Zánět močové trubice a kvasinky

352
12.12.20 16:48

Zánět močové trubice×kvasinky

Zdravím :) zajímalo by mě zda má někdo podobnou zkušenost. V červenci jsem prodělala asi poprvé v životě větší zánět močového měchýře, přeléčeno ATB ale močovou trubici jsem od té doby měla jakoby citlivější..teď před týdnem se mi to vrátilo ale úplně jinak… začalo to šíleným pálením pochvy ( říkala jsem si sakra zase kvasinky ), uklidnilo se to po mazání clotrimazolem..ještě ten den byl i sex a společná koupel s přítelem :zed: ( jo asi jsem blbá a měla jsem si to odpustit ), druhý den k večeru štípání při docuravani a opět pálení pochvy a navíc takový nekomfort, pocit tlaku na spodek, trnutí ( špatně se to popisuje )… Druhý den mi to nedalo a jela jsem si k dr zkontrolovat moč, samozřejmě krev i bílkovina takže nasazeny ATB. Čůrání je nyní v pořádku ale pálení pochvy přetrvává někdy víc někdy méně. V pondělí jdu na gyndu ale zajímá mě zda by obyčejné kvasinky společně se sexem a koupelí mohly vyvolat zánět močové trubice? Setkala se s tím některá z vás? dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44299
12.12.20 17:04

Kdyby byl ten močový zánět kvasinkový, nezabrala by na něj ATB. Jinak ano, sex může způsobit zánět močových cest a zvláště sex, když je gynekologický zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
12.12.20 17:12

@Havlova no já ale právě měla jen malé potíže při tom čůrání, spíš jsem.mela pořád pálení a to pálení cítím i teď jenže si zas říkám že to už může být i z ATB. Ale když byla v moči krev i bílkovina tak něco tam být muselo asi :nevim: nebo je možné že by se to tam. mohlo objevit na základě těch kvasinek? A jsou u kvasinek normální ty pocity tlaku na pochvu? To byl hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.12.20 17:30

Jde o to, jestli ta moc byla odebrána sterilně…ono to taky mohlo opláchnout to okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
12.12.20 17:36

@Tarinka no byla brána velice narychlo a určitě ne ve vaně jak by bylo správné, doktorka končila a já spěchala takže šup na WC a do sklenicky. Teď v pátek jsem ji nesla na kontrolu a to už jsem odevzdala sterilní první ranní moč a byla čistá ale beru ty ATB takže se to už asi nedozvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
12.12.20 19:02

Pokud mas kvasinky, nevim, proc si nekoupis volne prodejne vaginalni cipky pevaryl a trapis se v celem mezinozi:-(. Zanet mocovych cest s kvasinkami nesouvisi, zpusobuje ho fekalni bakterie, E.coli. Takze maximalni hygiena po velke, bavlnene kalhotky a urcite ne zadna tanga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.12.20 19:06

Počkej na tu gyndu a jinak si kup normálně volně prodejné léky a zkus. Mně teda, když jsem brala ATB hodně pomohly proti kvasinkám právě probiotika s nějakým ženským podílem,,dobrých” bakterií a teďka je používám téměř při každé léčbě jakkýmikoliv antibiotiky. Tak jen takový tip, kdyby se to třeba vrátilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
12.12.20 19:09

@Čáryna tim že jsem měla. mensi obtíže i s močením jsem nejdřív chtěla vědět zda je něco v moči no a bylo…užíváním ATB pálení na chvíli přešlo ale už se. pomalu zase vrací. Vím že zánět močových cest vzniká i na základě jiných věcí než jen fekální bakterií. Kvasinky mě opakovaně trápí už delší dobu tak mě zajímalo zda by neléčené mohly vyvolat zánět močové trubice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
12.12.20 19:16

Urcite ne, ale je podrazdene cele mezinozi, a krem to neresi jen pomuze, je potreba cipek nebo globule je to na 3 dny, myslim. Neco spatne funguje, mikroflora neni, jak ma byt, bud po antibioticich, cukrovkari, umele kalhotky, umele leginy.
Sex s kvasinkami je zajimavy:-), no stress, pro ne:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
12.12.20 20:42

@Čáryna jj právě v pondělí jdu na gyndu a doufám že nějaké globule dostanu. Jen záleží jestli tam opravdu ty kvasinky jsou. Potvrzené je nemam jen usuzují z toho pálení které se mi měsíc co měsíc vracelo v poslední době. Sex byl v pohodě když zabral krém no :mrgreen: ono já před ním i prochladla krapet a myslím že se toho sešlo více najednou :( akorát teda nevím jestli ten nepříjemný pocit tlaku mám taky přisuzovat kvasinkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
12.12.20 20:47

Kvasinky svedi fest, bily vytok uskrabala by ses.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
12.12.20 20:50

@Čáryna tak pak nevím co je pálení…ale kámoška byla třeba jen na obyč preventivce a neměla žádné obtíže a doktorka ji řekla že má kvasinky a dostala globule…tak asi vždy to nemusí šílené svědit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
18.12.20 03:59

Po zánětu močáku mi taky zůstala bolest a pomohla lichořeřišnice - je to sirup a přírodní antibiotikum.

Když mi začnou tyhle záněty močáku, spodku, kvasinky nebo mykóza tak vždycky už

1. omezím sladký a palivy jídla
  2. hodně piju vodu a brusinkovej čaj
  3. jím brusinky a borůvky/ brusinkovej sirup
  4. vložka s kapkou Tea tree oleje, pokud nejde o močák ale o spodek
  5. doplním probiotika buď tabletkama Probion nebo mlecnyma vyrobkama - kysaný mlíko a tak

Snad ti moje tipy pomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.21 11:02
@Megane 123 píše:
@Čáryna tim že jsem měla. mensi obtíže i s močením jsem nejdřív chtěla vědět zda je něco v moči no a bylo…užíváním ATB pálení na chvíli přešlo ale už se. pomalu zase vrací. Vím že zánět močových cest vzniká i na základě jiných věcí než jen fekální bakterií. Kvasinky mě opakovaně trápí už delší dobu tak mě zajímalo zda by neléčené mohly vyvolat zánět močové trubice.

Ahoj, mám stejný problém už delší dobu, zkovšej na mně antyb., nic, pak hormonální terapij(femoston a ovestin čípky) :(, je mi teprve 41.Doktorka říká že mám zánět spodku MOP 1-2,na to mi napsala gynoflor a cyteal, taky nic. Přišla jsem na to že je to přemnožení kvasinek v těle (překyselení organizmu). Chci výškovset čínskou medicínu. Tak nevím. A co, ty, pomohlo ti něco, dík za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
21.2.21 22:09

@Beru 95 mírně opožděně :mrgreen: ale píšu reakci :)…v lékárně mi poradila jedna skvělá lékárnice femigel…doteď jsem nevěděla co to je…ale je to skvělá věc…obsahuje Tea tree olej a cítím se po něm tak svěže…mírne pálení se mi občas vrací po ovulaci…tento gel ho zklidňuje…navíc má více využití…například i jako lubrikační gel..je dezinfekční, antibakteriální i proti kvasinkám…určitě se vyplatí objednat přes internet…zrovna se chystám na další dvě krabičky :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí