Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj nemáte nějaký typ jak se zbavit záděr? Začaly se mi dělat v okolí celého nehtu nikdy to nebylo tak děsné jako teď :/ krémuju ruce ale bohužel nepomáhá.
![]()
Taky nad tím přemýšlím mám to strašně ale, spíš zlozvyk pořád je okusiji nebo vyhledávám zader hruza😄ale co my pomaholo jedni kdZ jsem chodila na nehty tak mi to krásné kolem do kola opilovali že tam žádný zader nebyl takže bych možná doporučila pravidelně manikúru nehhove kuzicky atd.. 😊
Na co krémuješ ruce? To ti na záděry nepomůže, spíš naopak, držet víc v suchu než pořád zvlhčovat. Dělává se to ze špatně utřených rukou, špatně ostříhaných nehtů a nedostatku vitamínu D. A v této době možná i z těch všemožnejch dezinfekcí. ![]()
Asi bude potřeba doplnit vitamíny a minerály. V lékárně poradí, jaký přípravek na to pomůže. Určitě je potřeba vitamín B a zinek.
@prejeta_zaba píše:
Na co krémuješ ruce? To ti na záděry nepomůže, spíš naopak, držet víc v suchu než pořád zvlhčovat. Dělává se to ze špatně utřených rukou, špatně ostříhaných nehtů a nedostatku vitamínu D. A v této době možná i z těch všemožnejch dezinfekcí.
Noo hodně je mažu, protože je mám strašně vysušený. Dělám v nemocnici takže pořád je máchám
zkusím doplnit vitamíny, děkuju za radu ![]()
Mně tedy mastný krém na záděry pomáhá. Chvilku jsem teď googlila a hodně článků zmiňuje jako příčinu vysušenou kůži.
@Anonym143333 na zadery nejvic pomaha ruska manikura-odstrani se vsechna kuzicka a nemaji se ti z ceho delat. Ale tu si doma neudelas.
Pokud to chces resit doma, tak si porid nuzticky nebo stipky na kuzicku a kazdy zader uz v zacatku odstrihni. Po koupeli si pomerancovym drivkem zatlacuj kuzicku a samozrejme porad masti.