Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naprosto normální věc…80% dětí je v tomto období a věku na tom stejně…vč. naší vnučky..nejsou promořené, odolné.
v dalších letech bude lépe.
Je to normální, moje děti když nastoupily do školky, tak to bylo co 14 dní nějaká nemoc. Teď už starší chodí do první třídy a je to lepší, ale taky žádná sláva a syn 5 let, tak ten ve školce taky pořád něco chytá a je furt doma na hromadě. Kdybych neměla možnost homeoffice, tak už mám dávno výpověď.
Dětem dávám rybí tuk, vitamín D, a zkoušela jsem i dlouhododobě podávat imunoglukany, chodíme do sauny, solný jeskyně, plavání, a je to k prdu. ![]()
Nemocnost normalni vec, my trhali rekordy 2-3 dny skolka a 14 dni doma. Pokud jste byla alergik, je velka pravdepodobnost, ze syn muze byt. Zajdete si u vas na alergologii zeptat se, zda vubec potrebujete doporuceni. U nas neni potreba. Testy synovi udelaji z krve a je uplne jedno, zda je, nebo neni sezona. Naopak, ted na vas bude mit lekarka vice casu. Divim se, ze vam nenapsala vase doktorka treba Aerius sirup na odpuchnuti sliznice..
Jinak je tady na eMiminu jeden dobry lekar, se kterym konzultuji docela dost veci, treba vam odpovi….
@kukukulina píše:
Dobrý den, prosím mám dotaz, protože už nevím co dělat, můj 3,5 letý syn začal chodit v září do školky a od té doby je stále na hromadě, chvíli ve školce, týden pak týden doma, nebo 2 dny ve školce a týden doma, stále kašel, rýma, dělám vše možné, koupila jsem inhalátor, různé sirupy, mořská voda do nosu, šalvějový sprej do krku, další, byla jsem 2 krát u doktorky, řekla, že tam nic nenašla a napsala mu sirup nic víc, jde mi ještě o jednu věc, já jsem byla jako malá alergik, skoro na všechno, na mléko, plísen, prach, pyl, roztoče, léčila jsem se na alergo, řekla jsem doktorce, jestli by ho neposlala na testy, alespon bych mohla jednu věc vyloučit, ale ona řekla, že ne, že to je zbytečné zatěžovat alergo, že až v létě, že ted žádné pyly nejsou, takže syn už je 3 týdny doma sice má hrozný kašel, ale bez teplot a neleží, copak to může takto trvat do nekonečna, už nevím co bych měla ještě udělat, budu ráda za každou radu, zdravím, k.
vítej v klubu, je to normální, a do nekonečna to trvat nebude, u mě to trvalo od 3 do 9 let, to se brzy hroutíš - za 4 měsíce ve školce ![]()
Kamarádka mi radila tu jeskyni, ale asi se na to vykašlu, ještě je nějakýá přípravek jmenuje se colostrum, ale je dost drahý, k
U nás musí být doporučení na alergo, já jsem ho chtěla, ale doktorka mi řekla, že to je zbytečné až prý v létě, d
@kukukulina píše:
U nás musí být doporučení na alergo, já jsem ho chtěla, ale doktorka mi řekla, že to je zbytečné až prý v létě, d
mně dala doktorka doporučení na alergo až po 2,5 letech neustálých nemocí, a beztak to moc nepomohlo, i když alergo nasadila léčbu - spíš imunitu, alergická dcera není, tak to není žádný zázrak, ale trošku míň často nemocná teda je
@kukukulina píše:
Kamarádka mi radila tu jeskyni, ale asi se na to vykašlu, ještě je nějakýá přípravek jmenuje se colostrum, ale je dost drahý, k
všechno na imunitu je drahé, colostrum můžeš zkusit,
ale v podstatě z toho děcko musí časem vyrůst, někomu to trvá rok, někomu 6 let
Na alergologii klidně dojdi. Ale imunita se vyvíjí do cca 6 let. Takže do té doby to může být jedna nemoc za druhou. Nejlepší je nedávat od konce října do konce dubna do kolektivu. Nějaká promorenost prý neexistuje.
@roba18 píše:
Na alergologii klidně dojdi. Ale imunita se vyvíjí do cca 6 let. Takže do té doby to může být jedna nemoc za druhou. Nejlepší je nedávat od konce října do konce dubna do kolektivu. Nějaká promorenost prý neexistuje.
Ano, to je nejlepší, zavřít ho na 7 měšíců doma a ven jen s rodiči do lesa, aby náhodou někoho nepotkali.
(Edit kvůli chybějícímu slovu)
Nedávat do školky, taky řešení, akorát musím mít hlídání, být neustále doma nejde, dávám imunoglukan, stop kašel, k ničemu, inhalace, koupila jsem inhalátor, vše na nic, testy na alergo nemůžu, doktorka mi nedala doporučení, ač jsem ji žádala, k
@johanka.1987 píše:
Ano, to je nejlepší, zavřít ho na 7 měšíců doma a ven jen s rodiči do lesa, aby náhodou někoho nepotkali.
(Edit kvůli chybějícímu slovu)
No to jsou slova pediatra. Nemusí sedět doma s rodiči. Jen dítě do 6 let nemá vyzrálý imunitní systém.
@kukukulina píše:
Nedávat do školky, taky řešení, akorát musím mít hlídání, být neustále doma nejde, dávám imunoglukan, stop kašel, k ničemu, inhalace, koupila jsem inhalátor, vše na nic, testy na alergo nemůžu, doktorka mi nedala doporučení, ač jsem ji žádala, k
Můžeš si najít chůvu, babičky či jiné příbuzné. Prostě se nějak zařídit situaci. Zmiňované věci jsou spíše placebo nebo mají opravdu minimální účinek.
Díky, zázrak se koukám neděje, já jako malá byla alergik skoro na vše, léčila jsem se no a pak to časem vyšumělo, nevím už jaké jsem měla ale příznaky, jestli kašel je také příznak to nevím, ale je to nanic když mi doktorka nedá doporučení, d
Dobrý den, prosím mám dotaz, protože už nevím co dělat, můj 3,5 letý syn začal chodit v září do školky a od té doby je stále na hromadě, chvíli ve školce, týden pak týden doma, nebo 2 dny ve školce a týden doma, stále kašel, rýma, dělám vše možné, koupila jsem inhalátor, různé sirupy, mořská voda do nosu, šalvějový sprej do krku, další, byla jsem 2 krát u doktorky, řekla, že tam nic nenašla a napsala mu sirup nic víc, jde mi ještě o jednu věc, já jsem byla jako malá alergik, skoro na všechno, na mléko, plísen, prach, pyl, roztoče, léčila jsem se na alergo, řekla jsem doktorce, jestli by ho neposlala na testy, alespon bych mohla jednu věc vyloučit, ale ona řekla, že ne, že to je zbytečné zatěžovat alergo, že až v létě, že ted žádné pyly nejsou, takže syn už je 3 týdny doma sice má hrozný kašel, ale bez teplot a neleží, copak to může takto trvat do nekonečna, už nevím co bych měla ještě udělat, budu ráda za každou radu, zdravím, k.