Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, je tu někdo z vás kdo jel přes nějakou společnost do Londýna do studia Harryho Pottera? Můžete mi prosím nějakou společnost doporučit aby to nebyl podvod? Jinak zážitky jsou spíše kladné? Chci to dát přítelovi a synovi k vánocům. Děkuji
Jezdí to pár agentur, podvody to určitě nejsou, ale když si to člověk zařídí sám, vyjde to celé mnohem levněji. Ale to už je na každém, zda chceš dát víc penez a mít to bez starostí, nebo naopak.
Každopádně návštěvu taky plánuji, po vlastní ose.
@veria a to letíte nebo jedete autem či busem? Hotel asi nejlépe zařídit dopředu co? Díky
@Kiki787 píše: Více
Já zatím konkrétní plán nemám, protože to chci nechat až bude mladší dítě trochu větší, takže tak za 2 roky, ale chci letět určitě, busem v žádném případě, cesta busem do Londýna je strašně dlouhá a nakonec může být i dražší, a nakonec nám tam dokonce lítá Ryanair i z Brna, no a ubytování přes Booking, dopředu samozřejmě. Ty studia HP nejsou úplně v Londýně, kousek od něj, ale jezdí tam autobus, to vše zjistíš na netu.
@veria děkuji za info. Já Teda s bookingem moc dobré zkušenosti nemám a to jsme s ním jezdili jen po ČR. Každopádně děkuji 🙂
Nemáš zač. Já jezdím do zahraničí skoro jen přes booking a nikdy jsem problém neměla. V případě ČR jsem zjistila, že občas jsou mnohem dražší než si to koupit u hotelu napřímo.
No, když se dívám, že ten HP stojí letecky s CK třeba 28 tis. na osobu, jo jsou v tom i lístky do těch studií ale jinak už žádné vstupy, tak se to dá udělat určitě levněji. Ale záleží, jak moc se ti v tom chce vrtat. Koupit to celé hotové je určitě pohodlnější. Ale zas když si pro nás, kdybysme chtěli jet celá rodina vynásobim 28×4 tak je to slušná pálka za 4 denní výlet ![]()
Byli jsme v roce 2016 s cestovkou Rady na cestu, tehdy jsme nebyli až tak zkušení cestovatelé, tak jsme byli rádi, že jsme nemuseli skoro nic řešit ![]()
My byli v HP studios v rámci prodlouženého víkendu v Londýně, který jsme si zorganizovali sami. Letenky zvlášť, ubytování přes Booking, z letiště vlakem, přesuny po městě MHD… Výlet do studií jsem kupovala přes get your quide se soukromým transferem z Londýna (jsou i o něco levnější možnosti autobusem). Prostě nás vyzvedl na Baker Street taxík, odvezl nás tam a vpodvečer zase zpátky. Dneska už bych kupovala zvlášť lístky a dopravovala se na místo sama kombinací vlaku a kyvadlové dopravy z nádraží ve Wartfordu.
Aha - a v čem jste měli s bookingem problém? Rezervuji přes ně bydlení prakticky vždycky, v ČR i v zahraničí a vždycky všechno proběhlo tak, jak mělo.
@Jeremi píše: Více
Mně taky no. Překvapuje mě, že s nimi někdo měl problém.
Jeli jsme před třemi lety do Dětenic, samozřejmě jsme řešili i spaní tam. U nich bylo plno tak jsme hledali něco přes booking(den předem),rezervace potvrzená, vše ok. To jsme si ale jen mysleli. Přijeli jsme na hotel, tak nám řekli že nic, že rezervace není platná, že se jim to občas stává přes booking. Tak nám pán z recepce doporučil jiný hotel, tam naštěstí místo měli. Nedělám si legraci, opravdu pán nebyl ani překvapený, že se nám to stalo, protože říkal že je to běžné že jim booking potvrdí rezervaci v hotelu a přitom mají plno
My si kupovali sami, letenky, ubytko a na jejich stankach listky..na to nepotrebujes nejakou spolecnost, kliknes, vyberes datum a zaplatis..
Existuje luxusní podcast https://ceskepodcasty.cz/…cha-ukoncena.
Tam autorka (kromě další spousty dílů o HP) vcelku zevrubně popisovala návštěvu a dávala i velmi praktické rady, co jo a co ne. ALE: nejsem si jist, jestli to bylo ve free podcastu, nebo placeném HeroHero. Na druhou stranu- i kdyby se mělo zaplatit to herohero, pořád se to (myslím) vyplatí. Tím spíš, pokud se to porovná s náklady na tu cestu.
Long story short. V žádném případě si nekupovat Máslový ležák, je to humus v jakémkoli množství.
Příspěvek upraven 25.10.24 v 12:00