Zánět močáku - příznaky?

238
24.9.11 23:16

zánět močáku - příznaky?

Ahoj, nevím, co se děje s mou dcerou. Poslední 3 dny ve školce to každý den 1× nestihla na záchod a počůrala se (byli na zahradě, cítila, že to na ní jde, ale už nedoběhla na záchod, co mají nejblíž k dispozici), jinak poslední dny i doma chodí na poslední chvíli a občas si učurne do kalhotek (pár kapek). Bezplenková je přibližně od roku a půl a nadále s tím nikdy neměla zásadní problém, ale teď nevím, v čem nastala změna. Nemyslí na to, je zaneprázdněná hrou, je nemocná (před rokem se také z ničeho nic začala opět občas počůravat a nakonec jí byl diagnostikován zánět močového měchýře, který byl přeléčen atb a s počůraváním a nehodami byl klid), je psychicky rozhozená z nástupu do nové školky (je tam jinak spokojená a myslím, že bez problému)?
Co myslíte vy, jaký je důvod jejich nehod?
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4880
24.9.11 23:25

Já myslím, že to ten zánět močáku být může, když to chudák nestihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
24.9.11 23:25

my jej máme před 14 dny za sebou a krom teplot by jí to 100% muselo řezat a bolet… Já na ně také trpěla, vím o čem mluvím :roll: Držím pěsti aby to bylo něco jiného :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
24.9.11 23:42

Řezat nemusí, pokud je to v počátku. Sestra měla nedávno zánět močáku a nic jí právě neřezalo, ale tak tak stíhala ze školy domů, aby se nepočůrala. Jednou se jí stala menší nehoda, ale to byla už před dvěřima bytu. Dostala ATB a bylo to pak OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakk
25.9.11 08:03

Já jsem měla plně rozjetej zánět močového měchýře a při čůrání mě ani nepálilo ani neřezalo… Takže to možné je zajdi s močí k doktorce a hned ti řeknou výsledky, nebo si zažádej o CRP testy :)

• Citovat
  • Upravit
714
25.9.11 08:49

Taky bych si zkusila zajít s močí k dětské na testy. Jestli jste to tak už měly… Jinak Terka nastoupila letos poprvé do školky a asi druhý týden školkování se taky 1 nebo 2× zapomněla, ale to aspoň běžela na záchod a před ním se počůrala. Naše Terka totiž vysledovala, že už to déle vydrží a nechává si čůrání na poslední chvíli, když je třeba venku, nebo kouká na pohádku nebo si hraje a pak letí, drží si močák a přičůrne se nebo čůrá když se svléká. :roll: Ale je jfakt, že u nás je to takhle nepravidelné, takže u vás to asi ten močák bude. :think: Tak držím palce ať jste brzy fit! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
25.9.11 13:58

No právě, že ona poslední dobou také často chodí na poslední chvíli. Člověk se zeptá, jestli se jí chce čůrat (třeba před jídlem, ať poto neodbíhá), ona řekne, že ne a za pár minut odbíhá a má to taktak.
Tak nevím, asi ji odeberu ranní moč a raději zajdeme k doktorce, ať to proklepne, budu klidnější a vědět na čem jsem - jestli jde o nemoc nebo jen pomalé nožky :lol:

vesna píše:
Taky bych si zkusila zajít s močí k dětské na testy. Jestli jste to tak už měly… Jinak Terka nastoupila letos poprvé do školky a asi druhý týden školkování se taky 1 nebo 2× zapomněla, ale to aspoň běžela na záchod a před ním se počůrala. Naše Terka totiž vysledovala, že už to déle vydrží a nechává si čůrání na poslední chvíli, když je třeba venku, nebo kouká na pohádku nebo si hraje a pak letí, drží si močák a přičůrne se nebo čůrá když se svléká. :roll: Ale je jfakt, že u nás je to takhle nepravidelné, takže u vás to asi ten močák bude. :think: Tak držím palce ať jste brzy fit! :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
29.9.13 12:19

Ahoj holky jsem ve 27 tt minulý měsíc jsem brala ATB na zánět močáku ale to jsem ani nevědela že ho mám poznali to z moči, ale teď posledních pár dní při utření mám na papíře takový bíložlutý hlen a každou chvíli chodím čůrat a často mně bolí podbříšek. Chci se zeptat jestli by to mohl být příznak opětovného zánětu. Moje těhotenství je od začátku šílené tak už nevím co je normální a co ne :D Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí