Zánět čelistních dutin, devítiletý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
2.1.23 17:20

Zánět čelistních dutin, devítiletý

Ahoj,
prosím o vaše zkusenosti. Synovi se vleče v podstatě od půlky listopadu viroza, která se zkomplikovala, proto na kašel a hustou rýmu (a zvýšené crp) dostal na Vánoce Augmentin. Zelená ryma je pryč, na poslech podstatě čistý nos, zůstal kašel. Atb syn dobere zítra.
Byli jsme dnes na Orl, objednani jsme byli kvuli vleklemu kasli dlouho. MUDr. dělala rtg, syn má zastrene čelistní dutiny. Prý máme hodně pít, atd, ať to všechno vysmrká. Z nosu ale prostě už tri dny nejde vůbec nic. Nosem už mu protekl ve Sterimarech pěkný baráček v Polabí, ale už to nemá efekt. Sinupret, inhalace Vincentky, všechno děláme.
Jak to z dutin dostat, co se dá po takové době ještě dělat, nevíte? Mame kortikoidni sprej, zase máme nasadit Sanorin…ale co ještě. Bojim se, že se to po dobrani atb zase zkomplikuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35
2.1.23 19:55

Já teď něco podobného řeším u sebe. Pracuji ve školce a v podstatě od září mám problémy s dutinama. Teď jsem ve fázi, kdy se mi třeba na 2 dny uleví a mám pocit, že už je to pryč. No ale pak se to zase objeví znova, pořád dokola. Na ORL se už opět chystám, tak jsem zvědavá, ale dělám vše, co mi doporučovali a stále jsem na tom takhle 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
2.1.23 20:33

Dcera má zánět jedné čelistní dutiny a jedné dutiny klínové :( Je jí 5 let. Teď dobrala druhá antibiotika. První atb nezabrala, jak měla. Ke druhým nasadila dr. ještě na 14 dnů Erdomed sirup, na rozpouštění hlenu. Tak ho můžete zkusit, to jediné mě napadá, jen je asi na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
2.1.23 20:56

Hodně nahřívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.1.23 08:56

@Platanka s tím nahříváním jsem se dočetla, že u takhle vlekleho zánětu se to spíš nedoporučuje, protože ho to spíše podpoří..není to zastydlá rýma :(
Já fakt nevím, co s tím, bojím se punkce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.1.23 09:11

@Karolina0311 syn odebral dve lahvičky erdomedu, zabral na tu akutní rymu skvele, vsechno odsmrkal, ale v te celistni dutine to podle vcerejsiho rtg porad je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
3.1.23 11:05
@rawen píše:
@Karolina0311 syn odebral dve lahvičky erdomedu, zabral na tu akutní rymu skvele, vsechno odsmrkal, ale v te celistni dutine to podle vcerejsiho rtg porad je :(

Ahaaa, tak to jsem zvědavá, jak dopadneme my na kontrolním rtg. Docela jsem na ten Erdomed spoléhala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
3.1.23 11:11

Sinupret, konvicku na proplach jste zkusili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
3.1.23 11:12

Konvičku by nezvládl?

Ta je na problémy s dutinami naprosto skvělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.1.23 14:10

@BohunkaP konvičku děláme už několik let, ale co má tenhle problém a oteklé sliznice, buď neproteče ani kapka nebo si stěžuje, ze mu to zateče do uší :(
Tak se ji bojim používat, aby z toho nebyly ještě uši..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.1.23 14:11

@PAN66 Sinupretu už jedem taky už kolikátou lahvičku, syn na rýmy trpí, tak máme v zimních měsících Sinulret tak nějak pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.1.23 17:48

@Karolina0311 tak jak se u vás vyvinul zanet, zabral Erdomed?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí