Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
nedávno jsem prodělala zamlklý potrat (těhotentví zamlklo v 9.tt), přišlo se na to ve 12. tt. Byla jsem na kyretáži. Lékařka doporučila počkat do první menstruace a pak se prý můžeme snažit znovu. Chci se zeptat, jestli jste některá otěhotněla brzy po zamlklém potratu a bylo vše v pořádku a nebo je lepší počkat delší dobu. V různých článcích na internetu jsem se pokaždé dočetla něco jiného. Ráda bych si přečetla osobní zkušenosti. Děkuji za odpovědi. P.
Revize ve 13tt, otěhotněla jsem hned po šestinedělí při prvním pokusu
Počkala bych tři měsíce. Nějak nevěřím, že by to lékař doporučil takto brzo. Vždyť by jsi nedodržela ani šestinedělí. Těhotenství bylo pokročilé, děloha a čípek se musí vrátit do původního stavu, jinak hrozí koplikace v těhotenství.
Nám bylo doporučeno vyčkat alespoň dva cykly, ale všude to je jinak
Otěhotněla jsem nakonec po půl roce od kyretáže.
Otěhotněla jsem 4. cyklus po potratu v 11 tt. Dopadlo to zamlklým těhotenstvím v 8.tt. Pak jsme měli stopku 9 měsíců a další těhotenství dopadlo úplně v pohodě. Pak hned další těhotenství po 9 měsících po porodu a taky to dopadlo dobře.
Někdy se to tak stane ![]()
Já bych počkala 3 cykly.
@Petra8820 píše: Více
Ahojky, mela jsem to same co ty… byla jsem take na kyretazi. Me tenkrat doporucili 6 mesicu cekat, coz bylo pro me nemyslitelne. Probehla prvni menstrauce a za 9 mesicu se mi narodil syn ![]()
No tak rozhodně dodržet 6N!
Píšu to sem už 3 roky poněkolikáté.
Nevydržet se nevyplácí!
Kamarádka nevydržela asi 3 týdny, vlítli na to. Otěhotněla - následně zjištěna velká infekce dělohy a miminka se nikdy nedočkala.
Takže minimálně alespoň to.
Děkuji vám všem za vaše rady a sdílení zkušeností. Samozřejmě šestinedělí dodržím. To bych neriskovala se do toho pouštět dřív.
Ano, po biochemku nedodrzeli (pac zpozdena ze jo) a potrat, po Sp 1 mesic a zase potrat s nutnou kyretazi prakticky jako zakladatelka (9tt odeslo a revize 13tt). Pak uz jsem nemela silu a po 9 mesicich jsme to zkusili naposledy. To uz vyslo
Mě paní doktorka po kyretáži v nemocnici řekla, že pokud se chceme snazit o dalši miminko, doporučuje 3 měsíce počkat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.