Zánět dutin, co myslíte?

22
11.12.23 23:55

Zánět dutin, co myslíte?

Dobrý den, brala jsem antibiotika (kvůli borelióze) a po třech dnech po dobrání jsem začala mít červený krk+bílé mandle. Občas mě bolí hlava (hlavně když zakašlu), mám trošku rýmu, ale občas cítím hleny a přitom nic nevysmrkám, ale jinak nic jiného nepociťuji, žádnou bolest. Vím, že dříve jsem hodně trpěla na záněty dutin, tak jestli to není náhodou ta potvora zase… mám v plánu jít na orl.

Nevíte, co by to mohlo být?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4496
12.12.23 00:00

Angína? Proč nejdete nejdřív k obvodakovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.12.23 00:02

@darekp jdu zítra na kontrolu, kvůli antibiotikám, tak rovnou se pooptám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.12.23 00:59

Imunita je dorasena antibiotiky, tak moc nemaka.

Probiotika, cecko, decko, zinek, proplachy nosu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.12.23 01:04

@Lucie_Sx taky si myslím, že to může být kvůli antibiotikům, že po dobrání mi ta imunita selhala…každopádně dekuju, vyzkouším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
12.12.23 07:56

@t190 Může to být taky např. angína. Zkus si proplachovat nos konvičkou, chce to tedy trochu cviku a nesmrkat moc silně, aby sis to nenatlačila do ucha. Ale na zánět dutin mi to pomohlo neuvěřitelně, dělala jsem tu konvičku několikrát denně, hodně se ty hleny pak uvolňovaly. Taky může pomoct lehce poklepávat a masírovat konkrétní bolavá místa, to jsem našla kdesi na netu i video k tomu.

• Citovat
  • Upravit
22
12.12.23 11:12

Zítra jdu ke své doktorce, už jsme domluveny, tak vám dát vědět jak to dopadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4110
12.12.23 11:21

@darekp @pet p Proč hned angína? Zakladatelka vůbec nezmiňuje, že by ji v tom krku bolelo. Což u angíny bývá bolest taková, že by na to člověk asi nezapomněl. A ani potom to nemusí být bakteriální angína, takže vůbec nechápu to posílání k lékaři. Jako dítě jsem také neustále měla angíny a antibiotika. Zpětně o tom dost pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.12.23 12:39
@t190 píše:
Zítra jdu ke své doktorce, už jsme domluveny, tak vám dát vědět jak to dopadlo :D

Proc hned k doktorce :nevim:.
Potrebujes podporit imunitu (viz vyse), doktorka ti momentalne nema jak pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.12.23 14:32

@Lucie_Sx jdu tam stejně na kontrolu kvůli antibiotikám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.12.23 10:26

Tak byla jsem u své doktorky. Je to viróza, dělali mi test na CRP a všechno v pořádku, takže to na antibiotika (naštěstí) nebylo. Mám předepsané kapky do nosu, mám kloktat vincentku, doplňovat vitamíny a odpočívat. :* :*
A borelióza vyléčená, tak super.

Každopádně děkuju všem za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
14.12.23 21:49
@Hibou píše:
@darekp @pet p Proč hned angína? Zakladatelka vůbec nezmiňuje, že by ji v tom krku bolelo. Což u angíny bývá bolest taková, že by na to člověk asi nezapomněl. A ani potom to nemusí být bakteriální angína, takže vůbec nechápu to posílání k lékaři. Jako dítě jsem také neustále měla angíny a antibiotika. Zpětně o tom dost pochybuji.

A proč by nemohla jít k doktorovi, aby ji prohlídl? Aspoň teď vi, že to angína není a ví, na čem je, nechápu, proč by k tomu doktorovi nemohla zajít pro klid :roll: já nejsem doktor a když budu mít bílý mandle, tak se nechám zkontrolovat doktorem, na tom snad není nic špatnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
14.12.23 21:54

@darekp s tímhle naprosto souhlasím…raději ze sebe udělám blbce, než abych měla angínu nebo cokoliv jiného, aspoň nemusím být ve stresu a vím co mi je.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí