Permanentně nemocný syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
41752
30.12.22 12:43

Zrovna dneska je hezky - vem ho na krátkou procházku a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41752
30.12.22 12:45
@safina píše:
Ne, normální to není. Je běžné, že jsou děti po nástupu do školky nemocnější, ale ne tak často. A určitě to bude mít souvislost s alergiemi. U tak malého dítěte to nejspíš bude potravinová alergie. Zvíře nemáte? Zacházej s ním jako s alergikem, častěji prát povlečení, luxovat, zkusit eliminační dietu. Ale je to náročné u tak malého dítěte, zvlášť, když se to projevuje oslabením imunity a ne třeba průjmem nebo bolestí bříška. Moje nejnemocnější dítě má celiakii. Bříško jí nikdy nijak zvlášť nebolelo. Taky alergie nemusí být vytestovaná a stejně tam je - to je právě paradox u malých dětí.
Měla jsem takto nemocná 2 batolata, léčba byla každý den antihistaminika a pak podle příznaků - dieta na celiakii, dýchátka na astma, nějaké ty kortikosteroidy, než se to dalo do pořádku. Bohužel děti mají těch alergií hodně plus autoimunitní záněty, takže to ani moc léčit nejde, kromě potlačování příznaků a té diety. Jsou nemocnější, než zbytek populace, I na střední musím řešit, že mají vysokou absenci a musí kvůli tomu dělat třeba komisionální zkoušky.
Nejmladší jsem měla s odstupem a tak jsem řešila, jak co nejvíc předejít alergiím a měla odklad očkování. To bylo super, mít zdravé dítě i ve školce! Bohužel, jakmile se očkovat začalo, tak najednou začala být nemocnější, až letos ve škole víc nebyla, než byla. Jen díky tomu, že mám zkušenosti se staršími, jsem se vmáčkla k našemu imunologovi a chudák hned několik diagnóz (autoimunity, alergie). Určitě hodně doplňuj vitamíny (D hlavně) a zkuste tu alergo-imunologii. Načti si něco o největších alergenech u dětí a zkuste i tu dietu, třeba to pomůže.

A začne to v den nástupu do školky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
30.12.22 12:47
@safina píše:
Ne, normální to není. Je běžné, že jsou děti po nástupu do školky nemocnější, ale ne tak často. A určitě to bude mít souvislost s alergiemi. U tak malého dítěte to nejspíš bude potravinová alergie. Zvíře nemáte? Zacházej s ním jako s alergikem, častěji prát povlečení, luxovat, zkusit eliminační dietu. Ale je to náročné u tak malého dítěte, zvlášť, když se to projevuje oslabením imunity a ne třeba průjmem nebo bolestí bříška. Moje nejnemocnější dítě má celiakii. Bříško jí nikdy nijak zvlášť nebolelo. Taky alergie nemusí být vytestovaná a stejně tam je - to je právě paradox u malých dětí.
Měla jsem takto nemocná 2 batolata, léčba byla každý den antihistaminika a pak podle příznaků - dieta na celiakii, dýchátka na astma, nějaké ty kortikosteroidy, než se to dalo do pořádku. Bohužel děti mají těch alergií hodně plus autoimunitní záněty, takže to ani moc léčit nejde, kromě potlačování příznaků a té diety. Jsou nemocnější, než zbytek populace, I na střední musím řešit, že mají vysokou absenci a musí kvůli tomu dělat třeba komisionální zkoušky.
Nejmladší jsem měla s odstupem a tak jsem řešila, jak co nejvíc předejít alergiím a měla odklad očkování. To bylo super, mít zdravé dítě i ve školce! Bohužel, jakmile se očkovat začalo, tak najednou začala být nemocnější, až letos ve škole víc nebyla, než byla. Jen díky tomu, že mám zkušenosti se staršími, jsem se vmáčkla k našemu imunologovi a chudák hned několik diagnóz (autoimunity, alergie). Určitě hodně doplňuj vitamíny (D hlavně) a zkuste tu alergo-imunologii. Načti si něco o největších alergenech u dětí a zkuste i tu dietu, třeba to pomůže.

za mě blbost, dcera je nemocná téměř neustále, na alergologii jsme byly v květnu a alergie nemá, dostala něco na imunitu Imunor a ještě něco, a žádný zázrak to není - kašle vesele dál,
já už jsem to tady psala, byla jsem nemocná od 3 do 9 let téměř neustále, 11× za rok atb - alergii jsem žádnou také neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kukukulina
30.12.22 12:52

No teda díky, toho je, co bych měla udělat, máme kočku a psa, já byla alergik taky na vše možné, ale nevím, zda se to taktoprojevuje, měla jsem i malá zvířátka, křečky, potkana, no léčba pak zvířata se dala pryč a časem vše nějak vyšumělo, ale fakt je, že mám taky v zimě dost rýmu, kašel, akorát na alergo nemůžu, doktorka mi doporučení nedala. k

• Citovat
  • Upravit
41752
30.12.22 12:55
@kukukulina píše:
No teda díky, toho je, co bych měla udělat, máme kočku a psa, já byla alergik taky na vše možné, ale nevím, zda se to taktoprojevuje, měla jsem i malá zvířátka, křečky, potkana, no léčba pak zvířata se dala pryč a časem vše nějak vyšumělo, ale fakt je, že mám taky v zimě dost rýmu, kašel, akorát na alergo nemůžu, doktorka mi doporučení nedala. k

Tak si najdi soukromou alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21981
30.12.22 13:15
@kukukulina píše:
No teda díky, toho je, co bych měla udělat, máme kočku a psa, já byla alergik taky na vše možné, ale nevím, zda se to taktoprojevuje, měla jsem i malá zvířátka, křečky, potkana, no léčba pak zvířata se dala pryč a časem vše nějak vyšumělo, ale fakt je, že mám taky v zimě dost rýmu, kašel, akorát na alergo nemůžu, doktorka mi doporučení nedala. k

Na alergologii můžeš i bez doporučení, stačí si najít soukromou ordinaci. Nicméně ti to stejně k ničemu nebude, budeš jen ztrácet čas – pokud se synovy problémy datují až od okamžiku nástupu do školky, tak není co řešit. Potravinovou alergii bys poznala už dříve, ty projevy by určitě nezačaly zrovna 1. září, a pokud žijete v domácnosti se zvířaty, totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
30.12.22 19:55
@stinga píše:
za mě blbost, dcera je nemocná téměř neustále, na alergologii jsme byly v květnu a alergie nemá, dostala něco na imunitu Imunor a ještě něco, a žádný zázrak to není - kašle vesele dál,
já už jsem to tady psala, byla jsem nemocná od 3 do 9 let téměř neustále, 11× za rok atb - alergii jsem žádnou také neměla

No ale já nepsala, že jediná příčina oslabení imunity je alergie. Ale když je zakladatelka v rodině má, tak je celkem pravděpodobné, že dítko je bude mít taky. Může to být skrytý zánět v těle, ať už autoimunitní, chronický alergický, nebo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
30.12.22 20:19

Zcela normální a běžný stav u školkového dítěte.

Co na to pomůže? No nejvíc čas - dítě z toho musí vyrůst.

Co na podporu imunity? Můžete vyzkoušet beta-glukany + probiotika + vitamín D, bohužel Boží zázrak nelze čekat.

Co s opakovannými rýmami? Pravidelně proplachovat nos konvičkou, kdybyste sehnali inhalátor, pak inhalace s Vincentkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
30.12.22 21:01
@safina píše:
No ale já nepsala, že jediná příčina oslabení imunity je alergie. Ale když je zakladatelka v rodině má, tak je celkem pravděpodobné, že dítko je bude mít taky. Může to být skrytý zánět v těle, ať už autoimunitní, chronický alergický, nebo jiný.

a ta alergie začala den, kdy dítě začalo chodit do školky, že?,
to je přece nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.12.22 21:08
@stinga píše:
a ta alergie začala den, kdy dítě začalo chodit do školky, že?,
to je přece nesmysl

jasně, že to je nesmysl 8)

zakladatelko, je to naprosto normální a běžné, mě, když začal kluk ve 3 a půl chodit do školky, byl na tom naprosto stejně, alergik není

na žádnou alergii se neupínejte, musí z toho vyrůst

mě nezbylo než platit chůvu a odevzdávat jí svůj plat, protože prostě školka nebyla absolutně únosná a funkční / teda, dítě nebylo / a platila jsem jak školku kam nemohl chodit, tak i chůvu — do práce jsem nemohla nepřijít

:nevim:

další děti na tom byly podobně, a to už jsem je do školky dávala později / a taky samozřejmě platila chůvu / -… a žádní alergici naprosto nejsou

:nevim:

ve škole pak už moc nemarodili, nebo jen málo a „běžně “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.12.22 21:11
@roba18 píše:
Na alergologii klidně dojdi. Ale imunita se vyvíjí do cca 6 let. Takže do té doby to může být jedna nemoc za druhou. Nejlepší je nedávat od konce října do konce dubna do kolektivu. Nějaká promorenost prý neexistuje.

existuje…no jen částečně, imunita se opravdu vyvíjí a dozrává do cca 6 – 7 let, je to tak

částečně promořování i je, ale zbytek je opravdu v podstatě "zbytečné " marodění, které tomu dítěti nijak neprospívá, když jde z nemoci do nemoci

já se „promořovala“ celé dětství a marodila pořád  :roll:

moje mladší sestra do školky nechodila, nepromořovala se…a byla prostě v dětství zdravá, i dnes je odolnější než já… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
30.12.22 21:37

U nás naprosto stejné. Syn do nástupu do školky neměl snad ani rýmu. Vydržel 2 dny adaptačního programu a od té doby je cca 1-2 dny ve školce a víc jak týden doma, většinou 14 dní. Opakuje se rýma, kašel, zanět spojivek. Rekord má 4 dny ve školce, ale ten 4 den už odpoledne měl zvýšenou teplotu. Nosí to domů svým sestrám, takže to pak máme všichni. Na imunitu má Glukánka, ale zlepšení nepozoruji. Ve třídě je 26 dětí, ale obvykle je jich tam tak 5. Když se jich tam sejde okolo 10, tak zaručeně do pár dní lehne půlka z nich. Naštěstí jsem doma s mladšími, ani do práce bych nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
30.12.22 21:39

@CarnivoraKurama Glukánek je k ničemu, zkoušeli jsme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie