Práce pro stydlivého introverta?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Klaudie91 píše:
S tím už jsem se také setkala, že mi kolegyně nevěřily, že nepracuji pomalu úmyslně.
To je asi jedno zda úmyslně nebo neúmyslně, jenže ony pak musí pracovat zčásti místo tebe, když jsi pomalá, a v tom je ten problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Tak proč jsi nešla dál?
Dál jsem jsem šla, ale nezvládala jsem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
No pokud nestíháš/nezvládá úplně nejzákladnější a nejjednodušší povolání, tak je mi záhadou, jak jsi udělala maturitu.
Mám doma něco podobného už 13 let - dítko je vysoce inteligentní (v mense), leč pomalé jak šnek. Dost mu to komplikuje život a tréninkem se to sice zlepšuje, ale pomalu ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky jsem introvert a ještě trpím úzkostmi, práce s lidmi mě stresuje, stejně jako práce pod tlakem. Já dělám ve státní správě, je to kancelářská práce, kde moc do styku s lidmi nepřijdu, občas někdo zavolá, někdy přijde někdo nahlédnout do spisu, ale ten styk s veřejností je tam minimální. Jsem s tím spokojená, já mám teda VŠ, ale místa jsou i pro lidi s maturitou, i když samozřejmě v nižší platové třídě. Ve filosofii je hodně těžké se prosadit, napadá mě snad jen být akademik a mít přednášky, ale to je opět práce s lidmi, člověk musí učit a do toho mít publikační činnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaudie91 píše:
Dál jsem jsem šla, ale nezvládala jsem…
Já třeba tohle neberu. Taky jsem plno věcí nezvládal a zezacatku to vypadalo jako úplně marný. Ale víš co? Já se hecnul, i za cenu žádného volného času jsem se vzdělával, chodil jsem pro rady za lidmi, kteří mi mohli pomoci atd. a zvládl jsem to. Takže si to chce nad sebe pověsit ten bič a jde to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Semtex píše:
To je asi jedno zda úmyslně nebo neúmyslně, jenže ony pak musí pracovat zčásti místo tebe, když jsi pomalá, a v tom je ten problém
To já na jednu stranu samozřejmě chápu, ale když se člověk snaží, co může, ve stresu a je mu předhazováno, že se nesnaží a má to na háku, tak to člověka hodí do ještě většího stresu a pracuje ještě méně efektivně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaudie91 jako jo, ale jestli jsi opravdu tak brutálně zpomalena, tak to taky není jen tak. Nechybí ti nějaké vitaminy, živiny, nemáš nějaké zdravotní potíže? Proste se tou praci nestresuj, ale bohužel pokud se hlasis na pozice, kde nechtějí vyšší vzdělání, chtějí tam zpravidla nějaký přiměřený fyzicky výkon
jinak znám jednu holcinu, která je opravdu hodně pomaloucka, ač se vlastně jeví zvenku jako úplně normální člověk, jenže u ni je to příznakem vážnější psychické choroby a má už léta invalidní důchod “na hlavu” (nevím ale na co přesně) a pracovat s tím ani nemůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
Zrovna dělám přesčas jako testerA pomalá nejsem - jen má jít verze do světa a programátoři nestíhali
Tak jasne, taky jsem takle měla par víkendu a noci
. Ale release může být třeba čtvrtletně, takže to nenastava tak často. A v dostatecne velkém týmu tohle budou řešit nejrychlejší a nejzkusenejsi. Ale i tak by tam měl být prostor pro pomalejší (ideálně peclivejsi), takže si myslím že za zkoušku by to mohlo stát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaudie91
Ahoj, já ti úplně rozumím, taky jsem strašně pomalá… akorát u mě to nebylo vždy, na gymplu a začátku VŠ jsem naopak byla spíš zrychlená, pak jsem ale psychicky onemocněla a hrozně jsem se zpomalila… ve fabrice bych to vůbec nedala, já všechno 100krát kontroluji, pořád se ujišťuji, klepu se… Ale úplně s tebou soucítím, ono když někdo vyvíjí tlak, ať se člověk zrychlí, tak se ještě víc zablokuje a já ztuhnu a neudělám už vůbec nic. Navíc chápu ten stres z řečí okolí, kdy prostě myslí, že to třeba děláš schválně, že jsi líná apod. a ty víš, že to tak není, že se maximálně snažíš.
Nevím, co za práci bych ti poradila, něco už tady padlo. Já kdybych byla manuálně zručná a neklepaly se mi ruce, tak bych šla ještě studovat zdravotního laboranta, i když ten asi taky nemůže být nějak víc pomalý, ale bavilo by mě to. Moc ti držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úzkostné poruchy nejsou něco co je nevratně vrozené, takže primárně řeš tohle.
Pak se ti bude dařit fungovat v práci lépe a snad si najdeš i něco, kde budeš spokojená.
Respektive pokud máš vystudovanou grafiku, tak pochopitelně je pro tebe nejlepší dělat grafiku, což navíc povětšinou jde normálně z domova, jen se potřebuješ popasovat se svou vlastní psychikou, aby si dokázala získávat zakázky a nebo pracovala pro nějakou agenturu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď takovou věc řeším já. Po operaci a delší neschopence se snažím vrátit do práce. Teďka jsem ale musel dát výpověď, protože jsem časově nestíhal a ani moje práce moc dobrá nebyla. Vzdal jsem to dřív, než by mě propustili.
To ale není to nejhorší. Nejhorší je, že jsem zjistil, že se najednou dost těžce učím. ![]()
Dost mě to sebralo. ![]()
- Citovat
- Upravit
Doplňování zboží v supermarketu…když nebudeš stíhat, můžeš možná zůstat o trochu déle, práce přesčas bez zaplaceni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka A laboranta na univerzitě jsi nezvažovala? Tam se všeobecně na výkon a rychlost moc nehledí. A teď to fakt není nijak dehonestující, ale lidé, kteří z různých důvodů nezvládli normální pracovní tempo nebo stres, se obvykle na univerzitu vrátili a byli úplně v pohodě. Prostě klídek, člověk si tam patlá svoje, občas něco publikuje
a to mluvím o doktorátu a akademický kariéře. Laborantky tam většinou dosypávaj chemikálie (když se spletou, tak o nic nejde, protože to stejně nikdo nepozná), plní chromačky, pijou kafe a ve tři jdou domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pruhovaný_mýval píše:
@Lollitka A laboranta na univerzitě jsi nezvažovala? Tam se všeobecně na výkon a rychlost moc nehledí. A teď to fakt není nijak dehonestující, ale lidé, kteří z různých důvodů nezvládli normální pracovní tempo nebo stres, se obvykle na univerzitu vrátili a byli úplně v pohodě. Prostě klídek, člověk si tam patlá svoje, občas něco publikujea to mluvím o doktorátu a akademický kariéře. Laborantky tam většinou dosypávaj chemikálie (když se spletou, tak o nic nejde, protože to stejně nikdo nepozná), plní chromačky, pijou kafe a ve tři jdou domu.
Ahoj, myslíš pracovat jako laborant na univerzitě? Já ho nemám vystudovaného, takže bych teprve musela na VOŠ a myslím, že to praktické studium by mi vůbec nešlo. Hrozně se mi pořád klepou ruce a jsem fakt levá (což se taky zhoršilo nemocí), protože mám 4 roky medicíny a tam jsme různé laborky taky měli a šlo mi to tak normálně.
A v jakém oboru myslíš toho laboranta? Ono třena být laborant na patologii, kde člověk musí být zručný, aby lékařům připravil třeba sklíčka s preparáty a nic nepokazil, tak to bych asi nedávala a tempo je tam taky asi rychlé. Na mikrobiologii bych se bála toho samého. Ale díky za tip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit