Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny - předem se chci omluvit že tu píšu takhle pozdě v noci, ale už jsem ze své situace zoufalá. Abych vám tak nějak popsala, o co jde - nyní jsem ve 31. Týdnu těhotenství, (mé první), je mi 21 let, a před asi 4 dny jsem zjistila, že něco tam dole nebude nejspíš v pořádku. Tím, že mám kontroly u svého gynekologa opravdu jen málokdy a nepravidelně (většinou až po měsíci nebo i déle, dřívější termíny mi nenabízí protože má plno nebo nevím) tak vždy čekám až co mi řeknou tam, vim že můžu přijet ho navštívit kdykoliv i před termínem návštěvy, ale já nevím jestli nebudu “otravná”, prostě nechci nikoho zatěžovat svými problémy a ještě ke všemu vždycky hodinu čekat v tý čekárně, nevydržím dlouho sedět v nevětraných místnostech kor když teď jsou ty strašná horka.
Ale trápí mě cca tak 4 dny to, že mám podezření, že mi začala buďto kvasinková infekce v pochvě, nebo to bude zánět močových cest, a nebo což si teda myslím že je nejpravděpodobnější - že to je oboje - protože mám jak ten bílý drolivý výtok z pochvy tak i příznaky zánětu jako jsou bolesti v podbřišku, píchání při čůrání, neustálé lítání močit apod. Já na tyto problémy trpím už dost dlouho, cca od 14 let, takže už to bude 7 let, dříve jsem je mívala neustále dokola (chronicky) fakt jen chviličku mi to vydrželo v pohodě ale pak se to vždy vrátilo jak bumerang. Teď jsem ale od toho všeho měla tak cca 2 roky pokoj, žila jsem si šťastný život bez kvasinek a zánětu, užívala jsem si sex s mým dlouholetým přítelem, užívala jsem si veškeré všední i nevšední radosti a nemusela jsem konečně mít deprese z toho kdy si zas budu muset zavést globule
no prostě super období. Ale tak cca 4-5 dní zpět pro mě obří hororový flashback - chtěli jsme s přítelem mít sex ale strašně mě píchalo při průniku - a to už se mi otevřela kudla v kapse a říkám si to snad ne, tak přecejenom se ten ďábel vrátil, a lidičky, to není jen tak ledajaká bolístka, to píchá, bolí, svědí, pálí jako svině, ten kdo toto má za sebou tak jistě ví, že takové hrátky s přítelem / manželem musí po prvním průniku skončit, protože se to nedá absolutně vydržet a vy u toho syčíte bolestí
takže jsme skončili, oznámila jsem příteli že teď bude mít na pár týdnů zase nejspíš smůlu, jako dříve, však už to zná
ale on toto vždy chápal a bere to s humorem, ale samozřejmě také ho mé problémy trápí, to ne že ne. Do toho píchání se postupně přidalo i lítání čůrat, a to do takového extrému ne že třeba jednou za 15-20 minut, ale jednou za 2 minuty třeba, fakt jako takhle často, já už to normálně dělám tak že ani nevstávám od toalety a normálně na ní sedím ty 2 minuty a pouštím proudy takhle hodiny v kuse a nemůžu s tím nic dělat. Kéž by proudy - mé momentální močení vypadá tak že tlačím jako blázen a vyjde ze mě tenký miniaturní čůrek o kapacitě tak šesti kapek, pak zase čekám na další a takhle pořád dokola, a to můžu tlačit jak chci - i když cítím že mi močák asi bouchne, tak ne, nic ze mě nakonec nevyjde. Do toho jsem si všimla že moje moč se za těch pár dní zabarvila do hodně temně oranžovo hnědé barvy, a také jsem zaregistrovala ten strašný močovinový pach, který jde cítit opravdu hned jak začnu močit, není to takový ten přirozený co máme všichni, teď je opravdu cítit extrémně a dosti nepříjemně. Takže hádám, jestli v moči nemám krev. Nebo to může být z Coca Coly? Protože tu teď piju docela často. Už tak třetí den v kuse, jinak piju jen vodu. Jím pestře a přiměřeně. Byla jsem si dnes tedy v lékárně pro globule na kvasinky do pochvy a mám první v sobě, ještě mě jich 9 čeká.
Nesnáším to. Na močák mi nedala nic, byla taková strašně neochotná dneska v tý lékárně. Také mě tak před 3 dny začalo píchat (nejspíše) okolo děložního čípku. Myslím, že to děložní čípek, protože to je takové specifické píchání jakoby mi tam někdo píchal jehlicí a mám vždy pocit jako že mi praskne voda - není to jako to píchání při zánětu močáku, je to jiné. Ale píchá to tak 1× denně a začalo to tak 2 dny po začátku těch močících problému. Také nutno zmínit moji intimní i běžnou hygienu - výborný stav, nezanedbávám sebe ani svůj spodek, takže hygienou to být nemůže. A moje otázka zní - jak jste toto řešily, pokud jste si něco takového zažily? Můžou být všechny tyto problémy co vám popisuji např. změnou v břiše nebo v porodních cestách? Nezkracuje se mi např. ten čípek? Jsou to teda kvasinky s tím zánětem dohromady? Jak dlouho se to bude léčit? Nebo není to e - coli?
Děkuji za přečtení mého dlouhého příspěvku ale chtěla jsem vše popsat upřímně a detailně, ať víte vše. Děkuji ![]()
Tak za prvé… jsi těhotná a tohle opravdu máš řešit s doktorem. Tady neplatí žádné - nechci otravovat atd. Ani jsem to nedočetla do konce, mazej zítra k doktorovi, jestli máš zánět močáku tak to fakt v těhu sranda není. 🙄