Zácpa u holčičky, 2 a půl roku

397
13.9.16 17:33

Zácpa u holčičky, 2 a půl roku

Maminky nemáte prosím někdo zkušenosti se zácpou o dvou a půl letého dítěte? Dcera mívá pravidelnou stolici 1× denně, ale poslední dva týdny ji má větší množství obden a teď dokonce tři dny nic ( naposledy v neděli… ) Nevím co by bylo jinak, snad měla víckrát během týdne k svačině dopoledne banán a v sobotu jsme začali přecházet na jiné mléko - pro batolata. Ale problém se zácpou už byl předtím předem děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2527
13.9.16 17:36

Laktulosa a probiotika a do tří dnů je klid. Syn má taky dva a půl a mám to vyzkoušené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 17:37

@LennaZS takže k dr jsi nešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.9.16 17:53

Ještě bych doplnila dostatek tekutin, a vynechat jídla, co zahušťují stolici-čokoláda, vařená mrkev, rýže…asi bych se vrátila i k předešlému mléku, nebo zkusila více ředit. K doktorovi bych šla, až kdyby toto nezabralo.
A nemáte doma nějakou změnu, která by mohla vyvolat psychický stres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 17:56

@BaMaK Ne, ve stresu mi nepříjde, je stejná jako jindy - veselá, divoká, normálně si hraje a normálně i zlobí. To předešlé mléko - není pro ni, je do dvou let, dr říkala že je na něho velká ale já ji to míchám půl na půl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
13.9.16 17:59

Mám zkušenost s psychickým blokem a zácpou u 2,5 letého. Lactulosa bohužel nezabrala (stolici změkčila, ale problém syna byl, že stolici záměrně zadržoval), nakonec jsme skončili u doktora (tedy až po měsíci, kdy se to nelepšilo a každé vyměšování bylo jako mučení, s týdenní zácpou bych tam nešla) a pomohlo nasazení Forlaxu (volně prodejný) a glycerinových čípků (pokud máš pocit, že je to jednorázové zacpání, tak glycerinový čípek by měl pomoct každopádně - u těch psychických bloků to je běh na delší trať).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 18:00

@zrcadlo nemyslím že je to psychické, na nočník ji nenutím, nechávám ji jak chce ona a jinak se chová fakt normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.9.16 18:00

@Kiki24042014 Já bych to s mlékem tak hrozně neviděla, četla jsi to složení? Je skoro stejné :-D pro všechny věkové kategorie. A od roku jsou děti většinou na normálním mléku…spíše jsem myslela, aby sis vyzkoušela, jestli toto nezpůsobuje tu zácpu. Pokud nebyla jiná změna, tak se to nabízí…ale nemusí to být tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 18:01

@BaMaK napadlo mě to ale měla to už pár dnů před tím.. že by ty banány? možná jsem to přehnala když sem dala tři dny po sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.9.16 18:02

@Kiki24042014 Na ten glycerinový čípek pozor, dítěti bych ho dala až jako poslední možnost, učinkuje tak, že vydráždí střevo k pohybu…a to fakt není příjemné, může to i dost bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 18:04

@BaMaK jasný to já zatím ais dávat nebudu, mám v lékarně objednaná probiotika Biopron, dám to do mléka, už to brala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.9.16 18:05

@Kiki24042014 No uvidíš, ale teď už budeš muset změnit celý jídelníček a určitě dej i tu lactulosu. Ze začátku třeba jen lžící za den a uvidíš-navíc dětem moc chutná :-D…když to nezabere, tak bych cca za 2-3 dny zvýšila dávku. Až se vyprázdní přestaň laktulosu dávat, ale s dietou jen velmi pomalu a opatrně, ať se to neopakuje.
Lactulosa se nevstřebává ze střeva, takže, nejde do krve…nemusíš se toho bát, fakt to jen změkčí-nepustí tolik vody ze střeva ven, hlavně hodně tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
13.9.16 18:08

Mám s tím bohaté zkušenosti, bojovali jsme přes rok (mezi 2 a 3 rokem), rekord 11 dní bez kakání. Nepomohlo nic, ani laktuloza, ani vláknina, ani lněné semínko a dalších x babských rad. Nakonec pomohl Forlax pro děti na 3 měsíce denně. A chovala se normálně, jen když už se blížilo to kakání, tak se kroutila, byl to tvrdý bobek, co nemohla vytlačit, takže to bolelo, tedy se bála dalšího kakání a oddalovala to klidně pár dní.

Od května se tedy drží na kakání 1× denně, někdy 1× za dva tři dny, ale to je pro nás svátek. Za poslední rok a půl se asi jen 3× vykakala 2× za den:-)))

Než dr. nasadil Forlax, udělal i několikeré vyšetření krve na různé choroby či alergie a byli jsme na ultrazvuku břicha. Vše bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 18:09

@BaMaK No ona ale jí zdravě, hodně zdravě… to je ten oříšek - dostává mlíčko HIPP, k svačině má vždycky ovoce nebo ovocnou předsnídávku, případně ještě matyldu nebo trošku jogurtu a třeba pár špaldových sušenek. K obědu těstoviny a omáčky ze zeleniny a bio masem. Většinou bílým, střídáme ještě s rýží, je mlsná, tohle je jediné co jí, dostává domácí pomerančový džus, pije vodu, žádné limonády, odpoledne se snažíme dávat mléčný výrobek, k večeři pečivo s něčím, dáváme kvalitní šunku, jednou týdně párek, dostává tvrdý 30% sýr eidam, z tuků kvalitní máslo a margaríny. Opravdu hodně maličko čokoládky, kterou má ráda - hodně malinko. A sem tam ji koupím na výlete zmrzku. Nezdá se mi to nezdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
13.9.16 18:10

@Fazulina a přišlo to jak z čistého nebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí