Zamestnavatel si me v praci foti

Anonymní
8.6.22 18:29

Zamestnavatel si me v praci foti

Dobry den,
Zamestnavatel si v moji praci zamestnance foti a fotky pouziva pro svoji propagaci na socialnich sitich, casopisech atd. Rekla jsem vedouci, ze si to nepreju. Ona mi rekla, ze mame ve smlouve, ze muze nase fotky pouzit. Ve smlouve to uvedene opravdu je, ale i tak si myslim, ze predtim nez fotky pouziji by k tomu meli mit muj souhlas?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35741
8.6.22 18:35
@Anonymní píše:
Dobry den,
Zamestnavatel si v moji praci zamestnance foti a fotky pouziva pro svoji propagaci na socialnich sitich, casopisech atd. Rekla jsem vedouci, ze si to nepreju. Ona mi rekla, ze mame ve smlouve, ze muze nase fotky pouzit. Ve smlouve to uvedene opravdu je, ale i tak si myslim, ze predtim nez fotky pouziji by k tomu meli mit muj souhlas?

Souhlas máš ve smlouvě, podepsala si ji dobrovolně. Proč by se měli pokaždé ptát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12593
8.6.22 18:39

Pokudy je to ve smlouvě, kterou jsi podepsala, tak jsi udělila souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
8.6.22 18:44
@Anonymní píše:
Dobry den,

Souhlas má. Není důvod se té znova ptát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
8.6.22 18:52

Přesně tak jak to zde píší ostatní jednou je podepsaná smlouva tak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.6.22 19:23

@JancaS84 GDPR může být samostatně nebo jako součást smlouvy. Nicméně máš právo souhlas kdykoliv písemně odvolat.
A tyhle věci bych opravdu neřešila s nějakou vedoucí, ale s personálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
9.6.22 08:25

Pokud je to ve smlouvě, tak může. My ke smlouvě podepisovali GDPR. Máme v práci přes 600 zaměstnanců a na sítě fotíme pořád a neumím si představit, za každým kdo se na fotce objeví běhat a ptát se, zda to tak může být. To bych nedělala nic jiného.

Určitě máš právo to ale pořešit na personálním, ať Tě nefotí, ale nevím, zda změnou smlouvy nebo jak. Určitě případně na internetu něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat