Zamítnutí rodičáku

28
15.6.20 09:12

Zamítnutí rodičáku

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se ruší rodičovský příspěvek v Německu? Pobírala jsem tam rodičák první rok dcery, ale s jejím tatínkem jsme šli od sebe, a chtěla bych ho v německu zrušit a pobírat tady v Čechách, už jen z důvodu že je s ex šílená domluva, a jemu chodi můj rodičák na účet ( má německý účet), a taky z důvodu že v německu se po roce rodičák zmenšuje asi na 5tisic cca měsíčně, a já jako samoživitelka, opravdu nechci mít jen 5 tisíc… Tak se chci zeptat jak se v německu ten rodičák ruší? Nevíte někdo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
15.6.20 09:20

@Miska 123 Já teda netuším, jak se ruší v Německu rodičák, ale myslím, že v ČR ho už znovu nedostaneš :nevim: Vždyť to nedává smysl-pak ho vybereš tady a přestěhuješ se na Slovensko a začneš čerpat znovu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.6.20 09:23
@unuděná píše:
@Miska 123 Já teda netuším, jak se ruší v Německu rodičák, ale myslím, že v ČR ho už znovu nedostaneš :nevim: Vždyť to nedává smysl-pak ho vybereš tady a přestěhuješ se na Slovensko a začneš čerpat znovu? ;)

No tak to je vidět že o německým rodičáku nevíte nic, proč bych to měla začít brát od začátku :lol:
Němci mají rodičák jen 2 roky a pak se navazuje normálně na českej :lol: to samý kdybych začala brát na tom Slovensku jak říkáte, nikdy nezačnou brát rodičák od začátku to na sebe navazuje normálně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
15.6.20 09:28

Za mně je absolutně nejlepší řešení tohle probrat přímo na příslušném Amtu tam, kde žijete nebo max tady v ČR na ÚP, pokud by úředníci věděli :nevim:

• Citovat
  • Upravit
28
15.6.20 09:30
@shadowbabe píše:
Za mně je absolutně nejlepší řešení tohle probrat přímo na příslušném Amtu tam, kde žijete nebo max tady v ČR na ÚP, pokud by úředníci věděli :nevim:

Tady v ČR neví vůbec nic, už jsem se zkoušela ptát :lol:
Ale děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
15.6.20 09:37
@Miska 123 píše:
No tak to je vidět že o německým rodičáku nevíte nic, proč bych to měla začít brát od začátku :lol:
Němci mají rodičák jen 2 roky a pak se navazuje normálně na českej :lol: to samý kdybych začala brát na tom Slovensku jak říkáte, nikdy nezačnou brát rodičák od začátku to na sebe navazuje normálně 8o

A když jsi tak chytrá, tak tu přestaň do ostatních kopat, zvedni telefon a vyřiď si to sama na pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.20 09:38
@Miska 123 píše:
Němci mají rodičák jen 2 roky a pak se navazuje normálně na českej :lol: to samý kdybych začala brát na tom Slovensku jak říkáte, nikdy nezačnou brát rodičák od začátku to na sebe navazuje normálně 8o

O německém ne, ale o českém poměrně dost. Přijde mi nesmysl žádat o český rodičák poté, co už jsi pobírala RP v jiné zemi-v ČR není daná měsíční částka, vybíráš si sama výši čerpání (dobu pobírání RP), čili jak by ti vyměřovali částku, kterou ještě můžeš čerpat? Co je to „začátek“ a co by byla „návaznost“? Kolik ti dělá vyčerpaný Kindergelt v DE? Jsem sama zvědavá, jestli s tím má někdo zkušenost a napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.6.20 09:39
@Zumpa píše:
A když jsi tak chytrá, tak tu přestaň do ostatních kopat, zvedni telefon a vyřiď si to sama na pracáku.

Na pracáku? :lol: :lol: :lol:
Prosím holky, jen ty, který ví co je německý rodičovský příspěvek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.20 09:40

Tady jsou docela podrobně zpracované informace:
https://prace.starke-jobs.com/…a-v-nemecku/
google, 20 vteřin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.6.20 09:40
@unuděná píše:
O německém ne, ale o českém poměrně dost. Přijde mi nesmysl žádat o český rodičák poté, co už jsi pobírala RP v jiné zemi-v ČR není daná měsíční částka, vybíráš si sama výši čerpání (dobu pobírání RP), čili jak by ti vyměřovali částku, kterou ještě můžeš čerpat? Co je to „začátek“ a co by byla „návaznost“? Kolik ti dělá vyčerpaný Kindergelt v DE? Jsem sama zvědavá, jestli s tím má někdo zkušenost a napíše.

Mohla bych se dočkat odpovědi na moji otázku?
Vy jste úplně mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.20 09:43

Poté, co jí skončí nárok na německý Elterngeld, má matka nárok požádat o rodičovský příspěvek v České republice. Podle evropského práva má totiž členský stát Evropské unie, v němž plátce daně jiného členského státu žije, nárok na dorovnání výše rodičovského příspěvku nebo jiných státních podpor do výše obvyklé v zemi pobytu.

Takže v ČR je nyní rodičák 300tis, takže záleží, kolik už jsi vyčerpala v DE. O tuto částku ti český rodičák poníží a rozdělíš si ho na potřebný počet měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.20 09:43

@Miska 123 A na mé otázky odpovědět nemůžeš? Pak kdo je tady mimo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.6.20 09:45
@unuděná píše:
Poté, co jí skončí nárok na německý Elterngeld, má matka nárok požádat o rodičovský příspěvek v České republice. Podle evropského práva má totiž členský stát Evropské unie, v němž plátce daně jiného členského státu žije, nárok na dorovnání výše rodičovského příspěvku nebo jiných státních podpor do výše obvyklé v zemi pobytu.Takže v ČR je nyní rodičák 300tis, takže záleží, kolik už jsi vyčerpala v DE. O tuto částku ti český rodičák poníží a rozdělíš si ho na potřebný počet měsíců.
:lol: :lol: :lol: :lol:
No tak děkuju, ale tohle už vím dávno, prosimvas, jste hrozně hodná že jste takhle akční, ale já se ptala úplně na něco jiného :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.6.20 09:49
@unuděná píše:
@Miska 123 A na mé otázky odpovědět nemůžeš? Pak kdo je tady mimo :roll:

Nevšimla jsem si otazníků :nevim: :lol: asi protože se na nic neptáte, udělejte si svoji diskuzi, dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.6.20 09:55
@Miska 123 píše:
Nevšimla jsem si otazníků :nevim: :lol: asi protože se na nic neptáte, udělejte si svoji diskuzi, dekuji :palec:
:roll: :roll: Se nedivím, že ti nikdo nikde neporadil, tvůj způsob komunikace fakt stojí za to :zed: Zvedni telefon a zavolej na úřad, co zařizuje německý rodičák ne? :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat