Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je super, že to řešíš! Zajímavá stránka je třeba tu
https://www.spinningbabies.com/…/techniques/
pro postavení miminka je důležité i držení těla a například takový polosed na gauči nebo sed na židli se zhroucenými zády je špatně a právě nutí miminko do zadního postavení. Držím palce.
Dobrý je lehat na levém boku a drhnout podlahu zubním kartackem
například. Ale já dělala kdeco a stejně jsem to postavení měla až do porodu🤪 porod rychly naštěstí.
Já měla při porodu také zadní postavení a křížové bolesti, byla jsem před porodem hodně vystresovaná, že se malý nechce otočit, ale během porodu mi i křížové bolesti přišly snesitelné.
Mamka rodila všech 6 porodů pravděpodobně také ze zadního postavení, takže si říkám, jestli některé nemůžeme mít zadní postavení prostě dané genetikou (tuším, že jsem našla, že některé tvary pánve mají větší sklon k tomu, že je dítě v zadním postavení - třeba k tomu má příroda nějaký důvod, že tam dítě nasměruje tak a tak..).
Jinak jsem také zkoušela pozici na čtyřech, kontrolovat si rovný sed, ale u mě si prostě malý hověl jak chtěl
dost jsem se tím stresovala, ale nakonec porod OK
Ahoj, prosím hledám zde radu, jak nasměrovat miminko do správné polohy. První porod bylo miminko taky zadním postavením a porod byl dost bolestivý -kontrakce v křížích a do toho se dítě narodilo se zlomenou klíční kostí (prý kombinace větší porodní váhy a zadního postavení)
existuje prosím nějaký fígl, jak miminko otočit do dobré polohy?
Teď mi opět bylo oznámeno zadní postavení