Zamítnutí rodičáku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zamítnutí rodičáku
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se ruší rodičovský příspěvek v Německu? Pobírala jsem tam rodičák první rok dcery, ale s jejím tatínkem jsme šli od sebe, a chtěla bych ho v německu zrušit a pobírat tady v Čechách, už jen z důvodu že je s ex šílená domluva, a jemu chodi můj rodičák na účet ( má německý účet), a taky z důvodu že v německu se po roce rodičák zmenšuje asi na 5tisic cca měsíčně, a já jako samoživitelka, opravdu nechci mít jen 5 tisíc… Tak se chci zeptat jak se v německu ten rodičák ruší? Nevíte někdo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Miska 123 Já teda netuším, jak se ruší v Německu rodičák, ale myslím, že v ČR ho už znovu nedostaneš
Vždyť to nedává smysl-pak ho vybereš tady a přestěhuješ se na Slovensko a začneš čerpat znovu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@Miska 123 Já teda netuším, jak se ruší v Německu rodičák, ale myslím, že v ČR ho už znovu nedostanešVždyť to nedává smysl-pak ho vybereš tady a přestěhuješ se na Slovensko a začneš čerpat znovu?
No tak to je vidět že o německým rodičáku nevíte nic, proč bych to měla začít brát od začátku ![]()
Němci mají rodičák jen 2 roky a pak se navazuje normálně na českej
to samý kdybych začala brát na tom Slovensku jak říkáte, nikdy nezačnou brát rodičák od začátku to na sebe navazuje normálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mně je absolutně nejlepší řešení tohle probrat přímo na příslušném Amtu tam, kde žijete nebo max tady v ČR na ÚP, pokud by úředníci věděli ![]()
- Citovat
- Upravit
@shadowbabe píše:
Za mně je absolutně nejlepší řešení tohle probrat přímo na příslušném Amtu tam, kde žijete nebo max tady v ČR na ÚP, pokud by úředníci věděli
Tady v ČR neví vůbec nic, už jsem se zkoušela ptát ![]()
Ale děkuju moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miska 123 píše:
No tak to je vidět že o německým rodičáku nevíte nic, proč bych to měla začít brát od začátku
Němci mají rodičák jen 2 roky a pak se navazuje normálně na českejto samý kdybych začala brát na tom Slovensku jak říkáte, nikdy nezačnou brát rodičák od začátku to na sebe navazuje normálně
A když jsi tak chytrá, tak tu přestaň do ostatních kopat, zvedni telefon a vyřiď si to sama na pracáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miska 123 píše:
No tak to je vidět že o německým rodičáku nevíte nic, proč bych to měla začít brát od začátku
Němci mají rodičák jen 2 roky a pak se navazuje normálně na českejto samý kdybych začala brát na tom Slovensku jak říkáte, nikdy nezačnou brát rodičák od začátku to na sebe navazuje normálně
O německém ne, ale o českém poměrně dost. Přijde mi nesmysl žádat o český rodičák poté, co už jsi pobírala RP v jiné zemi-v ČR není daná měsíční částka, vybíráš si sama výši čerpání (dobu pobírání RP), čili jak by ti vyměřovali částku, kterou ještě můžeš čerpat? Co je to „začátek“ a co by byla „návaznost“? Kolik ti dělá vyčerpaný Kindergelt v DE? Jsem sama zvědavá, jestli s tím má někdo zkušenost a napíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
A když jsi tak chytrá, tak tu přestaň do ostatních kopat, zvedni telefon a vyřiď si to sama na pracáku.
Na pracáku?
![]()
Prosím holky, jen ty, který ví co je německý rodičovský příspěvek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady jsou docela podrobně zpracované informace:
https://prace.starke-jobs.com/…a-v-nemecku/
google, 20 vteřin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
O německém ne, ale o českém poměrně dost. Přijde mi nesmysl žádat o český rodičák poté, co už jsi pobírala RP v jiné zemi-v ČR není daná měsíční částka, vybíráš si sama výši čerpání (dobu pobírání RP), čili jak by ti vyměřovali částku, kterou ještě můžeš čerpat? Co je to „začátek“ a co by byla „návaznost“? Kolik ti dělá vyčerpaný Kindergelt v DE? Jsem sama zvědavá, jestli s tím má někdo zkušenost a napíše.
Mohla bych se dočkat odpovědi na moji otázku?
Vy jste úplně mimo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poté, co jí skončí nárok na německý Elterngeld, má matka nárok požádat o rodičovský příspěvek v České republice. Podle evropského práva má totiž členský stát Evropské unie, v němž plátce daně jiného členského státu žije, nárok na dorovnání výše rodičovského příspěvku nebo jiných státních podpor do výše obvyklé v zemi pobytu.
Takže v ČR je nyní rodičák 300tis, takže záleží, kolik už jsi vyčerpala v DE. O tuto částku ti český rodičák poníží a rozdělíš si ho na potřebný počet měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miska 123 A na mé otázky odpovědět nemůžeš? Pak kdo je tady mimo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Poté, co jí skončí nárok na německý Elterngeld, má matka nárok požádat o rodičovský příspěvek v České republice. Podle evropského práva má totiž členský stát Evropské unie, v němž plátce daně jiného členského státu žije, nárok na dorovnání výše rodičovského příspěvku nebo jiných státních podpor do výše obvyklé v zemi pobytu.Takže v ČR je nyní rodičák 300tis, takže záleží, kolik už jsi vyčerpala v DE. O tuto částku ti český rodičák poníží a rozdělíš si ho na potřebný počet měsíců.
No tak děkuju, ale tohle už vím dávno, prosimvas, jste hrozně hodná že jste takhle akční, ale já se ptala úplně na něco jiného
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@Miska 123 A na mé otázky odpovědět nemůžeš? Pak kdo je tady mimo
Nevšimla jsem si otazníků
asi protože se na nic neptáte, udělejte si svoji diskuzi, dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miska 123 píše:
Nevšimla jsem si otazníků![]()
asi protože se na nic neptáte, udělejte si svoji diskuzi, dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit