Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, co mám dělat? Vůbec na tohle netrpím, ale teď mě to potkalo. V neděli jsem byla na pohotovosti kvůli silnému tlaku v močovém měchýři a svědění a pálení v pochvě. Vzali mi moč a dostala jsem antibiotika.
Dva dny to bylo celkem dobré, ale včera večer to začalo tak neslutečně řezat a štípat a celkově bolet při močení, že to je něco nepředstavitelného. Není to až ke konci, je to tak po celou dobu močení. Dnes mi volali z nemocnice, že mi posílají jiná ATB, protože při kultivaci zjistili, že mám nějaké jiné bakterie, na které ty původní nezaberou. Tudíž jsem začala dneska v 11, za 5 minut beru další. Ale do háje, kdy to aspoň trošku povolí?
Fakt ležím v posteli a brečím, mám strašný strach, až budu zase potřebovat čůrat
Čím si aspoň trochu pomoct? Od včera čůrám se sprchou namířenou tam dolu, ale je to spíš pro psychologický efekt ![]()
Určitě pij co nejvíc: tím se bakterie naředí, vyplaví a bude to pálit míň (vím, zní to jako paradox, ale je to tak). Taky se mi vždycky uleví, když si dám mezi nohy nebo na podbřišek horký termofor nebo nahřívací polštářek.
@KaZeAd píše: Více
Lichoresnice, je lepsi na prevenci, ale taky jeste muze pomoci a mozna to bude znit nechutne, ale jednou jsem mela tak silny zanet, ze jak ty, strachy se mi chtelo brecet, kdyz jsem sla na wc a moje gynekolozka mi doporucila teploi spise horou vanu a vycurat se do ni, to teplo to jakoby povolilo a slo to snaz a nestipalo to tak a bolest byla mirnejsi, neklulat se proste jen na to vycurani a ven (osprchnout se samozrejme pak) pak se prolevat urogickym cajem a brusinky a muzes davat i takovy ten teply nahrivaci polstarek.
No urologický čaj a brusinky působí močopudně, takže s tím bych byla opatrná protože to bude dráždit, ale někde jsem četla jedlou sodu do vody, že tu moč neutralizuje a je to snesitelnější, zkus to určitě neublíží a možná i pomůže
Ahoj, zrovna mám to samé, mě ale., doktor posílal nový atb. v úterý ![]()
Jediné co ti ještě poradím je, že musíš hodně pít, být v teple a jíst alb., opravdu hodně pít, já vypila i přes 3.5 litru vody až mi z toho bylo zle ale zabralo to… při čůrání jsem se modlila ke všem svatým
dneska už fakt jen pidi ke konci, ale opravdu hodně piju, až jsem z toho měla migrénu ale musí se to naředit a ty bakterie se vyčůrají
a beru k tomu kapky Lichořežišnice, ta je super, mě vždy pomůže
Pokud jsou správná, zítra by to mělo být lepší. Na IMC zabírají ATB poměrně rychle.
Nemáš Algifen, Novalgin?
Hodně pij, fakt hodně, pomůže to.
Trpím na to taky, jednou mi bylo tak blbě, že sem si prostě kecla na záchod s flaškou vody a hodinu se prolívala. Pomohlo to.
Ja mela priserny zanet minuly rok, bolesti jsem lezla po zdi. Ja si napustila vodu do vany teplou a sedla si tam, to pomohlo. A kdyz jsem potrebovala na malou, tak jsem vzala sprchu a curala s teplou vodou, to se jeste dalo, ale zachod byl opravdu masakr bolest. A samozrejme hodne hodne pit. At jsi brzo fit.
@nick mandarinka píše: Více
Ano, ale tim vyplavi ty bakterie, peoto se u zanetu pije urologicky caj a davaji brusinky
Děkuju… lichořešnici mám, zase jsem ji nasadila + mám vitamínové preparáty na močové cesty, tak už jsem vzala taky. Urologické čaje mám, vodu piju. Bije se to ve mě, nejradši bych nepila nic, ale vim, že musím ![]()
Algifen doma mám, reálně to zmírní tu bolest při čůrání nebo to ani nestojí za řeč?
@KaZeAd ten algifen si dej. Fakt pomáhá a mírní bolest. Ještě mám od doktora Spassmed. Nebo tak nějak. Ten pomáhá na ty křeče také a dá se brát společně s Algifenem. Až dojedu domů, kouknu ti na přesný název. Je to ale na recept.
Algifen pomůže, klidně 50 kapek vem.
Čím míň budeš pít, tím horší to bude.
Lichořeřišnice a vitamíny už Tě teď nevytrhnou.
Tak to ti nezávidím. Několikrát jsem měla tak silný zánět, že jsem čůrala krev. Mám doma stále Blokurimu, Lichořešišnici, Rowatinex, a Medvědici. Samozřejmě, že to neberu všechno najednou
. A na posílení imunity se mi osvědčil Wobenzym. Ale to beru pouze pokud to ještě není rozjetý. Jak je už teplota, a „čůrám žiletky“, tak se to bez Atb. neobejde. A hodně pít. Držím palce
.