Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ten výtok kvůli antibiotikům je běžnej, měla sis koupit nějaký laktobacily, rozhodilo ti to prostředí v pochvě. Kup si nějakej přípravek proti kvasinkám, canesten nebo jenamazol, v lékárně ti poradí. Taky ty laktobacily, dělají i silnější právě na období při braní antibiotik. Pokud tě pálí při močení, tak asi ještě antibiotika nezabrala, což se mi po trech dnech zda divný, já jsem si se záněty močáku užila před lety svý a když mi dal doktor atb, tak většinou byla citelná úleva do druhýho dne. Jdi k doktorovi, ať udělá kultivaci, s tímhle bych si nehrála.
A jaký byl nález u zánětu bez příznaků? ATB byla ordinována podle kultivace?
Výtok bude z mykozy po ATB, chce to antimykotickou léčbu - čipky a mast plus probiotika.
Osobně je nejlepší brát pořád brusinky, hodně pít a šetřit s cukry. Jsem ten typ, který na ty záněty trpí a když tohle dodržuji, tak je líp.
@Azeretereza Dobrý den a co vám nakonec zabralo, abyste se jich zbavila?
@Anonymní píše:
@Azeretereza Dobrý den a co vám nakonec zabralo, abyste se jich zbavila?
Nic. Vyměnit sexuálního partnera. Bylo to asi před 10-12 lety, měla jsem antibiotika snad každý dva měsíce. Pak se to zklidnilo. Dodnes tak 1-2× do roka záněty močáku mívám.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám zánět močáku bez příznaků a od doktorky jsem dostala antibiotika, teď je beru 3 den, ale přijde mi že mi akorát příznaky přivolali, začalo mě pálit při močení a mám takový bílý hustý výtok, nevím jestli mám antibiotika dobrat nebo ne :/ nemáte nějaké podobné zkušenosti? Ja nikdy zánět ani problém s výtokem neměla.