Zadní postavení miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.1.23 11:18

Zadní postavení miminka

Ahoj, prosím hledám zde radu, jak nasměrovat miminko do správné polohy. První porod bylo miminko taky zadním postavením a porod byl dost bolestivý -kontrakce v křížích a do toho se dítě narodilo se zlomenou klíční kostí (prý kombinace větší porodní váhy a zadního postavení)
Teď mi opět bylo oznámeno zadní postavení :zed: existuje prosím nějaký fígl, jak miminko otočit do dobré polohy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4059
26.1.23 11:23

Je super, že to řešíš! Zajímavá stránka je třeba tu
 https://www.spinningbabies.com/…/techniques/

pro postavení miminka je důležité i držení těla a například takový polosed na gauči nebo sed na židli se zhroucenými zády je špatně a právě nutí miminko do zadního postavení. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
26.1.23 11:56

Dobrý je lehat na levém boku a drhnout podlahu zubním kartackem ;) například. Ale já dělala kdeco a stejně jsem to postavení měla až do porodu🤪 porod rychly naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.1.23 12:16

To mě taky zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.7.23 12:33

Já měla při porodu také zadní postavení a křížové bolesti, byla jsem před porodem hodně vystresovaná, že se malý nechce otočit, ale během porodu mi i křížové bolesti přišly snesitelné.
Mamka rodila všech 6 porodů pravděpodobně také ze zadního postavení, takže si říkám, jestli některé nemůžeme mít zadní postavení prostě dané genetikou (tuším, že jsem našla, že některé tvary pánve mají větší sklon k tomu, že je dítě v zadním postavení - třeba k tomu má příroda nějaký důvod, že tam dítě nasměruje tak a tak..).
Jinak jsem také zkoušela pozici na čtyřech, kontrolovat si rovný sed, ale u mě si prostě malý hověl jak chtěl 8) dost jsem se tím stresovala, ale nakonec porod OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí