Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, můžu zamrazit malému papku ve slkeničkách od přesnídávky? Jak dlouho to vydrží v mražáku? A můžou se zamrazovat brambory (vařené)? Jsem z toho jelen
. Marie
Já hodně mrazila, neboť jsme hodně venku a pricházíme až na oběd. Co vím tak brambory a špenát by se mrazit neměl, jinak jsem tam dávala leccos. Snažila jsem se spotřebovat do měsíce. Na dovolenou jsem jídlo zavařovala, to můžeš i brambory, ovšem dcerka (v té době 13m) nakonec jedla s námi a na dětské jídlo se vykašlala.
Já zamražuju všechno, kromě rýže nebo brambor.
I maso a všechnu zeleninu. Ale nevím, jak s tím sklem, zda to tu zimu vydrží, s tím zkušenost nemám.
Alenka
Já jsem zamražovala do přesnidávkových skleniček a bez problémů.
Zamražovat by se neměly přílohy.
Dana
Nikdy mi nic neprasklo, chce to jen nedávat úplně plný aby se to mohlo kam mrazením roztáhnout.
Já mrazím do skla, i ty brambory ve směsi s něčím, změní trochu chuť, ale když je tam i jiná zelenina, Dali v tom nevidí rozdíl a jí všecko. Mixovaná rýže po zmrazení zůstala jak tenisák, tak tu nebrat.
Jak dlouho to vydrží nevím, u nás se nic na mražáku déle než 14 dní neohřálo.
Chtela jsem se zeptat na to mrazeni brambor, myslela jsem, ze to je hlavne kvuli tomu, ze by se nemely znova ohrivat resp. varit. Priznam se, ze s prikrmy zaciname, ted chci pridat k mrkvi brambory. V tomhle vedru to ani neohrivam, vzdycky rano vyndam sklenicko a do obeda ma pokojovou teplotu takze tak 33 stupnu. Je absolutne nad me sily varit neco pres den, takze to udelam vzdycky nejaky vecer pak mam tak 4 davky. No a ted prave nevim co s tema bramborama. Navic mam mixer, ketry potrebuje vetsi mnozstvi, aby mixoval. Asi si stejne poridim ten mensi do ruky, ale zatim odolavam. Poradite mi jak je to s tema bramborama?
Diky
Aja
tak jsem ty brambory zkousela, jsou nepozivatelne, takze to opravdu nejde.
Aja
Holky, prosím o radu. Uvařila jsem plný kotel fazolové polévky a nesníme to ani snad za týden. Můžu jí zamrazit? Zamražovaly jste někdy luštěniny?
@evish Ahoj, mražené fazolky jsem už jedla a přišlo mi, že se chuť nijak výrazně nězměnila, max. lehce zesládly. Takže bych se toho nebála ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho může být maso v mrazáku, než ho prcek spapá.. myslím tím, že teď zamrazím maso, do kdy ho mám spotřebovat?? díky
někdo píše měsíc někdo dva… mám 7m mimi
Brambory jsem nikdy nezavařovala, ty jsem dělala čerstvé. Ale jinak veškerou zeleninu, včetně špenátu ano a bez problémů. Já jsme teda zamražovla v sáčcích, takže nemám se skleničkami zkušenosti.