Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, maminky, prosím poraďte, na co věšíte v dnešní době záclony. Jsou nějaké již moderní vychytávky, jak si usnadnit práci?
Rekonstrujeme dětský pokoj pro holčičku a jelikož máme ještě všude doma staré konzole a záclony s připevnění na žabičky, tak bych už ráda s rekonstrukcí dala něco moderního. Poradíte prosím, co vám se nejvíc osvědčilo, s čím jste spokojené, co vám usnadňuje práci? Moc děkuji za vaše zkušenosti a rady.
No dneska už je hodně časté záclony vůbec nedávat.
Já mám tedy ve společném prostoru závěsy stažené ke zdi, jen jako dekoraci.
V ostatních místnostech už záclony nemáme vůbec. Máme tam pouze takové ty roletky, což krásně stinní a nemusím umývat garnýže a prát záclony.
Nesnáším to, takže mi to dost usnadnilo práci.
@Minky8 kolejnice na strop a záclony na háčky za rasici pásku.
Tak jde mít garnyz a vše na tyči, bez žabek. Já třeba holá okna nesnáším, takže u nás máme žabky, záclony a na dvou oknech ze tří i závěsy ![]()
Máme plastové kolejnice na záclony a háčky taktéž plastové přišité přímo na zácloně.
Kupovali jsme to v OBI, baumaxu
Okna bez záclon si nedokážu představit. Možná někde na samotě u lesa, kde nejsou sousedi, ale v zástavbě se sousedy bysme byli bez záclon večer, jak na jevišti ![]()
Já mám vytahovací ty kolejnice a vždy si je spustím dolů, když věším záclony.
Okna bez záclon nesnáším, je mi fuk, co je moderní a co ne. U lidí, kteří je nemají můžu večer říct, co mají vyholené na… i několik desítek metrů daleko jen když jedu kolem dopravou nebo otvírám okno.
@schnulla píše: Více
Jako že by měl člověk mít 24 hodin denně zatažené rolety? To asi ne že. Věř mi, že bez záclon vidíš vše rolety nerolety.
@Mariane.B píše: Více
A nemáte prosím nějaký odkaz na to, jak to vypadá, případně odkaz na nějaký obchod, kde koupit? Moc děkuji ![]()
@Mariane.B píše: Více
Psala jsi, že večer muzeš říct. Já píšu, že večer muzeš zatáhnout rolety.
Okna bez záclon mi přijdou jak výkladní skříň. Místnost bez bytového textilu na mě působí neútulně. Nemám ráda žaluzie - hlavně na úklid. Máme rádi na spaní tmu, takže miluju zatemňovací závěsy
. Jinak dvojkolejnice na stropě přes celou stěnu, na které je okno.
@schnulla píše: Více
A proč bych měla mít večer(v zimě už je tma i odpoledne) zatáhnuté rolety, nejsem člověk medvědí žijící v noře, jen kvůli nepraktickým módním věcem?
@Minky8 píše: Více
Já to koupila v obchodě, kde dělají garnýže nebo rolety, vypadá to úplně jako normální garnýž, kde jsou kolejničky, akorát od nich vede prostě provázek, který je zakrytý závěsy.