Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na 5 den je čárka hrozně slabá. Nejspíš se to nebude prosperující.
@JancaS84 píše:
Na 5 den je čárka hrozně slabá. Nejspíš se to nebude prosperující.
Souhlas, to vypada na biochemko a opozdenou MS.
Ten rozpity test je vadny. Jinak tezko rict, pri pozdejsi ovulaci by ta carka nemusela byt vypovidajici, ale v tomhle stadiu je to hop nebo trop no…
Jestli čůráš často, tak je moc málo koncentrovaná.
Jdi jako samoplátce na krev, za dva dny znova.
Z čárek nic nevyčteš, z krve ano.
5dni po vynechání bys už mohla mít silnější čárku, ale ještě uvidíš. Pokud ms nedorazí, zopakuj test v pondělí ráno, zda uvidíš posun
Moc byla odpolední.. dnes se mi mrcha rozjela a na ranním TT je už opravdu slaboulinky mizící 👻 takže z toho zase nic nebude
je tu někdo kdo prodělal více biochemické těhotenství za sebou? Přijde mi že se mi to opakuje nějak často ![]()
@Tezol90 píše:
Moc byla odpolední.. dnes se mi mrcha rozjela a na ranním TT je už opravdu slaboulinky mizící 👻 takže z toho zase nic nebudeje tu někdo kdo prodělal více biochemické těhotenství za sebou? Přijde mi že se mi to opakuje nějak často
Ano, ja - biochemek jsem prodelala uz asi milion… Doporucuju vysetrit v prvni rade trombofilni mutace a velmi dukladne reprodukcni imunologii. Zaklad je utrogestan po ovulaci - kdyby nahodou byl problem jen v nedostatecnosti zluteho teliska… Biochemka mohou mit vazbu na kvalitu vajicek, takze vyloucit PCOs nebo naopak nizke AMh. Drzim palce!
@Magda26 to mě mrzí
já už jich pár také měla, teď mi Dr vystavil žádanku na vyšetření hormonů, tak jsem zvědavá jestli to k něčemu bude.. a kdo mi toto vyšetření co píšeš udělá? Může praktický lékař? dwkuji ![]()
Sice už pozdě, ale: já měla úplně stejně slabou čárku den po vynechání MS, šla jsem to dopoledne na hCG a hodnota byla 490. Podle intenzity čárky NIKDY nic nezjistíš. hCG testy z moči jsou pouze ano/ne, nejsou kvantitativní.
Lepší jsou krevní testy a nejdůležitější je nález na ultrazvuku.
Drží palce a hodně štěstí příště.
@Tezol90 píše:
@Magda26 to mě mrzíjá už jich pár také měla, teď mi Dr vystavil žádanku na vyšetření hormonů, tak jsem zvědavá jestli to k něčemu bude.. a kdo mi toto vyšetření co píšeš udělá? Může praktický lékař? dwkuji
No praktik nevim, ale klasicky obvodni gynekolog urcite, resp. ten muj nabizi ty trombofilni mutace (a myslim, ze dnes vetsina gyndaru - kvuli prokazanemu riziku v souvislosti s HA, kterou pisou vsichni…) a na tu reprodukcni imunologii mi napsal zadanku, na zaklade ktere jsem se tam objednala. PCOs a AMh by se melo zjistit z klasickeho HP, ale to AMh urcite neni v zakladu, to je potreba doktora upozornit, aby to tam zaskrtnul taky… Samozrejme idealne zacit to resit pres CAR, tam by je mohly napadnout i jine priciny/vysetreni…
Aha optam se nato Dr ale myslím že tohle vyšetření mám už za sebou, jen sama si už nepamatuji.. před pár lety jsem byla v gennetu a prodělala já i partner veškeré vyšetření, byli jsme oba v pořádku a nešlo nám to. Ted mam nového partnera a taky nám to nějak nejde. jinak menstruaci jsem měla jen jeden den, tak si myslím že mi budou habrovat hormony ![]()
Ahoj holky
mám k vám dotaz, uz meškám 5ty den, tak jsem si udělala včera TT který mi vyšel tak to viz foto. Už jsem se začínala radovat a dnes to vypadá divně
pořád curam jako bych měla zánět močáku a na toaletním papíru mám sem tam i krev, tak čekám že se mrcha rozjede
myslíte že by to mohlo být zamlklé tehu? Děkuji