Záclony a garnýže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
38
24.3.24 08:19

Záclony a garnýže

Dobrý den, maminky, prosím poraďte, na co věšíte v dnešní době záclony. Jsou nějaké již moderní vychytávky, jak si usnadnit práci?
Rekonstrujeme dětský pokoj pro holčičku a jelikož máme ještě všude doma staré konzole a záclony s připevnění na žabičky, tak bych už ráda s rekonstrukcí dala něco moderního. Poradíte prosím, co vám se nejvíc osvědčilo, s čím jste spokojené, co vám usnadňuje práci? Moc děkuji za vaše zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5891
24.3.24 08:33

No dneska už je hodně časté záclony vůbec nedávat.
Já mám tedy ve společném prostoru závěsy stažené ke zdi, jen jako dekoraci.
V ostatních místnostech už záclony nemáme vůbec. Máme tam pouze takové ty roletky, což krásně stinní a nemusím umývat garnýže a prát záclony.
Nesnáším to, takže mi to dost usnadnilo práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
24.3.24 08:36

@Minky8 kolejnice na strop a záclony na háčky za rasici pásku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16163
24.3.24 08:38

Tak jde mít garnyz a vše na tyči, bez žabek. Já třeba holá okna nesnáším, takže u nás máme žabky, záclony a na dvou oknech ze tří i závěsy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11594
24.3.24 08:43

Máme plastové kolejnice na záclony a háčky taktéž plastové přišité přímo na zácloně.
Kupovali jsme to v OBI, baumaxu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.3.24 08:45

Okna bez záclon si nedokážu představit. Možná někde na samotě u lesa, kde nejsou sousedi, ale v zástavbě se sousedy bysme byli bez záclon večer, jak na jevišti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16163
24.3.24 08:47
@Minky8 píše: Více

Ani na samotě u lesa okna bez záclon ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
24.3.24 08:51

Já mám vytahovací ty kolejnice a vždy si je spustím dolů, když věším záclony.
Okna bez záclon nesnáším, je mi fuk, co je moderní a co ne. U lidí, kteří je nemají můžu večer říct, co mají vyholené na… i několik desítek metrů daleko jen když jedu kolem dopravou nebo otvírám okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
24.3.24 11:34
@Mariane.B píše: Více

Tak existují snad rolety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
24.3.24 11:37
@schnulla píše: Více

Jako že by měl člověk mít 24 hodin denně zatažené rolety? To asi ne že. Věř mi, že bez záclon vidíš vše rolety nerolety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.3.24 11:40

A nemáte prosím nějaký odkaz na to, jak to vypadá, případně odkaz na nějaký obchod, kde koupit? Moc děkuji :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
24.3.24 11:42

Psala jsi, že večer muzeš říct. Já píšu, že večer muzeš zatáhnout rolety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13102
24.3.24 11:45

Okna bez záclon mi přijdou jak výkladní skříň. Místnost bez bytového textilu na mě působí neútulně. Nemám ráda žaluzie - hlavně na úklid. Máme rádi na spaní tmu, takže miluju zatemňovací závěsy :palec:. Jinak dvojkolejnice na stropě přes celou stěnu, na které je okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
24.3.24 11:50
@schnulla píše: Více

A proč bych měla mít večer(v zimě už je tma i odpoledne) zatáhnuté rolety, nejsem člověk medvědí žijící v noře, jen kvůli nepraktickým módním věcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
24.3.24 11:54
@Minky8 píše: Více

Já to koupila v obchodě, kde dělají garnýže nebo rolety, vypadá to úplně jako normální garnýž, kde jsou kolejničky, akorát od nich vede prostě provázek, který je zakrytý závěsy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný