Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím děvčata,
Jdu se k vám poradit. Cca před 3 týdny mě vzbudila šílená bolest břicha, chvíli bolelo na jednom místě, chvíli zase jinde. Ani ležet jsem nemohla. Nakonec jsem jsem nějakým zázrakem usnula a ráno se vzbudila celá spocena s teplotou. Myslela jsem, že to bude nějaká strevni viroza. Nakonec jsem za pár dní, když šla teplota pořád nahoru skončila na pohotovosti. Vysoké crp a leukocyty. Nevěděli co mi je. Poslali mě i na gynekologii, kde mi našli zvětšenou dělohu s tím, že to bude zánět močového měchýře nebo střev. Nakonec i doktor s pohotovosti uznal, zezanet močového měchýře. Dostala jsem antibiotika na 10dni, po dobráni mě ještě bolelo břicho a záda, jak kdybych skládala uhlí. ale výsledky v pořádku. Brzy to přešlo. Jenže za pár dní rýma, zvýšená teplota a dost ošklivý, hnědý, silné zapáchající vytok. mazala jsem na gyndu, už samotné vyšetření dost bolestivé, závěr zvětšená deloha a zanet dělohy. tak zase antibiotika. Co mě ale trápí, mám zvětšené břicho, už od žeber, jak kdybych byla ve 3 měsíci těhotenství, a antibiotika jsem dobrala. Na kontrolu jdu ve středu. skoro celý týden břicho bolelo, ale dalo se to zvládnout. chci se zeptat, jestli máte zkušenost, ta zvětšená deloha znamená co? Že je tak moc zvětšená, že je to na břiše vidět? Samozřejmě mi hrabě, jestli nejsem magor a nejsem jen vykrmena. Ale na váze je o kilo méně než normalne… Děkuji za se zkušenosti.
Když je někde zánět bývá to oteklé…takže děloha byla zvětšená od toho zánětu. Že je zvětšená poznají tak že si ji na tom utz zmeri. Je možné že po těch ATB jsi teď k tomu i nafouklá…