Zákaznická karta České pošty

178
20.1.14 11:05

Zákaznická karta České pošty

Ahoj všem. Chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se zákaznickou kartou od České pošty. Základní info jsem četla přímo na jejich stránkách, ale nemám představu, jak to chodí v praxi.

Konkrétně:

S kartou není potřeba vyplňovat podací lístky (pošta je sama vyplní a odesílateli předá). Znamená to tedy, že to za mne musí vyplnit pracovník na přepážce - ručně do pc nejspíš. Nemračí se pak na vás, že jim přiděláváte práci? :)

Bez podacích lístků je to možné až u deseti dopisů nebo pěti balíků. A když náhodou toho bude víc, tak co? To pak musím vyplnit podací lístky na všechny dopisy nebo jenom na ty nad limit?

Můžu na kartu podat i dopis, jehož odesílatelem (na obálce) je někdo jiný, nebo musí být odesílatelem zásilky výhradně držitel karty?

Je tato karta už běžná a rozšířená? Mam trochu strach, že setkám s pracovníkem, který nebude vědět, o co kráčí.

Předkládáte kartičku na vyzvání, nebo ji tam dáváte společně se zásilkou?

Případně jaké máte další postřehy. Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ShadowHunter
20.1.14 11:12

Mám jejich kartu. Když posílám balík, dávám paní u přepážky balík a kartu. Jediné co zadává do počítače je adresa adresáta. Jinak vše se ukáže, když přejede čtečkou kartu.
Na druhou otázku ti nedokáži odpovědět, tak moc jsem neposílala.
Třetí - když potřebuju něco nutně poslat, dávám kartu chlapovi a nikdo neřeší, že není držitelem karty.

• Citovat
  • Upravit
746
20.1.14 11:23

@pjetka
Můžu na kartu podat i dopis, jehož odesílatelem (na obálce) je někdo jiný, nebo musí být odesílatelem zásilky výhradně držitel karty?

Můžeš jen pokud dopis neposíláš doporučeně. Když posíláš doporučeně, musí být odesilatel dopisu shodný s držitelem karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
20.1.14 11:24

Tak nevím, jestli odpovím na všechno, ale právě jsem se vrátila z pošty, kde jsem kartičku prvně využila, takže hned poreferuju. Přišla jsem na přepážku, podala jsem kartičku pracovníkovi a řekla, že chci poslat balíček doporučeně. On si kartičku načetl do počítače a asi minutu něco datloval (takže zdržení minimální, pokud teda dotyčný píše rychle :-) ). Nemračil se :-)

„Kontaktní adresa uvedená přímo na kartě slouží jako adresa odesílatele“ uvádí Česká pošta. O jménu tam nic nepíšou :nevim: Ale na podacím lístku by se mělo shodovat s balíčkem, tak nevím co se stane, když na kartě bude jiné jméno než na zásilce.

Podle mě, když píšou AŽ u deseti dopisů nebo pěti balíků, tak to znamená, že ty ostatní nad limit musíš vyplnit ručně.

Chce to zeptat se přímo pracovníka pošty, maximálně se na tebe zamračí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
20.1.14 11:24
@ShadowHunter píše:
Třetí - když potřebuju něco nutně poslat, dávám kartu chlapovi a nikdo neřeší, že není držitelem karty.

No jasně, ale jako odesílatel si tam uvedená ty ;-) tedy u takových, kde se odesílatel eviduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
20.1.14 11:27

Používám ji. Za přepážkou se fakt nemračí :-) Mám pocit, že oni to do PC vyťukávají tak jako tak, i když máš vyplněný podací lístek, tak to musí do PC přepsat, takhle to má jednodušší, protože opisuje jen adresu příjemce, ne odesilatele.
Bohužel odesilatel uvedený na obálce musí být shodný s tím, kdo je držitelem karty, chtěla jsem takhle jednou poslat dopis, kde byl odesilatelem manžel, ale nešlo to (pravda, možná to platí jen u doporučených psaní a balíčků a na obyčejné dopisy se to nevztahuje, nevím)
Kartičku předkládám automaticky spolu s doporučeným dopisem/balíkem či obyčejným dopisem
A myslím, že běžné už to je, posílala jsem asi na 3 poštách ve městě, 2 na vesnicích a bez problémů. Jediné, s čím někde mají problém, je, že máš nárok na bezplatné upozornění na mail, že byl dopis/balík doručen.. no a na některých poštách udělají ťuk ťuk a mail si vygenerují (zadávala jsem ho při registraci), na některých to neumějí, tak jim musím mail diktovat - a to hned 2× (ale tahle služba je na přání, takže pokud doručenku na mail nechceš, nemusíš to řešit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
20.1.14 11:30
@j.a.n.i1 píše:
No jasně, ale jako odesílatel si tam uvedená ty ;-) tedy u takových, kde se odesílatel eviduje.

pokud posílá doporučeně tak jasně. Je teda fakt, že moc doporučeně neposílám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
657
20.1.14 11:31

Také mám dobré zkušenosti. U nás v pohodě a ještě mi na email přichází zpráva, že dopis nebo balíček dotyčný převzal. Což kvituju s povděkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
20.1.14 11:31

Kartu předkládám se zásilkou, je dobré požádat i E dodejky, na meil ti pak přijde potvrzení o doručení balíčku.
Pokud posíláš doporučeně, adresa odesílatele musí být shodná s kartou.
Myslím, že pracovníci už s kartami běžně pracují, tak snad by to neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.14 11:49

S tou zkušeností pracovníků pošt…občas padnu na nějakou neproškolenou osobou a to jsem pak podávala 2 dopisy půl hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
3.2.16 17:03

Prosím o radu,
poslala jsem syna odeslat doporučený balíček, použil mojí kartu.ale nevyzvedl mi potvrzení o odeslání, prostě to tam zapomněl…Byl tam těsně před zavíračkou, nemohl se tam vrátit…
A teď můj dotaz, na té kartě o balíčku bude záznam, nebo ne? Když tam pojedu ráno…
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
3.2.16 17:08
@ala42 píše:
Prosím o radu,
poslala jsem syna odeslat doporučený balíček, použil mojí kartu.ale nevyzvedl mi potvrzení o odeslání, prostě to tam zapomněl…Byl tam těsně před zavíračkou, nemohl se tam vrátit…
A teď můj dotaz, na té kartě o balíčku bude záznam, nebo ne? Když tam pojedu ráno…
Díky moc

Já dostávám potvrzení automaticky. Na kartě nevím, zda to najdou. Přes internet se přihlásím, ale o balíčku tam zmínka nikde není, nebo jsem to aspoň nikde nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
3.2.16 17:10

Já taky vždy dostanu potvrzení, tohle nechápu, je to malá venkovská pošta a ne moc ochotná paní, proto jezdím raději mnohem dál, teď jsem to potřebovala poslat rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
3.2.16 17:14
@ala42 píše:
Já taky vždy dostanu potvrzení, tohle nechápu, je to malá venkovská pošta a ne moc ochotná paní, proto jezdím raději mnohem dál, teď jsem to potřebovala poslat rychle…

Pokud jde jen o potvrzení přijetí, to přijde na mail. Potvrzení o poslání nevím, zda se dá dohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
3.2.16 17:18

Potřebuju bohužel potvrzení o odeslání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie