Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj holky,
nechápu moc princip ovulačních testů - měla jsem za to, že pokud je ovulace tak se na testu objeví zřetelné 2 čárky nebo se objeví již 48 hodin před ovulací. Tak jsem to měla, měla jsem přesně v prostředku cyklu // na ovulačním testu. Avšak po dobu 4 dnů před a 4 dnu po těchto //na ovu, jsme se s partnerem nemilovala (ani s žádným jiným:)), před tím a potom ano. Ale když jsem si včera večer a dneska ráno dělala testy těhu (jelikož mám dva dny zpoždění) tak mi tam byla vidět pokaždé slabá čárka // (mám mamatest). Jak je to možné? Stalo se někomu něco podobného? Nevím tedy jestli to znamená těhotenství nebo je to jen nějaká slabá nic neříkající čárka na mamatestu:)? KOjím ještě, takže je možné, že to mohla taky nějak přispět ke zkreslení mamatestu, ne? Ovu by se přece neměla ukázat pokud bych byla těhotná, není to tak?
Spermie několik dnů přežijí takže pokud jste se milovaly tak 2-3 dny před ovu tak spermie to přežily a zřejmně budeš těhotná. Mamatest je dost kvalitní. ![]()
No právě, že to nebylo 2-3 dny před ovu, ale spíš 3-4 dny, což mi přijde docela dlouho na to aby přežily.
Pokud jsi těhotná, bude ovulační test nejspíš taky ukazovat //.
@ish píše:
Přežijou i týden
I týden? TO já si myslela, že maximálně tak 3 dny!!! Ty jo…no… hmm tak to jsem tedy zvědavá.
@Alca99 Ano, můžou přežít některé až týden a ovu testy taky můžou ukázat těhotenství, které je v začátku, protože HCG a LH si jsou hodně podobné, takže jestli ti vycházely po celou dobu pozitivní ovu testy a nakonec ti vyšel pozitivně mamatest, byť se slabou čárkou, tak těhotná být můžeš.
No ono spermouši v děloze a vejcovodech přežijou i 7 dní… jen se prostě asi povedlo dostat se jim přes čípek, asi ho nemáš po těhu úplně zavřený… takže pokud bue čárečka sílit, jsi těhulka, tak doufám, že to sice bude šok, ale že budete rádi…