Zamítnutí prodloužení podpůrčí doby
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak odvolání můžeš zkusit a zároveň bych sepsala žádost o invalidní důchod
Mohou běžet současně 2 žádosti
Budu toto řešit taky…v lednu mi končí roční neschopenka, ale na návrat do práce to ještě nebude. lecba nebude ještě ukončená
Tak bych chtěla taky prodloužit o 3 měsíce neschopenku…snad to půjde
- Citovat
- Upravit
Smutná klasika posudkových lékařů, kteří rozhodují od stolu (i když má možnost pacienta vyšetřit).Ze zákona měli rozhodnout do 30 dní…u tebe jim to trvalo bez toho, že by tě prohlédli nebo si vyžádali další posudek,3 měsíce. Odvolat se.Jak ale neporadím.
Příspěvek upraven 27.09.19 v 22:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I kdyz nemáš o důchod zájem, tak bych požádala…
Jde o tebe, deti a vaše finance.do práce pak můžeš i tak…ID 3 ti stejně asi nedají
- Citovat
- Upravit
Snad by nevadilo, kdyby to sepsal a podal právník, ne?
Když mu dáš plnou moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš-li možnost se v zákonné lhůtě odvolat, tak to udělej. Dále, jestli máš dobrého PL, tak může být schopnej zavolat posudkovému lékaři, promluvit s ním o tvém stavu a můžou ti to ještě schválit. No a o ID požádej každopádně, dostaneš třeba nižší stupeň, ale vyplatí ti to i zpětně.
- Citovat
- Upravit
Holky, dík moc, už nemám děckám ani na chleba. A nebude divné žádat invalidní důchod, když jsem výslovně uváděla v žádosti o prodloužení podpůrčí doby, k níž se odvolávám, že o žádný žádat nehodlám a jde mi o návrat do práce? Navíc v našem oboru neznám žádného ZTP, klade se důraz na mobilitu a flexibilitu, mám obavy, že bych nemohla být pak v oboru zaměstnána. Dík
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Máš-li možnost se v zákonné lhůtě odvolat, tak to udělej. Dále, jestli máš dobrého PL, tak může být schopnej zavolat posudkovému lékaři, promluvit s ním o tvém stavu a můžou ti to ještě schválit. No a o ID požádej každopádně, dostaneš třeba nižší stupeň, ale vyplatí ti to i zpětně.
Holky, dík moc, už nemám děckám ani na chleba. A nebude divné žádat invalidní důchod, když jsem výslovně uváděla v žádosti o prodloužení podpůrčí doby, k níž se odvolávám, že o žádný žádat nehodlám a jde mi o návrat do práce? Navíc v našem oboru neznám žádného ZTP, klade se důraz na mobilitu a flexibilitu, mám obavy, že bych nemohla být pak v oboru zaměstnána. Dík
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jak už psal někdo přede mnou, zažádej o obojí, jak o prodloužení, tak o ZTP a využij k odvolání právník, který se ti nabízí. Není nic špatného na změně názoru, zejména když jsi ve stavu, kdy se léčíš a nemůžeš pracovat.
Nechci tě děsit, ale nemáš ani jistotu, že se tvůj stav zlepší nebo úplně spraví v termínu, na který máš zatím naplánovanou léčbu a jestli vůbec někdy ještě budeš moct vykonávat současné zaměstnání. ZTP je jakási jistota stálého příjmu, i když bídného. Neboj se, že ti ZTP nechají, když se vyléčíš na 100%, to se stává pouze u příslušníků jistého etnika a u pár lidí, kteří mají dobré kontakty a solidně namažou…
Jinak držím palce v nelehké životní situaci, vydrž a bojuj…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milé maminky,
dovoluji si poprosit o radu, protože se tady opravdu dá najít pomoc a podpora. Překročila jsem po úrazu podpůrčí dobu nemocenské, bylo mi povoleno prodloužení, stav se však stále nelepšil, šlo o pohybový aparát, nemohla jsem nic, chůze, sezení, stání. V červnu 2019 jsem se dostala k primáři, který shledal, že dosavadní diagnóza, a tím pádem léčba, byla mylná a nasadil novou léčbu, zároveň jsem byla nucena požádat o další prodloužení podpůrčí lhůty. Přes urgence jsem marně čekala na odpověď OSSZ od června do září, až dnes 27. 9., tj. po třech měsících mi přišlo rozhodnutí, že žádost o prodloužení se zamítá, protože podpůrčí doba se prý prodlužuje pouze u pacientů, kde je předpoklad brzkého nástupu zpět do zaměstnání. Posudkový lékař vyhodnotil, že to u mě není, ačkoliv mě nikdy neviděl, ani si nevyžádal doplňující informace. Možnost prodloužení tam ze zákona ještě je na 350 dní, v té lhůtě ještě jsem, mohla bych ještě do listopadu mít podpůrčí dobu prodlouženou. Mezitím mi v práci vypršela smlouva na dobu určitou, jsem nadále v PN, vede ji praktický lékař, který by mi musel do nového zaměstnání udělat vstupní prohlídku, což pochopitelně odmítá, protože stav podle něj ještě vyžaduje PN. Novou práci nemám, jednu nabídku mám až od listopadu, hlavně ale nemohu déle stát, chodit, sedět, i tento dotaz píši dlouho, celý den, postupně s přestávkami. Když skončím neschopenku a půjdu na ten měsíc na úřad práce, dívala jsem se, podpora bude v zanedbatelné výši, z toho neuhradím ani nájem. Poradíte mi, prosím? Je vhodné, aby za mne, na základě plné moci, sepsal odvolání právník? Nic za to nechce, bydlí u nás v baráku. Mám tam, podle Vašeho názoru, něco zdůraznit? V srpnu jsem ještě doposlala k rukám posudkového lékaře aktuální zprávy, ze kterých je patrno, že léčba je nastavena do konkrétního data, do letošního podzimu, takže ne že není předpoklad, že by se brzo léčba ukončila, je tam jasně dané ukončení letos na podzim. O ID jsem nežádala, zdůraznila jsem, že nemám zájem. Nemohla jsem se ani hlásit na úřad práce, protože to nelze v PN, ani si požádat o jakoukoliv sociální dávku. Na rozhodnutí od stolu bez toho, že by mě lékař viděl nebo si vyžádal více info, jsem čekala skutečně tři měsíce. Děkuji moc. Lékařka mi ještě navrhla neschopenku prodloužit do konce října, kdy tedy i končí rozplánovaná léčba, Mám tedy do odvolání napsat rovnou, že žádám o prodloužení do konce října 2019? Jak jsem uvedla, předchozí žádost jsem podávala 28. 6. Děkuji. Psychicky jsem se z toho složila, protože jsem sama, během dlouhé nemoci jsem vyčerpala všechny úspory, a to i na léčbu partnera, který měl nemoc a podlehl této nemoci. Nebyli jsme však manželé, tudíž nemám nárok na vdovský důchod. Mám 2 malé děti, dvojčata, musím je nakrmit, zaplatit byt, i sobě léky. Nemám v rodině ani nikoho, kdo by mi nějak pomohl. Nebýt dětí, tak skočím z mostu.Nic jsem neudělala, za zdr.stav i dlouhou mylnou léčbu od předchozích lékařů nemůžu. Dík.