Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nevím, co se děje s mou dcerou. Poslední 3 dny ve školce to každý den 1× nestihla na záchod a počůrala se (byli na zahradě, cítila, že to na ní jde, ale už nedoběhla na záchod, co mají nejblíž k dispozici), jinak poslední dny i doma chodí na poslední chvíli a občas si učurne do kalhotek (pár kapek). Bezplenková je přibližně od roku a půl a nadále s tím nikdy neměla zásadní problém, ale teď nevím, v čem nastala změna. Nemyslí na to, je zaneprázdněná hrou, je nemocná (před rokem se také z ničeho nic začala opět občas počůravat a nakonec jí byl diagnostikován zánět močového měchýře, který byl přeléčen atb a s počůraváním a nehodami byl klid), je psychicky rozhozená z nástupu do nové školky (je tam jinak spokojená a myslím, že bez problému)?
Co myslíte vy, jaký je důvod jejich nehod?
![]()
Já myslím, že to ten zánět močáku být může, když to chudák nestihne.
my jej máme před 14 dny za sebou a krom teplot by jí to 100% muselo řezat a bolet… Já na ně také trpěla, vím o čem mluvím
Držím pěsti aby to bylo něco jiného ![]()
Řezat nemusí, pokud je to v počátku. Sestra měla nedávno zánět močáku a nic jí právě neřezalo, ale tak tak stíhala ze školy domů, aby se nepočůrala. Jednou se jí stala menší nehoda, ale to byla už před dvěřima bytu. Dostala ATB a bylo to pak OK.
Já jsem měla plně rozjetej zánět močového měchýře a při čůrání mě ani nepálilo ani neřezalo… Takže to možné je zajdi s močí k doktorce a hned ti řeknou výsledky, nebo si zažádej o CRP testy ![]()
Taky bych si zkusila zajít s močí k dětské na testy. Jestli jste to tak už měly… Jinak Terka nastoupila letos poprvé do školky a asi druhý týden školkování se taky 1 nebo 2× zapomněla, ale to aspoň běžela na záchod a před ním se počůrala. Naše Terka totiž vysledovala, že už to déle vydrží a nechává si čůrání na poslední chvíli, když je třeba venku, nebo kouká na pohádku nebo si hraje a pak letí, drží si močák a přičůrne se nebo čůrá když se svléká.
Ale je jfakt, že u nás je to takhle nepravidelné, takže u vás to asi ten močák bude.
Tak držím palce ať jste brzy fit! ![]()
No právě, že ona poslední dobou také často chodí na poslední chvíli. Člověk se zeptá, jestli se jí chce čůrat (třeba před jídlem, ať poto neodbíhá), ona řekne, že ne a za pár minut odbíhá a má to taktak.
Tak nevím, asi ji odeberu ranní moč a raději zajdeme k doktorce, ať to proklepne, budu klidnější a vědět na čem jsem - jestli jde o nemoc nebo jen pomalé nožky ![]()
vesna píše:
Taky bych si zkusila zajít s močí k dětské na testy. Jestli jste to tak už měly… Jinak Terka nastoupila letos poprvé do školky a asi druhý týden školkování se taky 1 nebo 2× zapomněla, ale to aspoň běžela na záchod a před ním se počůrala. Naše Terka totiž vysledovala, že už to déle vydrží a nechává si čůrání na poslední chvíli, když je třeba venku, nebo kouká na pohádku nebo si hraje a pak letí, drží si močák a přičůrne se nebo čůrá když se svléká.Ale je jfakt, že u nás je to takhle nepravidelné, takže u vás to asi ten močák bude.
Tak držím palce ať jste brzy fit!
Ahoj holky jsem ve 27 tt minulý měsíc jsem brala ATB na zánět močáku ale to jsem ani nevědela že ho mám poznali to z moči, ale teď posledních pár dní při utření mám na papíře takový bíložlutý hlen a každou chvíli chodím čůrat a často mně bolí podbříšek. Chci se zeptat jestli by to mohl být příznak opětovného zánětu. Moje těhotenství je od začátku šílené tak už nevím co je normální a co ne
Moc díky