Zákaz mobilu v práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12154
2.12.11 18:29

Zákaz mobilu v práci?

Holky, mám takovou otázku:
Může mi potencionální zaměstnavatel zakázat používat a nosit u sebe mobilní telefon?

Mně osobně se to nějak moc nelíbí, protože jako matka dvou samostatně dojíždějícíh dětí do školy (zatím jsou tedy ve školce, ale do ZŠ bude to starší dojíždět už příští rok) potřebuju „být na drátě“ a mít díky mobilu přehled o jeho (ne)docházce do školy. Třeba.
Může si to přidat do smlouvy?
Já jsem se s tím ještě nikde nesetkala a ani jsem o tom neslyšela, tak proto jsem jak vyoraná myš a vnímám to jako omezení os. svobody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
2.12.11 18:31

A o jakou práci jde???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.12.11 18:32

Ošetřovatel v DD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.12.11 18:33

U nás je třeba fabrika, kde musí být sterilní prostředí a dělá se v kombinézách a takové věci musí zůstat na šatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.12.11 18:34

Řekla bych, že dost záleží na pozici, na které pracuješ. Jako lékař si asi nemůžeš vzít mobil na sál atd.. Sestra - učitelka, má taky zakázán mobil ve vyučování (ale kdo to kontroluje že.. :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
2.12.11 18:34

to me teda zaskocilo, ze by to nekdo mohl zakazat 8o Ja myslim, ze kazdy normalni clovek by toto neudelal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
2.12.11 18:35

Moje sestra - prodavačka v Globusu mám mobil taky zakázán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.12.11 18:36
alsem píše:
to me teda zaskocilo, ze by to nekdo mohl zakazat 8o Ja myslim, ze kazdy normalni clovek by toto neudelal :think:

Hele jsou i povolání, u kterých mobil fakt nejde, tak proč hned to zděšení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
2.12.11 18:37

Jasně , dozorci ve vězení ho taky musí ukládat a nepoužívají je.

A co nechat všude spojení na pevnou linku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.12.11 18:40

Veren jasně, to vím, ale DD není basa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.12.11 18:43

Spojení na pevnou linku to by samozřejmě taky šlo. Ale jelikož děti budou muset být samostatné a samy dojít na autobus, tak budu dost vystreslá, když si nebudu moc v určitou hodinu zavolat, jestli bezpečně dítě dorazilo. U autobusu už si ho sice převezme vychovatelka (tedy aspoň prvňáka), ale co když ani nedorazí na ten bus? Jak a kdy se to do koho dozvím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.12.11 18:44
radúna píše:
Spojení na pevnou linku to by samozřejmě taky šlo. Ale jelikož děti budou muset být samostatné a samy dojít na autobus, tak budu dost vystreslá, když si nebudu moc v určitou hodinu zavolat, jestli bezpečně dítě dorazilo. U autobusu už si ho sice převezme vychovatelka (tedy aspoň prvňáka), ale co když ani nedorazí na ten bus? Jak a kdy se to do koho dozvím?

Nemůže mu zavolat manžel, když ty budeš mít zákaz ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
2.12.11 18:48

radúno- je to fakt divný v DD :mrgreen: Ale zaměstnavatem si myslím na to právo má :nevim: A vy ten telefon musíte mít někde uložený a vypnutý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
2.12.11 18:53
Kallkapa píše:
radúna píše:

To může, ale jak to pomůže mně? :lol: :lol: :lol: Budu mít nervy na špagátku tak jako tak, když se nic nedozvím.
:oops: :oops: :oops:

VEREN - no právě, že z DD jsem taky trošku vykolejená. Ve špitále to nikoho ani nenapadlo a a taky ani ale nás nenapadlo toho zneužívat 8o .
Nedávno totiž propustili mou kamarádku z toho DD, že se zasekla, měla ho tajně u sebe a nějaká „dobrá duše“ ji práskla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.12.11 18:56
radúna píše:
Kallkapa píše:
radúna píše:

To může, ale jak to pomůže mně? :lol: :lol: :lol: Budu mít nervy na špagátku tak jako tak, když se nic nedozvím.
:oops: :oops: :oops:

VEREN - no právě, že z DD jsem taky trošku vykolejená. Ve špitále to nikoho ani nenapadlo a a taky ani ale nás nenapadlo toho zneužívat 8o .
Nedávno totiž propustili mou kamarádku z toho DD, že se zasekla, měla ho tajně u sebe a nějaká „dobrá duše“ ji práskla.

Jasně no, tobě to nepomůže nijak, snad jen tak, že dokud Tě nikdo neshání na pevné lince (manžel se synovi nedovolal) tak se nic neděje. Bohužel si myslím, že zaměstnavatel má opravdu právo to zakázat, každopádně si myslím, že by ses s ním mohla domluvit, že každé ráno v 7.50 potřebuješ minutu a půl telefonovat, a pak mobil uschovat. S tím by snad nebyl problém ne ?

Příspěvek upraven 02.12.11 v 18:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat