Strach z provedení TT - co s tím?

70
24.7.12 16:45

Strach? Co s tím.

Ahoj. Mam problem. Mam pocit, teda spis ve skrytu duse to vim, ze jsem tehotna. Ale mam strach udelat si test nebo jit ke gynekolozce. Mam strach z toho, kdyz se mi to potvrdi… miminko s pritelem chcem. Snazime se od ledna. A najednou, kdyz tusim ze se to povedlo mam strach. Posledni menstruace zacala 10.5.2012. Takze bych byla tusim v 10tt? Poradte co delat, pokud jste nektera zazila to same…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4112
24.7.12 16:48

@Romana1511 Záleží co chceš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
24.7.12 16:48

Myslis se strachem, ze jsi tehotna a najdes na testu //?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
24.7.12 16:49

A to se bojis, ze jsi tehotna, nebo chces otehotnet a bojis se, ze nejsi? A z navstevy gynekologa - to jako se bojis te pravidelne kazdorocni, nebo te spojene s moznym tehotenstvim, nebo jak? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
24.7.12 16:50

Omlouvam se, uz jsem prispevek editovala. Prectete ted. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
24.7.12 16:52

@Romana1511 strach prejde. Pises, ze miminko chcete, tak si udelej test, ten ti to potvrdi a doktor taky a ze strachu se stane radost. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 16:52

Z těhotenského testu? Nedělat ho a počkat, za pár měsíců to začne kopat a těhotenský test nemusíš udělat vůbec :mrgreen: A nebo ho počurej a předej okamžitě potenciálnímu otci, ať sám odečte výsledek a ty se jdi mezitím projít, nakoupit atd, ať nemusíš dlouhé minuty stepovat na záchodě a čekat, zda druhá čárka vyleze či ne
A z doktora, to nevím, záleží na tom, kvůli čemu bys tam měla jít, pokud máš zpoždění a podezření, že jsi těhotná, tak to neznamená, že tam musíš hned letět s čerstvě počuraným testem, stačí na konci prvního trimestru. Vnitřní vyšetření nemusíš podstupovat, můžeš ho odmítnout. V podstatě se dá celé těhotenství přežít jen s vyšetřováním moči, tlaku a občasným utz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
24.7.12 16:54

To je trochu jak Schrödingerova kočka. Dítě chcete, ale bojíš se toho, že bys byla těhotná? :think:

• Citovat
  • Upravit
1021
24.7.12 16:54

Aha, tak uz to chapu. Ja tedy to same nezazila, ale s manzelem jsme se snazili 2 roky a uz jsme si mysleli, ze to proste normalne nepujde. A kdyz se pak zpozdila menstruace, tak jsem tomu tedy neverila, ja ji mela nepravidelne normalne, ale koupila jsem test a udelala si ho. A byla jsem tedy v soku, kdyz jsem videla, ze jsem tehotna. To to na me najednou vsechno spadlo, jak se mi prevrati zivot, co budu delat, ze to nebudu s mimcem umet, ze jsem v praci spokojena a nevim, jestli ho vlastne chci… No hruza. Ale za chvili se to uklidnilo a pak uz pohoda. Ja myslim, ze u tebe zacina neco podobneho - co kdyz jsem tehotna, co pak? Neboj, kup si test a uvidis, pak budes hned vedet, na cem jsi a jestli se mas uklidnit, nebo zacit vysilovat. :mrgreen: Ale jestli mivas menstruaci pravidelne, tak to uz je velke zpozdeni, byt tebou bych se na ty // psychicky pripravila. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 16:56

Jé, ty máš takové zpoždění? :mrgreen: To už by byl skoro čas na prvotrimestrální screening, kdybys ho chtěla podstoupit :lol:
Ten pocit „co jsem to proboha provedla“ znám. A ještě vypečenější pocit je koukat na testu na // a říkat si „proboha, kde se tam vzali“ :lol:
Máš doma test? Jestli jo, tak jdi čurat, jestli je to tam, tak ti vylezou // hezky výrazné i takto odpoledne a bez dlouhého čekání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
24.7.12 16:56

Z vysetreni ani tak ne. Spis premyslim, kdyz mam „strach“ ze se to potvrdi i kdyz jsem si mimi prala, znamena to, ze nejsem pripravena? Uz to doslo i tak, ze si pripadam ze jsem pribrala…pritom v 10tt to jeste videt neni…ne? Asi uz blaznim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
24.7.12 16:58

@ncc1701 Ver mi, ze si taky nerozumim a nechapu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
24.7.12 16:59

Jo jo, jak uz jsem psala, i kdyz jsme se dva roky snazili, tak kdyz to konecne vyslo, taky jsem zacala vysilovat, co ted, co budeme delat, jak to s miminkem zvladnem, celej zivot se nam prevrati naruby. A manzel se me zeptal -chces teda jit na potrat? No samozrejme, ze ne. Tak jsme to zacli spolu vsechno probirat a jak se zacnou resit prakticke veci, strach zmizi a zacnes se tesit, uvidis! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
24.7.12 17:00

@Gladys No po vysazeni antikoncepce jsem to pravidelne nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
24.7.12 17:00

@Easinka nu doufam, ze to tak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie