Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Stres a nakonec i hubnutí má vliv na hladiny hormonů. Stres spotřebovává progesteron na metabolizaci kortizolu a dalších stresových hormonů. Příznaky pravděpodobně způsobuje nízká hladina progesteronu. Tedy minimalizovat stres, pestrá strava s obsahem pestrého složení stopových prvků, omega 3, hodně vlákniny. Pokud nemůžete momentálně minimalizovat stres a neberete HA či AD a léky na ředění krve, můžete progesteron podpořit ve druhé polovině cyklu bylinou drmek. Poměrně rychle progesteron doplní progesteron krém, mazat také od ovulace po MS. Doplňky užívat pouze do vymizené problému.
@LadaSva píše: Více
Děkuji mockrát! Pomohl by třeba i drmek s vitaminem E v kapslích z lékárny?
Tak určitě je lepší začít testem, abyste skutečně věděla, jak jste na tom s hladinami hormonů. Drmek s vitamínem E může pomoci, drmek pouze od ovulace po MS, nesmí se užívat současně s HA a AD a s léky na ředění krve. Vitamín E doporučiji spíš nějakou směs tokoferolů, je potřeba aby obsahoval i gama tokoferol.
Děkuji! A to probíhající špinění je místo MS? Že běžné krvácení nedorazí a třeba několik měsíců budu pouze špinit, než se MS nenavrátí v plné síle? K lékaři jdu za dva týdny.
To probíhající špinění může být způsobeno horonální nerovnováhou a může přijít i normální MS.
Dámy, asi už opravdu blouzním, ale..
Měla jsem mít dnes MS, ovšem už 5 dní jenom špiním (těhotná nejsem, přítele nemám, takže toto jsem hned vyloučila). To špinění je ale taky divné, když jsem byla např. běhat, tak jsem špinila více, když jenom sedím, tak nic. Jak kdyby mi ta krev někde prostě stagnovala a MS slábla a slábla (ano, poslední cykly byla MS celkově slabší, jsem i ve stresu a trochu jsem zhubla, ale ne nějak moc). Jsem z toho už na prášky, co se to děje. Máte někdo taky tak dlouhé špinění? Podobné problémy, zkušenosti? Díky moc!
Anonym - je to pro mě osobní, děkuji.