Babská rada, výplach octem

Anonymní
2.9.25 12:21

Babská rada, výplach octem

Ahoj holky, prosím o radu…vždycky když mám kvasinkovou infekci, tak mi jako první záchrana pomůže jablečný ocet…jenže jsem sama doma a nemám se dnes jak dostat do města..doma mám jen normální kvasný lihový ocet…myslíte ze kdyz ho zředím dostatečným množstvím vody, tak že to bude v pohodě?
Jablečný ocet mi opravdu hodně při těchto problémech pomáhá, ale ten kvasný vážně nevím zda mi nemůže spíš uškodit…
Děkuji:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11798
2.9.25 13:18

A nemáš doma kokosový olej? Nebo teatree? Obojím si to muzes namazat…ale ten teatree teda musíš zředit…klasický ocet bych nepoužívala…
Nebo čistý bílý jogurt, kefír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.25 13:30
@Vladusxx píše: Více

Nemám nemám…jedine ten bílý jogurt, tak asi ten zkusim.. prave klasického octu se bojím no…ale jablečný mi pomáhá.
Tak asi radši dám na tampon ten bílý jogurt a vydržím do zítřka a zajedu koupit ten jablečný:)

• Citovat
  • Upravit
6626
2.9.25 13:30

Jo, můžeš ho použít. Je to stejný, jako jablečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
2.9.25 18:33
@Janli píše: Více

Stejný není. Lihový ocet je mnohem agresivnější a naopak může zhoršit kvasinkovou infekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.9.25 18:35
@LucyK11 píše: Více

Jak? Čím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
2.9.25 18:41

Rozdíl už je při výrobě produktu. Lihový ocet je agresivnější, protože se vyrábí z ředěného etanolu. Obsahuje 8% kyseliny octové. Oproti tomu jablečný vzniká fermentací jablek. Jablečný obsahuje 5% kyseliny octové, navíc vitamíny, minerály a enzymy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.9.25 18:56

Ale ono nejde o nutriční hodnotu, ale pouze o změnu kyselosti pochvy, aby kvasinky nepřežily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
3.9.25 10:26

Já se ale nebavím o nutriční hodnotě. Bavím se o tom že je to tak agresivní, že to naruší PH a naopak to může infekci zhoršit, můžou se objevit bolesti nebo dlouhodobě to může způsobit další infekce/záněty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
3.9.25 10:43

Proto se to musí naředit vodou… :roll:
Ani ten jablečný se nemůže používat neředěný. pH je narušeno už tou kvasinkovou infekcí, tím octem se naopak srovná do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí