Nezaplatila nájem, co teď?

Anonymní
22.3.24 19:33

Nezaplatila nájem, co teď?

Řešíme problém se spolubydlící - nezaplatila nám už jeden nájem a odmítá zaplatit nájem na další měsíc. Jako asi by o nic nešlo, ale problém je, že ona vůbec s námi nekomunikuje, nereaguje, vyhýbá se nám, je celý den pryč. Nikdy nic takového nebylo, až najednou teď. Problém je, že v lednu prohlásila, že z bytu odchází a v dubnu už bude pryč. Jenže za březen nezaplatila a teď ani za duben. Prý že tady skoro není a v dubnu už tady nebude. Pár dnů zpátky jsme se rozhodly, že se odstěhujeme i my zbývající spolubydlící (já a další 2 holky) a vypověděly jsme smlouvu, končí nám v červnu. Když se to ona dozvěděla, tak začala tak nějak říkat, že by šla bydlet se mnou a zda s ní chci bydlet a tak, já si řekla proč ne, je to dobrá kamarádka. Jenže já počítám s tím, že aspoň do května tady na tom bytě ještě budu a nájem normálně doplatím. Ale ona se nějak chytla toho, že odejdeme spolu dříve a že si to domluví a majitelkami apod. Jenže žádný byt nemá, nikam se zatím nestěhuje a nájem na duben odmítá zaplatit. Musely jsme dneska zaplatit ze svého, abychom neplatily penále. Ale už nám vlastně dluží dva nájmy. Jeden jsme pokryly ze zálohy, kterou vždy vybíráme, kdyb náhodou. Jsme nějak v právu ji od 1.4. vyhodit nebo je to prostě naše smůla a nic s tím neuděláme? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8534
22.3.24 19:55
@Anonymní píše: Více

Takže ona není schopna vám dát teď peníze za nájem, ale ty s ní chceš i přesto pak bydlet? 8o Nebojíš se, že v podobném modelu neplacení bude pokračovat i pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
22.3.24 20:25

Proč s ní chceš zase bydlet? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.3.24 20:43

Pridavam se k tem, co nechapou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
22.3.24 20:51

Odstěhujte se vy 3 spolu (když budou holky souhlasit), když vám to funguje a nájem platíte. Ale nestěhuj se s ni.

S holkami budeš mít menší nájem.. Než s touhle.. nebudete platit nájem 2, ale pouze a pouze ty.. od ni nedostaneš ani korunu… A pak to další stěhování bude ještě horší

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
22.3.24 21:05

A ve smlouvě jste všechny tři? Máte mezi sebou něco sepsáno, jak platíte nájem? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7382
23.3.24 08:05

Pravděpodobně to s ní nedostanete… papír k tomu nemate že vám něco dluží… jak to bylo v nájemní smlouvě? Že každý platí tolik. a tolik, nebo hromadná částka?
Rozhodně nechápu proč s ní chceš jít zase bydlet???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
23.3.24 08:10

Ty jo, ona nechce platit tady, a ty by si s ní šla do dalšího bytu? Abys platila sama, a ona ti řekla, že tam skoro není? Dluh co má tedˇz ní budete dostávat horko těžko, tak nebudˇblázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.3.24 08:18

Nechápu jak s takovou nedůvěryhodnou osobou chces jit do dalsiho bydleni, neplatí ted a priste bude?
Nebylo by lepsi si do spolubydleni hledat misto ni nekoho jineho, solidnejsiho než se stěhovat jinam?

• Citovat
  • Upravit
2352
23.3.24 18:10

V právu jste, vymahatelnost je ale nulová. Hrubý pytel, hrubá záplata. Zabavte jí věci s tím, že vám je dala do zástavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.24 12:28

@izabe @lucad77 @Pudloslava @smajlik345 @arinecka @Hanka1 já si to řekla před tím, než s ní začaly takové problémy - teď když vidím, jaké dělá naschvály, tak s ní rozhodně bydlet nechci, spíše přemýšlím, že půjdu bydlet sama nebo s mladší sestrou, také teď shání, ale děkuji za komentáře, o společném bydlení jsem zvažovala předtím, když nám vypověděli smlouvu, teď už ne

@tartaletka nemáme, máme smlouvu, ale jsme dohodnuty, že prostě vždy do 20. každý měsíc musí každý poslat nájem, ale sepsáno to nemáme :(

@KKK85 platili jsme společně, posílalo se to jedné z nás na účet a ta to platila, jinak bydlet s ní nechci už po tomto všem :(

• Citovat
  • Upravit
1
30.5.24 07:31

Prosím vás o pomoc…

Dobrý den, jsem mamina od malého klučíka… dostala jsem se do problému s nájmem… povedlo se mi ztratit 4000 co mi chybí doplatit… momentálně se snažila rozprodat věci ale moc se nedaří mamince jsem to také říkala ale má drahé prášky a sama je ráda že je ráda… kamarádi se otočili zády… nemáte nějaké typy kde ty peníze rychle vzít? Půjčky jsem zkoušela bohužel nikde neprošlo… děkuji všem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16339
30.5.24 09:25
@P.V06 píše: Více

Maminka pohlídá dítě a můžeš jít vydělávat :nevim: Jinak rychle tak jedině v bance, když nejde půjčit po okolí, ale to ti nedají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný