Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A antibiotika ti nasadil od boku a nebo cíleně podle testu citlivosti? Mám zrovna stejné problémy, zatím antibiotika celková a pak se to případně upravit podle výsledků z laboratoře.
A s antibiotiky jsi byla doma? Ono to dělá fakt moc. Případně si nech napsat žádanku na urologii a jestli máš podezření na výtok, tak bych šla jako urgentní případ na gynekologii.
Tak jestli ATB nezabraly, může jít buď o to, že se nevykultivovaly všechny bakterie a je třeba napsat širokospektrální ATB a nebo jde o kvasinky, které můžou způsobovat časté močení, řezání i pálení při močení. Určitě bez na gynekologii, tím nic nezkazís. Vyloučit kvasinkovou infekci je lepší, než do sebe dávat „zbytečně“ další ATB. Hlavně nezapomeň přeléčit zároveň partnera. Ať se pro jistotu maže proti kvasinkovou masti a až do doléčení je třeba sexuální abstinence ![]()
Dobrý den.
Před necelým měsícem jsem měla zánět močové trubice, dostala jsem antibiotika na pět dnů, samozřejmě se to nezlepšilo takže jsem pro jistotu zašla na kontrolu, tam mi řekli, že to je v pohodě…byla jsem tedy i na gynekologii, protože mě neustále bolelo v podbřišku, tam ale také bylo vše v pořádku. No nic, na chvíli jsem to nějak neřešila, ale pak to začalo opět bolet a přidaly se i záda, tak jsem tedy šla na urologii, tam to opět bylo v pohodě. Tak me tedy zajímá jestli se s tím někdo setkal a co to může být. Ta bolest je nejčastěji v levém podbrisku ale občas se stěhuje na pravé, dneska me v tom levém začalo jakoby píchat, sice ne furt ale je to nepříjemné a ja uz popravdě nevim co s tim. Už je to skoro měsíc a ja z toho uz blaznim. ![]()
@dracice45
Mám to také tak. Na jaře se s tím bojovala asi 3 měsíce. Až mi Atb znicili trávicí trakt a skončila sem na kolonoskopii a gastroskopii.
Teď už 3 týden divné pocity, tlak, bolení, pálení… Zatím mám macmiror a něco na dráždivý močový měchýř a v ut výsledky. Doktor ve vysluzbe mi doporučil nechat si napsat urovaxom.
Už sem měla i CT ledvin, močového měchýře. Vše ok. Teda zvětšená játra a něco kardio. Takže poputuju ještě k příslušným odborníkům. Připadám si jak blázen.
Závěr zatím žádný.
@luc28ie píše:
@dracice45
Mám to také tak. Na jaře se s tím bojovala asi 3 měsíce. Až mi Atb znicili trávicí trakt a skončila sem na kolonoskopii a gastroskopii.
Teď už 3 týden divné pocity, tlak, bolení, pálení… Zatím mám macmiror a něco na dráždivý močový měchýř a v ut výsledky. Doktor ve vysluzbe mi doporučil nechat si napsat urovaxom.
Už sem měla i CT ledvin, močového měchýře. Vše ok. Teda zvětšená játra a něco kardio. Takže poputuju ještě k příslušným odborníkům. Připadám si jak blázen.
Závěr zatím žádný.
@luc28ie píše:
@dracice45
Závěr zatím žádný.
Tak to přeji, aby to dopadlo dobře!
Já zapomněla zmínit, že jsem se začala léčit s kvasinkama, vzala jsem si jednu tabletu, ale pak jsem to kvůli Atb dostala po druhé za dva týdny, takže jsem musela s tím zaváděním přestat, a dneska jsem teda znova začala tak uvidim jestli to nebude tím.
Ahoj
Cca před měsícem jsem měla zánět močových cest. Dostala jsem ATB na týden a přijde mi, že mi antibiotika zabrala až nějaký 5 den.
Po měsíci mám další zánět a opět mám antibiotika, ale pouze na 5 dnů - zítra ráno končím. No ale problém je, že řezání a pálení při domočování mám stále. Včera jsem mluvila s doktorem a výsledky kultivace jsou v pořádku, tak neví, kde jinde by byl problém. Ve středu mu mám opět zavolat. Samozřejmě se ptal jestli nestřídám partery.. nestřídám mám stálého partnera.
Ale teď k tomu konkrétnímu, mimo pálení a řezání mám dole divný pocit.. koukla jsem a vstup do pochvy je bělavý s výtokem.. Napadli mě kvasinky, ale nic mě nesvědí