Zaměstnání při RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zaměstnání při RD
Ahoj, chci se zeptat. Chtěla bych nastoupit do práci při rod. dovolené. Jak je to s odvody sociálního a zdravotního pojištění. Platí je zaměstnavatel, nebo během RD stát za zaměstnavatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Gerojka píše:
Ahoj, chci se zeptat. Chtěla bych nastoupit do práci při rod. dovolené. Jak je to s odvody sociálního a zdravotního pojištění. Platí je zaměstnavatel, nebo během RD stát za zaměstnavatele?
U stejného, nebo jiného zaměstnavatele? Víte, jaký je rozdíl mezi rodičovskou dovolenou a rodičovským příspěvkem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
U stejného, nebo jiného zaměstnavatele? Víte, jaký je rozdíl mezi rodičovskou dovolenou a rodičovským příspěvkem?
U jiného, přesný rozdíl nevím, ale je to zhruba 9 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gerojka píše:
U jiného, přesný rozdíl nevím, ale je to zhruba 9 tis.
Rodičovský příspěvek je sociální dávka, rodičovská dovolená je volno od zaměstnavatele. Pokud čerpáte RD a chcete vykonávat stejnou činnost pro jiného zaměstnavatele, musíte k tomu mít písemný souhlas původního zaměstnavatele. Veškeré odvody pak řeší zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budu vykonávat jinou práci. Takže jak sociální, tak zdravotní pojištění bude ze mzdy odvádět zaměstnavatel, pochopila jsem to správně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gerojka píše:
Budu vykonávat jinou práci. Takže jak sociální, tak zdravotní pojištění bude ze mzdy odvádět zaměstnavatel, pochopila jsem to správně?
ANO
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 píše:
Rodičovský příspěvek je sociální dávka, rodičovská dovolená je volno od zaměstnavatele. Pokud čerpáte RD a chcete vykonávat stejnou činnost pro jiného zaměstnavatele, musíte k tomu mít písemný souhlas původního zaměstnavatele. Veškeré odvody pak řeší zaměstnavatel.
Ale to jen v případě, že mi trvá prac. poměr, ne? Já teda myslela, že je problém jen s PPM, nikoli s rodičákem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Ale to jen v případě, že mi trvá prac. poměr, ne? Já teda myslela, že je problém jen s PPM, nikoli s rodičákem
Zakladatelka píše, že čerpá RD u jiného zaměstnavatele, tzn. pracovní poměr trvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
§ 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Najde se tu nějaká dobrá duše co mi poradí. Jsem na rodičovské dovolené a ta mi končí 5/2015. Pracovala jsem u živnostníka, který se dostal do finančních problémů a já jsem zbyla jako jediný papírový zaměstnanec. Včera se za mnou stavoval, abychom dořešili, co dál. Chce po mě, abych mu dala co nejdřív výpověď a on mi nemusel platit odstupné a mohl ukončit živnost a vyhlásit osobní bankrot. Nechci mu dělat problémy, byl vždy v pohodě a stejně bych to podepsala v květnu. Zajímá mě, když to podepíšu už teď, tak nadále beru rodičovský příspěvek až do jeho vyčerpání a zdravotní za mě pořád platí stát?
Když začnu pracovat teď na dohodu o pracovní činnosti někde jinde, tak jestli nebudu muset doplácet zdravotní, když budu vydělávat míň než 8000Kč, aby mi to nedopočítávali? Děkuji za info.
- Citovat
- Upravit