Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Pudloslava ano, příznaky byly, dokud neměla CT, odmítala ambulantní léčbu úplně s tím, že mi to nepomůže, napsala diclofenac. po ct jsme čekali na MR a až pak na ambulantní léčbu přistoupila, tentokrát s tím, že to stejně není dlouhodobé a operaci se nevyhnu ![]()
ale ona je taková zvláštní, řekla mi, že kojit v mém věku je naprostý nesmysl a prorokovala mi osteoporozu ![]()
@Pudloslava no, tím, že ta noha stále slábla, sval částečně atrofoval, pak už to ani nebolelo po těch kapačkách, tak proto neurochir.
jinak já pod kudlu nechtěla, tím, že jsem se ptala kde to šlo, úspěšnost není vysoká a operace nemusí odstanit problém… sám neurochir, když mě viděl, mi řekl, že není krvežíznivý…to mi teda řek, až když jsem přišla, že noha začíná fungovat
@Pudloslava píše:
tak to asi bude radikulopatie. pri zakaslani/zatlaceni to strili do nohy?
jestli mas silne bolesti, tak tam zavolej, oni te vezmou a udelaji korenovy obstrik, daji injekci, kapacku… a mas narok na lazne
Zdá se, že jsme měli štěstí fyzioterapeutku. Po dnešní rehabilitaci jsem odešla sama a po svých
. nevěřila bych tomu…
Takže už mám jeden cvik na odblokování a smím chodit. Sedět ještě ne.
Ufff. Ani byste nevěřili, jak je mi mnohem líp. A i ta noha (lýtko) už téměř nebolí. Kyčel ještě jo, tam musím být ještě opatrná… vše má svůj čas…
@21.6.2014 nebudu zpochybnovat, taky znam takove neurology, co posilali do spitalu sve pacienty s tim, ze „konzervativni lecba byla vycerpana“, coz spocivalo v tom, ze jim 2× pichli Dolminu.
Ja se ohradila proti tomu, ze k lecbe takovych obtizi je nezbytne CT (nebo jina grafika) - v drtive vetsine pripadu neni. Je to moda, udelat jeste obrazek, pacienti se toho dozaduji a nejspis i kvuli tomu se nyni prodlouzila cekaci doba na MR na dva mesice - coz muze v konecnem dusledku nekoho potrebneho stat i zivot. Tak budu rada, kdyz se zakladatelka, nebo kdokoli, kdo si tuto diskusi precte, nebude u sveho neurologa domahat grafiky.
@Pudloslava a já tím jen chtěla říct, že dokud moje dr neviděla CT, nechtěla začít konzervativně léčit útlak kořenového nervu(léčila akutní lumbago), což samozřejmě neznamená, že všichni jsou takoví. a paradoxně, i ona říkala to samé, že pokud pacient nemá udělaný alespoň rtg, tak vlastně není léčen.
jen mě mrzí, že někteří lékaři jsou takoví… zrovna já nepovažuji nemocniční turistiku za superpříjemnou a vím moc dobře, že je lepší se jí vyhnout
ale možná měla pocit, že simuluju, těžko říct ![]()
@Pudloslava píše:
@21.6.2014 nebudu zpochybnovat, taky znam takove neurology, co posilali do spitalu sve pacienty s tim, ze „konzervativni lecba byla vycerpana“, coz spocivalo v tom, ze jim 2× pichli Dolminu.Ja se ohradila proti tomu, ze k lecbe takovych obtizi je nezbytne CT (nebo jina grafika) - v drtive vetsine pripadu neni. Je to moda, udelat jeste obrazek, pacienti se toho dozaduji a nejspis i kvuli tomu se nyni prodlouzila cekaci doba na MR na dva mesice - coz muze v konecnem dusledku nekoho potrebneho stat i zivot. Tak budu rada, kdyz se zakladatelka, nebo kdokoli, kdo si tuto diskusi precte, nebude u sveho neurologa domahat grafiky.
Já se nedomáhala…
Já byla ráda, že mi „šmakuje dejchat“, natož abych kecala Dr. do vyšetření. Taky mne tam neposlal hned na rozdíl od jiných, co tam ten den byli…
Já dostala žádanky se slovy zavolejte si tam a tam a objednejte se… Dokonce mne i nahnal na EEG
, když to se mnou ráno seklo (tak 3 minuty jsem prý byla úplně mimo, nevím, tak jsem se dostala z WC na gauč-tedy vím, protože jsem se pak zeptala
). Nejsem si jistá tím, jestli jsem i tam opakovala, že si myslím, že to bylo od bolesti, ale jinde jsem to říkala, jen mám pocit, že to nikde nepsali…
Nepřečetla jsem si ty zprávy ještě pořádně, zvlášť ta z neurologie je plná latiny… ![]()
Víš Anonymní, je skvělé, že stačil přeně mířený zákrok fyzioterapeutky, protože o tom to většinou vše je.
Mám s tím bohaté zkušenosti, i když to nefunguje vždy.
Možná jsis všimla, že když s tebou dělala nějaké cviky, nebo ti zatlačila na místo bolesti, trošku ti tam luplo a od té doby se ti začlo ulevovat.
Toto většinou funguje i po všech možných vyšetření, které ukážou, že je páteř zdravá, přitom úplně není.
Většinou stačí málo a je po bolesti, tedy hlavně, když se to udělá včas(to znamená nenechat to rok a déle)
Je třeba vychytat co pomohlo a příště(jakože příště příjde vždy)udělat to hned znovu a to přijít za tím, kdo mynule pomhl, nebo za pomocí kohokoliv.
Tyto věci učím lidi a když to pochopí, příště si pomůžou sami.
Jasně, že toto nefunguje vždy, ale jen většinou ano.
Hlavně jde o výhřezi plotének, které jsou ze začátku malé, ale když se tímto způsobem nezačnou léčit, stávají se větší a pak už jen operace, což je škoda.
@Dalibor7
Smála jsem se jí dneska, že je skvělá, ale že ji nemohu nikde doporučovat, protože když to udělám, tak až ji budu zase potřebovat, tak bude mít plno. ![]()
Je úžasná a skvělá a ráda jí ty peníze dám (je soukromá, na neurologii o rehabilitaci nepadlo ani slovo), protože jen díky ní mohu zase chodit sama na záchod, i když manžela si ještě určitě do příští rehabilitace nechám jako ošetřovatelku.
(na žádný tůry to není
)
(ráno mi ale bylo ještě hodně ouvej…)
Hlavně tomu dej tak týden pokoj, žádné nošení věcí, dětí atd, žádné ohyby k zemi.
ono se to totiž za čerstva velmi rádo vrací a to i s úroky, ale to ti určitě vysvětlila.
Ta bolest, tedy pokud dodržíš klidový režim zcela odejde tak do týdne.
No hlavně at ti to vyjde a neskončíš zbytečně pod kudlou.
@Dalibor7 píše:
Hlavně tomu dej tak týden pokoj, žádné nošení věcí, dětí atd, žádné ohyby k zemi.
ono se to totiž za čerstva velmi rádo vrací a to i s úroky, ale to ti určitě vysvětlila.
Ta bolest, tedy pokud dodržíš klidový režim zcela odejde tak do týdne.
No hlavně at ti to vyjde a neskončíš zbytečně pod kudlou.
Já mám povolenou pouze ležet, cvičit 1 cvik (a cca zítra zkusit druhý) a maličko chodit. Nesedat si a samozřejmě nic nezvedat.
Jsem ráda, že jsem včera, po 3 dnech, kdy jsem si sama nedošla na záchod, sama ušla pár kroků…
Nevěřím, že v mém případě to tak do týdne zvádnu. Budu ráda, když budu moci v průběhu příštího týdne pustit manžela na 1/2 dne do práce…