Zalehlé uši při rýmě, devítiletý

14
31.12.22 07:59

Zalehlé uši při rýmě, devítiletý

Ahoj,
prosím o vaše zkušenosti.
Syn měl hustou rýmu a kašel, protože se nemoc zkomplikovala, dostal na 10 dní Augmentin (bere už 6 dní). Před Vánoci, když byla rýma ještě zelená a hustá, zalehly mu uši, bolesti nejsou. Přičítala jsem to rýmě a předpokládala, že odlehnou, když ryma odejde. Stav ale stále trvá, i když je rýma už skoro pryč.
Předpokládám, že antibiotika by problém také měla zaléčit.
2. ledna jsme už delší dobu objednaní na Orl, takže se tam samozřejmě zeptáme - co můžeme čekat? Proplachují se v tomhle případě uši, nebo dostaneme kapky?
Děkuju za zkušenosti, kdo jste podobný problém řešil a přeji rovnou krásný nový rok ve zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44199
31.12.22 08:17

Mně ATB většinou tento problém vyřeší, ale poslední nemoc před 3 týdny problém taky přetrvával, chytla jsem od dětí asi ty jejich RS viry, na to druhotně nasedla bakteriální infekce.
Proplachovat uši není už běžná praxe
Mně to dělali naposledy v dětství, mým dětem ani jednomu nikdy. A to v určité době trpěly na záněty stredouší, já trpím na záněty Eustachovy trubice.

Lékař má přístroj, který přiloží těsně k ušní dírce a zjistí tak tlak v obou uších a míru závažnosti problému. Před tím zhodnotí klasickými postupy stav. Může udělat odběry z krku a nosu, ale po několika dnech na ATB je to asi zbytečné.

Pokud má zánět dutin, může prosvítit v tmavé komoře nebo poslat na RTG.
 @rawen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.12.22 08:31

@1Pears1 aha, jasně. Potřebuju vědět, na co sebe a hlavně syna psychicky připravit, má z orl trauma..no, kdo z nás ne :roll:

Zajímalo mě právě, jestli se v tomhle případě zalehnuti řeší mechanicky, ale přijde mi, že ne, není mazová zátka…

My se v nemoci plácame už skoro měsíc a půl, taky jsem to chytla a nemůžu se z toho vyhrabat. Zánět hrtanu budu mít zřejmě až do jara :palec: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
31.12.22 08:43

Nic mu dělat nebudou. Uši odlehavaji i 5 týdnů. Vlastní nekolikera zkušenost. Byla jsem i několikrát na orl a je to otok, který dlouho mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
31.12.22 08:52

Ja bych jeste zkusila davat fenistil na zmirneni otoku sliznice a Sinupret. Nekolikrat denne bych proplachovala nos Sterimarem nebo Physiomerem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
31.12.22 08:56

Já měla to stejne..uši mi odlehly snad až týden po dobrani atb…14 dnů jsem to tak měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85423
31.12.22 09:04

Antibiotika tohle neresi a zalehle usi mohou pretrvavat tydny. Doporucuji brat Sinupret sirup 3× denne preventivne a nakrajet cibuli a prilozit na usi pod cepici treba, klidne na noc. Mne tohle kdysi pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
31.12.22 09:43

Dávám na noc Zodac, inhaluje 3× denně Vincentku a Sinupret dáváme. Tak snad to zabere. Bohužel, jakmile vleze do školy, chytne další rýmu a jedem znova… :roll: no nic, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
31.12.22 10:26

@rawen Taky to tak mám. Rýmu mám už druhý den v dutinách, o pár dní později v uších.
Podle dr. jsou k tomu anatomické dispozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
1.1.23 04:06

Syn to měl. Dostal Aerius a momox do nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie