Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, na zacatku mesice - hned 1.9. jsem mela dostat menstruaci, ale nic… vubec nic… beru antinu Eloine uz asi 4 roky a nikdy se mi to nestalo… jelikoz jsem si delala v rozmezi 14 dnu 4 testy a vsechny vysly negativni, tehotna nejspis nebudu… nic me neboli ani zadne priznaky tehotenstvi nemam, jenom si prijdu nafoukla a jako bych to mela kazdou chvili dostat (ale pred HA asi tezko..) mate nekdo podobnou zkusenost? Vim ze doktor mi nejspis rekne duvod proc jsem to nedostala, ale k dr jsem objednana za tyden, a porad mi vrtaji hlavou ruzne moznosti… zadne zmeny, stres ani nemoc jsem nemela. Mela to nektera podobne? Nebo stalo se nektere ze by i po takove dobe a negativnich testech byla tehotna? Muze to byt cysta? Nebo je to bezne, ze se proste nekdy MS vubec nedostavi a je vsechno v poradku?
@Macik0912 taky se mi to stalo asi dvakrát, není to nizkohormonalni antina? U tech se to stává, ne to tím že se nestihla vytvořit dostatečná sliznice která je pro MS důležitá, myslím, že se nic neděje, já tajy dělala testy a nic, v letáku bylo napsané, že když nepřijde test negativní, nasadit další plato, tak jsem to udělala, další měsíc došla
@onajeblond
Jj myslim ze je nizkohormonalni. Takze se teoreticky nemusim bat a mozna to nic nebude? Trosku se mi ulevilo ![]()
Ahoj ja to same od zacatku brani HA ms prisla parkrat. Ted uz beru dyl a MS nechodi nekdy i pul roku. Kdyz se to stalo poprve taky jsem se bala tehotenstvi a sla k dr. A ta mi rekla ze je to normalni a ze jsem v pohode udelala utz.
A jak teda pak poznam, kdyby se stalo, ze i pres HA otehotnim, kdyz je to “normalni”? Prece jen, nekdy se stane, ze zapimenu a beru misto vecer rano. Nechci to privolavat ( kdybych ted planovala mimco, tak neberu HA, samozrejme kdyby se to stalo tk bych nevahala si ho nechat), spis jen tak teoreticky by me to zajimalo. U kazde vynechane MS delat testy?
@Macik0912 já bych řekla že se bát nemusíš, ony to fakt dělají, já se taky bála, ale jestliže je test negativní nasadila bych další plato, u té mé je to tak i v letáku, kdyby to bylo dvakrát zasebou pak lékař, neboj ![]()
@Macik0912 píše:
A jak teda pak poznam, kdyby se stalo, ze i pres HA otehotnim, kdyz je to “normalni”? Prece jen, nekdy se stane, ze zapimenu a beru misto vecer rano. Nechci to privolavat ( kdybych ted planovala mimco, tak neberu HA, samozrejme kdyby se to stalo tk bych nevahala si ho nechat), spis jen tak teoreticky by me to zajimalo. U kazde vynechane MS delat testy?
Pro tento případ bych byla raději zodpovědnejsi, ikdyz si myslím že ty prášky snesou dost, ale člověk nikdy neví že
nejlepší je udělat test, těch 40 Kč tě určitě nezabije a dokud nebude pozitivní, byla bych klidná
@Elzaaa píše:
Ahoj ja to same od zacatku brani HA ms prisla parkrat. Ted uz beru dyl a MS nechodi nekdy i pul roku. Kdyz se to stalo poprve taky jsem se bala tehotenstvi a sla k dr. A ta mi rekla ze je to normalni a ze jsem v pohode udelala utz.
Tyjo, to je drsný už, můžu se zeptat jakou bereš?