Bývalý zaměstnavatel neposlal žádost o PPM

Anonymní
1.11.24 11:08

Zaměstnavatel a PPM

Ahoj všem!
Holky, nemáte zkušenost některá s tím, že zaměstnavatel nějak zkazil podáni žádosti o PPM?
Je to sice můj bývalý zaměstnavatel, momentálně jsem na ÚP, ale na PPM nárok mám - a to od 30.10.
Volala jsem si na call centrum, kde mi sdělili, že poslali jen přílohy, ale žádost ne a že mám požádat účetní o znovu poslání a překontrolováni. Ta ovšem tvrdí, že poslala vše, jak má. Asi v pondělí zkusím ještě její nadřízenou, pokud tam někdo takový je, no snad ano. :roll:
Ale nevíte, jak to je? Doplácí to potom celé OSSZ zpětné? :roll:
UP samozřejmě ukončeny nemám, to jsem s paní domluvená, že mi to ukončí, až donesu potvrzení, jestli PPM mám nebo ne. Na ÚP mám jít 11.11. a obávám se, abych měla něco v ruce. :? A taky jsem z toho nervózní, že se tam sbíhají dve dávky - jak tedy ta z UP, tak to PPM. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.11.24 11:27
@Anonymní píše: Více

To řešíš nějak brzy. Já jsem na mateřské od 30.8. Brala jsem, že ten srpen pošlou se zářím, a kdyz to nepřišlo do pulky října, zjišťovala jsem co a jak. Byly problémy a dokumenty se ztratilu mezi kraji. Zaměstnavatel posílal znovu. PPM nakonec přišla 25.10., za srpen a září. Za říjen ji už čekám normálně kolem 10.11.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 11:28

No to řeším, bohužel s účetní je to vždy na dlouho, tak proto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 11:28

No dávku z UP případně vrátíš, pokud ti ji vyplatí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 11:31

No a to je vlastně druhá věc, proč se o to zajímám. :D Přijde mi to takový zbytečný krok, posílat peníze, vracet,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 11:31

No mně žádné potvrzení nepřišlo. Prostě rovnou dávka na účet. Tobě prijde asi az v prosinci.
To by měl řešit UP s CSSZ mezi sebou. U mně UP s nima komunikoval, tedy ne kvůli podpoře, ale doplatku rodičáku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 11:40

No, to jsem si taky říkala, nicméně paní říkala, že chce to potvrzení od OSSZ, ať ví.
A co mi zbývá, zejo, než to zařídit, když to tak chce. :think:

• Citovat
  • Upravit
101613
1.11.24 12:20

Tak ted uz nic, ale jinak stacilo se k 29.10. odhlasit na vlastní žádost a nemusela si nic dokladat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35738
1.11.24 12:30

Ano, taky mi mzdovka část neposlala. Tak jsme ji volala, ona tvrdila že to posílala tak jsme jí řekla že to tam ale nemají tak ať to pošle znovu. Pak mi doplatili vše zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat