Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím čeká mě operace cysty vzhledem k velikosti 15 cm mi lékaři řekli že nejspíš půjde ven klasickou operací. Tak bych ráda věděla jestli máte někdo zkušenost jak dlouho vás pak nechali v nemocnici? A jak jste zvládali bolest a pak návrat do práce(dělám uklízečku) všem moc děkuji
Kamarádka byla teď na operaci s 8cm cystou laparoskopicky a bez problémů. Třetí den domu a po týdnu už dělala vše, i když se samozřejmě doporučuje ten klid alespoň 3-4tydny.
Klasický se dělat nemusí, protože se stejně před vyjmutím odsaje.
Děkuji za odpověď nic méně už jsem po operaci. V mém případě jsem věděla že laparoskopie není možná kvůli velikosti a tomu že ta cysta v sobě měla jako by ještě jednu menší.
@Anonymní píše: Více
Kam na ty operace chodite? Po kazde gynekologicke operaci nasleduje sestinedelni rezim, kde nesmi byt fyzicka nemaha, zvedani nic tezkeho atd.
@lilith1 píše: Více
Já byla konkrétně v Plzni na Lochotíně. Ale domů jsem šla tak brzy kvůli dceři která chytla chřipku a já neměla pro případ nemoci nikoho kdo by se o ní postaral. Jinak neschopenku a klidový režim samozřejmě mám údajně na 6 až 8 týdnů jelikož mě řízli jako by svisle přes břicho.