Začaly se mi dělat papilomy v 8. měsíci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.9.25 22:25

Papilomy v těhotenství všude

Ahoj,

jsem v 8 měsíci těhotenství. Poslední měsíc se mi začaly dělat bradavičky ( papilomy) snad všude. Krk, břicho, záhyby..pod prsy. Dokonce i jeden větší dole na pysku. Je to opravdu způsobené těhotenstvím, jak všichni říkají? Samozřejmě partnera mám stejného už spousta let, on tyto malé bradavičky měl taky, ale nikdy jsem je od něj nechytla. Teď to mám všude a jsem z toho hotova. Všude píšou to nechat zmrazit a nebo seškrábnout, ale zajímá mě, zda je něco, co předepíše obvodní, aby se toho zbavilo?

Děkuji :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11790
3.9.25 22:37

Jo, mě se udělaly na prsou v druhém těhotenství,..po porodu všechny zmizely…
Už od dávných dob jsem teda jeden měla v jednom podpaží a tam se mi objevily další 2 a jeden i v druhém podpaží..ty zůstaly..ale objevily se až po porodu a jsou malinkaty tak to neřeším..žádný další se už neobjevily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
4.9.25 08:03

Teď si nejsem jistá rozdílem mezi papilomem a fibromem. Ale každopádně mě se udělaly dva takové malé stopkovité výrustky přímo na prsním dvorci. Jeden byl hodně miniaturní, ale u toho druhého (i když taky hodně malý) jsem měla přece jen strach, aby pak malé nevadil hlavně při kojení nebo mi ho nestrhla a nezačalo mi to krvácet. Doktor (přímo chirurg + specializace i na mamologii) mi řekl, že jí to vadit prý nebude a ať se s tím stavím na odstranění až po porodu a ukončení kojení. Ale asi za 3 týdny se ten větší výrustek ještě o něco zvětšil, rozdvojil a navíc změnil barvu na takovou tmavě červenou až fialovou a nakonec černou. To jsem teda už zas plašila a šla za ním znova, že se situace změnila a chci to fakt dát pryč už teď. Naštěstí mi řekl, že to v podstatě samo odumřelo a jak do toho trochu rýpnul, tak to odpadlo. Po nějaké době začal trochu tmavnout i ten druhý menší a odpadnul taky. Teď už v pohodě a za měsíc a půl do porodu už nic nového nenaroste, doufám.

Takže sice nemůžu mluvit za všechny, ale u mě to v těhotenství skutečně vznikat začalo a taky jsem se toho zároveň i zbavila. Co jsem tak ale pochopila, tak se to ale těhotným chirurgicky neodstraňuje, pokud to není fakt hodně na obtíž a není k tomu velký důvod a spíš to zmizí samo nebo to odstraní až po porodu, případně po konci kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
4.9.25 12:19

Nejmenuje se to papilomy, (to je název z nějakých reklam,) ale fibromy. Obvodní ti na to nic nenapíše. Nemrazí se to, (takže malej dusík z lékárny za 500Kč nedoporučuju). Odstraňuje se to elektrokauterem na kožním, platí se to. Teď s tím nic nenaděláš a nedá se udělat ani nic, aby to nevznikalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí