Práce pro stydlivého introverta?

206
8.6.22 17:10

Práce pro stydlivého introverta?

Ahoj, mám velký problém s hledáním a udržením si práce.
Od dětství jsem byla, ač jsem se vždy velmi snažila, silně pomalá (vždy jsem odcházela poslední z šatny, nestíhala jsem si dělat výpisky při hodině…), všechno mi trvalo (a stále trvá) mnohem déle než ostatním, navíc se nedokáži soustředit navíc věcí najednou, jako bych byla chlap. Po maturitě jsem si žádnou práci v oboru nesehnala, a tak jsem byla zatím zaměstnaná převážně ve fabrikách, kde jsem se ovšem nikdy moc dlouho neudržela. Ač se velmi snažím, tak prostě nestíhám, plus nedokáži pracovat pod tlakem a požadovaná rychlost mě ještě více stresuje. Navíc jsem velmi stydlivá a introvertní komunikace s ostatními činí velké potíže a značně duševně vyčerpává…
Předem děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
8.6.22 17:15

Co nějaká ostraha, úklid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
8.6.22 17:20
@Bubla Bůčková píše:
Co nějaká ostraha, úklid?
Úklid také nestíhám a na ostrahu bych si netroufla,
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
8.6.22 17:24

Co mas vystudovano? Ono je to tezky, i prace, oro kterou je potreba dukladnost, preciznost, tskze se teoreticky předpokládá pomalejsi tempo, ma sve časové limity - at uz je to masina ve fabrice, fronta na urade, mnizstvi probrane látky u žáků jako učitelka nebo tlak na finální výrobek (treba zahrádkáři).
Proste kazda prace se dela v jistem tempu.
:nevim:
Napadá me tak maximalne nějaká vrátnice, tam se asi neuhonníš, ale na to si ve spouste případů radsi vezmou duchodce, brigadnika nebo ztp osobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.6.22 17:24

Zkoušela si ve firmě, ženský tam půl pracovní doby prosedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14954
8.6.22 17:26

Napadá mě knihovna nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
8.6.22 17:33

Doporučuji vydržet déle na místě, kde to tempo nebude tak zavratne. Pak ziskas rutinu a budeš daleko rychlejší než na začátku.

To platí pro ten uklid taky, jakmile nemáš dostatek praxe, jsi vždy pomalejší než uklizecka, co má nauceno, x let praxe, zautomatizovano a “jede”, tak to proste je. Já jsem chodila uklízet byty pro airbnb, menší byt jsem na začátku dělala tři hodiny a po zapracování dvě nebo i min, když tam nebydlela cunata :lol: a to jsem to dělala jen par měsíců pro občasný privydelek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
8.6.22 17:34
@Klaudie91 píše: Úklid také nestíhám a na ostrahu bych si netroufla,

No pokud nestíháš/nezvládá úplně nejzákladnější a nejjednodušší povolání, tak je mi záhadou, jak jsi udělala maturitu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
8.6.22 17:39

Archiv tam musíte mít vystudovane archivnictví nebo podobný obor.
Do knihovny chodí lidi a celý den je budete obsluhovat. Knihovnice mají taky VŠ bakalářské.

Jste vyšetřena na nějakou mentální retardaci? Zašla bych na vyšetření ke klinického psychologovi a možná psychiatr.
Když jste všude „pozadu“ a duševně vyčerpaná z běžné konverzace, možná máte nějaký psychicky vrozeny problém? Že byste dostala invalidni duchod alespoň 1. stupně a dostala se někam do chráněné dílny, charity na lehčí jednodušší práci?
Doufám, že jsem Vás neurazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
8.6.22 17:42
@Cenarius píše:
No pokud nestíháš/nezvládá úplně nejzákladnější a nejjednodušší povolání, tak je mi záhadou, jak jsi udělala maturitu. :think:

Mám to doma v pětileté verzi a ono to vůbec nesouvisí - dcera je ve své podstatě tak chytrá a o všem přemýšlí, že je pro normální úkony naprosto nepoužitelná a pokud je rovnou nezapomene, dělá je tempem, které je na vraždu.
Zakladatelko, držím ti palce a pokud něco najdeš, dej určitě vědět, moc mě to zajímá. Radu nemám - malíř, filosof, výrobce šperků, jít tím uměleckým směrem, pokud máš talent. Možná zkusit psát. Průvodce (hlídač) v muzeu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
8.6.22 17:45

Ještě mě napadá farář, pracovník pohřební služby, sociální pracovník v chráněném bydlení pro mentálně postižené, prostě jsou i místa, kdy lidé tvůj klid ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.6.22 17:56
@Klaudie91 píše:
Ahoj, mám velký problém s hledáním a udržením si práce.
Od dětství jsem byla, ač jsem se vždy velmi snažila, silně pomalá (vždy jsem odcházela poslední z šatny, nestíhala jsem si dělat výpisky při hodině…), všechno mi trvalo (a stále trvá) mnohem déle než ostatním, navíc se nedokáži soustředit navíc věcí najednou, jako bych byla chlap. Po maturitě jsem si žádnou práci v oboru nesehnala, a tak jsem byla zatím zaměstnaná převážně ve fabrikách, kde jsem se ovšem nikdy moc dlouho neudržela. Ač se velmi snažím, tak prostě nestíhám, plus nedokáži pracovat pod tlakem a požadovaná rychlost mě ještě více stresuje. Navíc jsem velmi stydlivá a introvertní komunikace s ostatními činí velké potíže a značně duševně vyčerpává…
Předem děkuji za reakce.

Nesmíš se pořád ohlížet na to, co bylo v dětství a říkat si, že to nezvládáš. Musíš to otočit. Za každý úspěch se pochval. Asi je hloupost vybírat si práci, kde jde o rychlost a pohotovost. Knihovna je možná dobrý nápad. Nebo obchod s knihami. Tam snad nikdo nespěchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
8.6.22 17:57

A technicky jsi na tom nějak použitelne že bys koukla po něčem v it? Třeba manuální testovani softwaru? Jsou to často teda pozice pro studenty, ale složitý to není a v korporatech se i pomalý člověk ztratí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
8.6.22 17:58
@Mar__tanka1983 píše:
Co mas vystudovano? Ono je to tezky, i prace, oro kterou je potreba dukladnost, preciznost, tskze se teoreticky předpokládá pomalejsi tempo, ma sve časové limity - at uz je to masina ve fabrice, fronta na urade, mnizstvi probrane látky u žáků jako učitelka nebo tlak na finální výrobek (treba zahrádkáři).
Proste kazda prace se dela v jistem tempu. :nevim:
Napadá me tak maximalne nějaká vrátnice, tam se asi neuhonníš, ale na to si ve spouste případů radsi vezmou duchodce, brigadnika nebo ztp osobu :think:

Mám vystudovanou grafiku.
O práci na vrátnici už jsem se také několikrát ucházela, ale máš pravdu, většinou chtějí ZTP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.6.22 18:04
@Klaudie91 píše:
Mám vystudovanou grafiku.
O práci na vrátnici už jsem se také několikrát ucházela, ale máš pravdu, většinou chtějí ZTP.

A v grafice to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat