Záhon v truhlíku

81481
3.11.14 16:14

Záhon v truhlíku

Chci na zahrádku záhon. Ale malý, spíš jen tak na bylinky, na jaře možná nějaký špenát, rukolu, ředkvičku, hrášek. Do zahrady se klasický záhon moc nehodí, navíc máme i blbý podloží, skálu a jíl, nechce se nám to kopat.
Představovala bych si 2 takové záhony 1×1-1,5m, nad zemí, ohraničené, v podstatě 2 taková pískoviště s hlínou. Nevíte, kde něco takového koupit, nechat vyrobit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10952
3.11.14 16:31

@Lama Lama já jsem si pro stejný ůčel a ze stejného důvodu udělala takové pískovište ze starých cihel, proste jsem odtravnila potřebný kus travníku, postavila zídku z cihel, navozila hlínu…
Teda ale metr na metr máš dost málo, to ti zaroste jak nic, nic se ti tam nevejde…já mám 2,5× 2,5 a budu na jaře prodlužovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.11.14 16:31

Nechat udělat a vylít betonem armatury a navozit pak hlínu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.11.14 16:37
@Stevia píše:
@Lama Lama já jsem si pro stejný ůčel a ze stejného důvodu udělala takové pískovište ze starých cihel, proste jsem odtravnila potřebný kus travníku, postavila zídku z cihel, navozila hlínu…
Teda ale metr na metr máš dost málo, to ti zaroste jak nic, nic se ti tam nevejde…já mám 2,5× 2,5 a budu na jaře prodlužovat…

no, uvidíme, jestli mi to chytne. zatím nejsem žádná zahradnice, od kupování zeleniny nás to stejně nespasí, takže spíš jen to, co rychle vyroste a není s tím moc crcání a je fajn v malém množství čerstvé. Stejně tak to plánujem s ovoce, spíš něco na zobání - rbíz, angrešt, kanadská borůvka, žádné latifundie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
3.11.14 16:37
@cizova píše:
Nechat udělat a vylít betonem armatury a navozit pak hlínu :nevim:

beton fakt ne. toho se naopak všude zbavujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
3.11.14 16:41

Tak potom navozit hlínu a dát kolem, toho zelené obrubníky(takové plastové, dají se, koupit v různých výškách a můžeš si je pak různě dokupovat, upravovat a když ti zahřadničení nepůjde tak to vytáhneš ze země a hotovo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
3.11.14 17:01

@Lama Lama jo, jo, to chapu, ja taky nemam cas se porad vrtat v hline…ale i kdyz nedodrzuju vzdalenost seti a sazeni tak stejne jak se to rozroste mista je pak malo, vsak sama uvidis…treba spenat je fain, ale to potrebujes zasit alespon 2 m2 abys mela tak na tri obedy, jinak je to jak nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí