Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dělali ti urodynamické vyšetření? Ty opakované bakterie můžou být způsobené nějakou dysfunkcí močových cest. Takže drastická metoda napustit měchýř nějakou látkou/injekcí, o tom jsem tedy v životě neslyšela/, by mohla zabrat jen dočasně, stejně jako antibiotika. Která, když se berou opakovaně, tělu škodí jinde.
Zkus si koupit Blokurimu. Myslím, že se to tak nějak jmenuje. Není to levné, ale prý to je dobré na záněty.
Injekci jsem zažil přímo přes břicho. Taky kvůli zánětům.
Tedy, ne že bych si to chtěl loupnout denně, ale zní i vypadá to daleko hůř, než je skutečnost. Tak kdybych musel, tak v pohodě.
Žádný strach. ![]()
Pokud to je výplach MM, tak toho bych se nebála. To není bolestivé a třeba to pomůže zlikvidovat nežádoucí bakterie, které ti způsobují potíže.
Výplach močového měchýře kyselinou hyaluronovou, nic hrůzostrašného, pocitově jako cévkování. A bývají s tím docela dobré zkušenosti
Tuhle metodu neznám, ale po letech neustálých šílených zánětů močáku (cca 8-9 do roka a jako diabetičce mi kolikrát zabrali až třetí antb. nebo mi je museli zvlášť vyrábět kvůli rezistenci, takže léčba vždy tak měsíc) jsem narazila na urologa, který mi konečně pomohl - jednou ročně mi roztahuje močovou trubici a to opravdu pomáhá, ze začátku mi to dělával 2× ročně, ale časem už se to tak napravilo, že stačí jedenkrát - jde o to, že když je trubice zůžená, tak veškeré bacily které tělo vylučuje zůstávají uvnitř, nemohou se s močí vyplavit ven a proto z nich vznikají ty záněty, je to nepříjemných pár minut, ale za ten klid co pak mám celý rok to rozhodně stojí, k tomu celý rok užívám doplňky jako Blokurima, urologický čaj, cokoli s brusinkami a opakovaně jedu tříměsíční kůru s Urivacem
Ten popis je dost bezobsazny. A problem je co? Ako bolo pisane ak je problem v mocovych cestach tak ten vyplach (ak to teda doktor myslel) pomoze na max tyzden.
Treba zistit co je problem a podla toho sa zariadit.
Obecne to preplachovanie nieje taky problem po stranke bolesti, skor je to neprijemne a zalezi ako/co presne preplachuju, ak to je dost zle tak mozes byt aj par dni v nemocnici, ale inak je to kratka ambulantna „sranda“ ![]()
O inekcii ako skutocnej inekcii som este nepocul.
Drzim palce.
@IcePlanet7 píše: Více
Výplach kyselinou hyaluronovou funguje tak, že zlepšuje - ozdravuje stav výstelky močového měchýře. Ta je narušená opakovanými záněty a tím je močový měchýř zase náchylnější na další a další infekce. Výplachy mají výstelku pomoci zahojit, aby zase plnila svojí ochrannou funkci. Výplach se většinou opakuje ze začátku třeba 4× po týdnu.
A fakt to má dobré výsledky v případě často se opakujících nekomplikovaných zánětů.
@ivašot. Ja ti rozumiem, ale ak napriklad problemom je zuzena mocova trubica ako tu pise niekto iny tak ten vyplach sice kratkodobo pomoze ale nic neriesi…
Preto som pisal ze dolezite je zistit pricinu a riesit tu.
@IcePlanet7 píše: Více
Tak s tím souhlasím.
Třeba v případě zúžené močové trubice to může být další léčba po její dilataci.
Ale tak každopádně ten výplach je poměrně nekomplikovaná záležitost a minimálními riziky, takže bych řekla, že je fajn to zkusit i v případě, kdy příčiny zánětů jsou nejasné.
Dobrý den, ze zoufalství prosím o zkušenosti
vubec nemohu narazit na žádnou diskuzi a jestli to opravdu zabírá a jestli to mam podstupovat, a zda to muže například pomoct i na infekce v pochvě, nikdy jsem o tom neslyšela, ani nikdo v mém okolí. A tak vás moc prosím, a ze zoufalství píši sem, zda nemá někdo zkušenost, jestli to opravdu zabralo a je to tak hrozné jak to zní 
Už dlouhou dobu trpím na opakované pálení při močení a infekce v pochvě, dnes jsem byla na kontrole na urologii a tam mi pan doktor sdělil že mám zvážit “injekce do močového měchýře”
Jde se přes močovou trubici a do měchýře se vpouští nějaká látka, která by měla “vylepšit” sliznici toho močového měchýře a tak zabránit aby se v něm drželo tolik bakterií. Přesný název toho zákroku bohužel nevím, zní to ale hrůzostrašně, aplikuje se to i několikrát po sobě, každý týden jednou po dobu 6 týdnů a pak každý měsíc 1×