Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pátá nemoc se neprojevuje horečkou.Může to být cokoli. Nevím,proč je na pohotovosti hned napadl zánět ledvin,když kromě teploty nemá žádné jiné příznaky.počkala bych,dbala na pitný režim,dávala něco na teplotu.Řešila bych pokud by teplota neklesala ani přes sirup/čípky
Horečkou se projevuje šestá nemoc. Už se mi několikrát stalo, že děti měly horečky bez zjevné příčiny. Zánět ledvin to nebude, ten bolí jako prase.
Dcera měla JEN ty teploty od středy, v pátek k tomu začala zvracet, jinak nic. Ale taky měla x-krát jen ty teploty a druhý-třetí den to samo přešlo.
Měla jsem 40tky 3dny, pořád spala a bolelo mě na jedné straně kde končilo na zádech žebro. Málo jsem močila, byla tmavá a zapáchala. Byla jsem v nemocnici 5dni na kapackach. Bylo mi 13 tenkrát
U kojence se to 2× projevilo jen horečkou, na základě vyšetření moči a CRP jsme skončili v nemocnici.
dcera měla zánět ledvin ve dvou letech, měla horečky 40 a moč teda pekelně smrděla
Taky se priklanim k tomu, že zánět ledvin to nejspíš nebude, já neměla horečku, ale bolelo to jako sviňa a jak píšou holky výš, tak i z moci to bylo poznat.
Především to bolelo jako prase, doslova, bolest je v boku, jakoby místo posledního žebra, když tam doktor nebo někdo poklepe, bolí to o to intenzivněji, každý zánět ledvin -horečky kolem 38-40, jednou dokonce i skoro 41, zimnice, velká únava, tlak při močení, někdy i řezání (to ale být nemusí, pokud to je už v ledvině), někdy i zvracení nebo průjem, ne ale jako při klasický střevní viroze a moč na první pohled hnus- buď krvavá nebo zakalená jak mlíko, doslova a silný zápach po hnisu nebo čpavku
u malých dětí ale může být zánět ledvin kromě horečky bez příznaků ( i když ve dvou letech už je to většinou bolí jako dospělé v břiše a zádech), zkus odchytit moč a dones jí k lékaři…než půjdeš k lékaři, dávej jí hodně, opravdu hodně pít a drž jí v teple
Setkala jste se některá se zánětem ledvin u kluka? Pry to je u kluka málo častá diagnóza. Ležíme se synem v nemocnici a jediné na co přišli, je „nález“ na ledvině, co by mohlo znamenat zánět. Nic ho nebolelo, na nic si nestěžoval. Týden měl ATB, ale stav se mu nelepšil.
Ze by zanet ledvin nebolel, to si nedovedu predstavit. Mne to bolelo tak, ze jsem se nedokazala postavit. Horecky jsem mela, ale tak max 38. Ja mam ale maloky vic, to uz musi byt zanet plic, abych mela 39.
Moc byla silene zakalena, doktori v nemocnici nadavali jako namornici. Polezela jsem si tam tyden, dostavala jsem ATB v injekcich. Nabizeli mi i injekce na bolesti, ktera teda byly exkluzivni.
Narozdil od vsech ostatnich me bolest vyzarovala pod predni zebro.
@warita on měl víc jak 40° horečky. Po týdnu ATB měl crp 125. Doktorka nás okamžitě poslala do nemocnice a tady si s ním nevědí rady. Ono mu nic není. Jediné, co našli, je ta ledvina. Jenom tedy ve výtěru má Stafylokoka, ale ten by prý takový stav nevyvolal.
Jo já měla to samé minulý týden. Horečky ke 40° a jinak nic, zadna bolest, zadne lítání na malou, akorát mi od toho bylo zle od žaludku (to od ledvin bývá). Crp hodně vysoké, leukocity v moči, stafylokok… dostala sem na týden antibiotika a byl pokoj, ale kdyby mi nevylitla ta horečka, tak o ničem nevím. Ale tím ze sem sla k dr hned druhý den horecek, tak mi nasadili antibiotika hned a nenechali to víc rozjet. Jediné mi napadá jestli teda dostal správná antibiotika no, ale to by snad v nemocnici měli vědět ![]()
@Kriss Tina píše:
Jo já měla to samé minulý týden. Horečky ke 40° a jinak nic, zadna bolest, zadne lítání na malou, akorát mi od toho bylo zle od žaludku (to od ledvin bývá). Crp hodně vysoké, leukocity v moči, stafylokok… dostala sem na týden antibiotika a byl pokoj, ale kdyby mi nevylitla ta horečka, tak o ničem nevím. Ale tím ze sem sla k dr hned druhý den horecek, tak mi nasadili antibiotika hned a nenechali to víc rozjet. Jediné mi napadá jestli teda dostal správná antibiotika no, ale to by snad v nemocnici měli vědět
hmm, to bude mozna muj problem, ze jsem to nechala pekne rozjet. Ja totiz malokdy mivam horecky ci teploty vubec. A ze mam zanet mocaku, to jsem vedela uz nejaky ten den, jenom jsem si naivne myslela, ze to samo prejde. No neprejde. ![]()
Jestli neni moc nijak citit, zanet ledvin bych vyloucila. Mela jsem zanet ledvin, a moc byla kalna a cpele hodne. A to jsem mela jen 36,9. Ledviny me bolely hodne, bolesti jsem se kroutila.
Ja osobne bych pockala.