošlo ani přes partnera, natož přes nejbližší rodinu… všichni tvrdili, že to tomu dítěti přeci nemůžu udělat (dát tak hrozné jméno). Názor rodiny mé rozhodnutí samozřejmě nijak ovlivnit nemohl, ten partnerův už ano. Takže nakonec máme Rafaelka (dle rodiny stále úplně stejně hrozné
) a Samuelka.
Takže za mě… pokud se to líbí Vám dvěma (tedy rodičům), tak jej klidně dejte. V dnešní době je tolik zvláštních a netypických jmen, že děti je většinou berou úplně v pohodě a problém mají jen urýpaní dospělí.
Navíc škaredá přezdívka jde vymyslet na jakékoliv jméno, protože o jméně to vlastně vůbec není…
@Barevné klubíčko píše: Více
Přitom zrovna mužská jména s R jsou pro dospělého muže opravdu super a dospělé to dítě bude většinu života. Na to už ale nikdo nemyslí. Mimochodem znám tři ráčkující lidi a nikdy se jim nikdo nesmál. ![]()
Ke jménu Rút. znala jsem paní co se tak jmenovala, v práci jí říkali Krútička ![]()
@Serpentini píše: Více
Ne asi. Někteří lidi asi nepřemýšlí a dávají především roztomilá jména končící na iáš a nejlépe bez R… A jak píšeš ty… Taková jména se za mě pro dospělého chlapa absolutně nehodí
Ale tak hlavně, že se nebudou muset učit vyslovovat „R“ ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
za mě lepší Zachariáš, než nedávno zmiňovaný Elio ![]()
Zachariáš není špatný, docela se mi to líbí,
Miriam je krásné jméno, Josefína také není špatná, Rút mi evokuje židovskou otázku, ale také to není špatné jméno
Znám Zachariáše. Rút je dcerka
Žijeme na venkově, nikdo to neřeší, jestli se ptáš z tohoto důvodu.
Zachariáš se mi teda nelíbí ![]()
Mě se líbí ten Zachariáš.
Miriam jsem taky nadhazovala. Rút, z žádnou jsem se nikdy nesetkala. Ani v tv neni často slyšet. Takže pro mě je dost netypická. Josefina už je taková běžnější, znám.