Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chci na zahrádku záhon. Ale malý, spíš jen tak na bylinky, na jaře možná nějaký špenát, rukolu, ředkvičku, hrášek. Do zahrady se klasický záhon moc nehodí, navíc máme i blbý podloží, skálu a jíl, nechce se nám to kopat.
Představovala bych si 2 takové záhony 1×1-1,5m, nad zemí, ohraničené, v podstatě 2 taková pískoviště s hlínou. Nevíte, kde něco takového koupit, nechat vyrobit?
@Lama Lama já jsem si pro stejný ůčel a ze stejného důvodu udělala takové pískovište ze starých cihel, proste jsem odtravnila potřebný kus travníku, postavila zídku z cihel, navozila hlínu…
Teda ale metr na metr máš dost málo, to ti zaroste jak nic, nic se ti tam nevejde…já mám 2,5× 2,5 a budu na jaře prodlužovat…
@Stevia píše:
@Lama Lama já jsem si pro stejný ůčel a ze stejného důvodu udělala takové pískovište ze starých cihel, proste jsem odtravnila potřebný kus travníku, postavila zídku z cihel, navozila hlínu…
Teda ale metr na metr máš dost málo, to ti zaroste jak nic, nic se ti tam nevejde…já mám 2,5× 2,5 a budu na jaře prodlužovat…
no, uvidíme, jestli mi to chytne. zatím nejsem žádná zahradnice, od kupování zeleniny nás to stejně nespasí, takže spíš jen to, co rychle vyroste a není s tím moc crcání a je fajn v malém množství čerstvé. Stejně tak to plánujem s ovoce, spíš něco na zobání - rbíz, angrešt, kanadská borůvka, žádné latifundie.
@cizova píše:
Nechat udělat a vylít betonem armatury a navozit pak hlínu
beton fakt ne. toho se naopak všude zbavujem
Tak potom navozit hlínu a dát kolem, toho zelené obrubníky(takové plastové, dají se, koupit v různých výškách a můžeš si je pak různě dokupovat, upravovat a když ti zahřadničení nepůjde tak to vytáhneš ze země a hotovo)
@Lama Lama jo, jo, to chapu, ja taky nemam cas se porad vrtat v hline…ale i kdyz nedodrzuju vzdalenost seti a sazeni tak stejne jak se to rozroste mista je pak malo, vsak sama uvidis…treba spenat je fain, ale to potrebujes zasit alespon 2 m2 abys mela tak na tri obedy, jinak je to jak nic…