Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zacharias je pro male dite hrozne. Nepremysleli jsme treba na variante Zachary? Polud nemate prijmeni, ktere by vedle toho vypadalo blbe, sla bych spis do toho.
Zachariáše neznám žádného, evokuje to ve mě čerta, což pokud bude chlapec živější může být roztomilé.
Všechna jména ( i ta která píšete, že se vám nelíbí) mi přijdou v pohodě.
U Josefíny mám takovou poznámku, známá jí má a volá na ní Pepo, no na písku se otočí vždycky aspoň jeden kluk, nebo já ![]()
Rút jsem také jednu znal, vyrůstala s námi na sídlišti měla diagnostikovanou nějakou demenci, umřela ve 13 letech, když vypila nějaké čistidlo. Takže hezké jméno, ale já ho mám spojené se smutkem, jako malej jsem si s ní hrál na hřišti.
Miriam je má favoritka - zvučné, noblesní jméno, jen nevím jak na malou volat, možná „Mirko“? Ale v dospělosti jedině Miriam.
Jsem Miriam už skoro 50 let a jméno mi to přijde hezké. Miriam znám několik. Jinak osloveni různé: Miriam, Mirčo, Mirko, Miri, záleží co se líbí.
Za mě je Zachariáš fajn, nebála bych se toho i když žádného osobně neznám. Líbí se mi to jméno mnohme více než v dnešní době hodně populární Matyáš.
Z dívčích je Miriam fajn, staré židovské jméno, se kterým si umím představit jak malou roztomilou holčičku, tak dospělou ženu. Navíc je hodně mezinárodní, takže holčina by neměla problémy ani při cestování, nebo životě v zahraničí. Rút se mi ale hodně nelíbí, malá Rútička opravdu svádí k té Krůtičce…
Na stredni jsme meli spoluzacku Rút. Rikalo se jí Rúta nebo oslovovovalo Rúto, mne to vzdycky prislo jako krůta/krůto ![]()
@Anonymní píše: VíceŽe ty jsi maminka těch chlapečků co hrají v Ulici Karlíka?
Miriam je nádherné jméno, to se mi líbí moc. Zachariáš dneska asi už normálka. Ale neznám. K Richardovi by mi seděl třeba Viktor nebo Robert.
Znám kluka Jeremyho, což je vlastně Jeremiáš. Má bráchu Nikolase. Dnes už kluci dospělí. Jen byl problém ve školce, když děti říkaly Jeremymu Džeryku, znělo to jako Žeryku. Ale nebyl to asi naschvál, jen to děti neuměly ještě vyslovit.
Znám jedny, kteří malého Zachariáše mají. Říkají mu Zašík.
Znám akorát dvě Miriam 30+, jednu od dětství. Vnímala jsem to ale vždy jako trochu jiné jméno, Miriam byla holka z pouti.
Jinak Josefínu ani Rút neznám.
Jinak jo, váš výběr mě taky nenadchl, logicky - líbí se mi totiž ten/ta Martin(a) a Tadeáš. 😀
Zachariáš za mě ok, nikoho neznám. Ale celkem se mi to i líbí.
Za to ty dívčí jména neeee. Josefína teď začala docela frčet, znám 3 malé Josefínky. Miriam a Rút není vůbec můj šálek kávy.
Prijde mi to v pohode jmeno. V soucasnem trendu ášů to snad nikoho nemuze nejak moc sokovat, zaroven to neni dalsi Maty v poradi. Klidne bych dala.
Holcicku bych dala Miriam. Libi se mi. Domacimu tvaru Pepina se u Josefiny nelze vyhnout, a to by mne osobne vadilo. Rut je na me strasne tvrde, a to mam rada jmena s pismenem R. A pripomnelo mi to zazitek, kdyz jsme byly asi 12 lete holky a kamaradka trvala na tom, ze Rut je muzske jmeno. Nedala se nijak presvedcit a rikala panackovi „Rúte“ ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Ten clovek stejne kdykoliv kamkoliv v zivote prijde nebo jen bude telefonovat, musi rict „Dobry den“. Az potom teprve prijde na radu, jestli je Pepik nebo Lojza.
Líbí se mi všechna jména, co jsi vypsala, ale osobně neznám nikoho s takovým jménem
. V dnešní době, kdy je každý Tobiáš, Tadeáš, Eliáš, Matyáš, Jonáš, tak proč ne Zachariáš
? Je to pěkné
.
@Divná Bára píše: Více
Takže v ČR nebudeme dávat žádnému dítěti jméno s R, protože co kdyby ráčkovalo?
… Už nikdy Martina, Martin, Markéta, Jiří, Karel, Klára,…
![]()
@Anna766 píše: Více
Jeremiáš byl u mě dlouho top, ale nevymyslela jsem jak mu říkat krom Jery a to se mi nelíbilo.
A Eliáš taky dobrý, ale stejný problém.
Ještě Barnabáš.
Zachariáš super, Miriam též, moc krásné jméno.